- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Érdekesség: a munkahelyemen beltéren jobb a Digi lefedettsége, mint a Telekomé. (Buda)
-
-
-
dchard
veterán
válasz rothfb #22347 üzenetére
A torony alatt lófütty sebesség nincsen, mert az állomás saját szektorainak az interferenciáját méred. AZ ideális eset 3-400 méterre, valamelyik szektor főnyalábjában van, teljes rálátással, és úgy ahogy írod: amikor egyedül vagy (vagy legalább is abban az időpontabn amikor mérsz, más nem használja). Természetesen nulla szomszéd állomás mellett, mert azok is rontják az interferencia viszonyokat. Nagyon ritkán, de elérhető ez az állapot.
"Azt amit elsőre közöltek, azt elfogadom, mert olyat láttam itt a fórumban."
Nyilván a 64/16QAM-on egyszerűbb az elméleti maximumhoz közelítő (ám azt el nem érő) mérést produkálni, mint 256/64QAM-on. Ettől még a dolog működik (ahogyan az általam linkelt képen is látszik).
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
anglergab
addikt
válasz rothfb #22350 üzenetére
Elérhetőek ezek a számok speciális esetben a valóságban is az IP rétegben.
A fizikai rétegben nagyobb a max. sebesség. Abból lejön a MAC/RLC/PDCP és IP payload szinten mérhető a megadott max (pl. Windows Feladatkezelőben). A Speedtest nem ezt mutatja természetesen a TCP miatt (az egy alkalmazás, TCP/IP alatt mér). Illetve az MTU is beleszól az eredménybe.
Viszont a mobiltechnológia technikai sajátosságai miatt ezt sokkal kisebb eséllyel lehet elérni mint vezetékes netnél. Ismétlem, Speedtest nem ezt mutatja.
Megy sok adat is ami neked nem hasznos, viszont szükséges az adatávitel működéséhez.
Ezeket is át kell vinni és kis mértékben csökkentik a megadott max. sebességet.
Viszont ez a hatás nem jelentős, ugyanis a fizikai réteg eleve magasabb bitsebességen működik mint a megadott elméleti max. sebesség.
Vezetékesnél átalában sokkal jobban túl van lőve a max sebesség, így könnyedén kijöhet az elméleti sebesség Speedtesten is. Illetve azért is, mert vezetékes a kapcsolat.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz anglergab #22358 üzenetére
A fizikai rétegben 40+ Mbps megy 256QAM esetén. Úgy számoltam, mintha a jelzéseket átvivő, fenntartott, nem használt stb. RB-k is felhasználói adatot vinnének és a MAC/RLC/PDCP/CRC/IP/TCP header biteket is hasznos adatnak tekintettem.
Ebből IP-n elérhető 29 Mbps nagyon ideális esetben, de ez függ a forgalom típusától is.[ Szerkesztve ]
-
adam1400
tag
jól láttam h m4-n van már digi?
-
-
tomp
félisten
M4-es metróra amúgy nem kell olyan sok technika! Telenornál lent a vonalon összesen 2db cella van! Keleti-Móricz és Móricz-Kelenföld. 2 szakaszra van osztva. 1 szakaszon belül a 2 alagút és az állomások is ugyan azt a cellát adják.
-
tomp
félisten
válasz Watt25 #22372 üzenetére
Az alagútban sugárzókábel fut fent. De 1 kábelen megy a 3nagy szolgáltató. Ha van szabad bemenet akkor szerintem a Digi is ráfér. Állomáson viszont piko üzemel. Ott ahogy figyelem állomásonként 2piko van a peron szinten.
M4-es vonalon amúgy csak 1 helyen lehet mobilhálózati technikát elhelyezni az pedig a Móricz melletti külön terem ami direkt a szolgáltatóknak épült.
A többi vonalon állomásonként van külön cella. -
dchard
veterán
válasz anglergab #22373 üzenetére
De igen, és több is használja. A kolléga úr (tomp) mérésében meg valami hiba lehet, mert egy tipikus sugárzó kábel 900-on (nem 1800-on vagy 2100-on) tipikusan 10-11dB-t csillapít 100 méterenként. Ha igaz amit állít, egyetlen RRU-nak 350dB csillapítást kéne áthidalnia úgy, hogy a telefonok -60-as szinttel vesznek. Tehát ha jól értem a Telenornál valami fizikát meghazúdtoló módon 40-80watt helyett (46-49dBm) (108dB szakasz csillapítás hehylett ugye 350-nel számolunk) közel 300dBm-mel kéne adnia, amit én már csak hatvány alakban tudok kifejezni. Röviden: nem tűnik túl valószínűnek ez a két cella A valóságban egy-egy állomásköz szokott egy-egy cella lenni. A 4-es metró rövid állomásközeivel számolva legyen két állomásköz.
Ez az állomási "piko" sem tűnik reálisnak. Sokkal inkább valószín, hogy a 2x2-es RRU megmaradt kimenetét elosztják 3-4 felé, és ezze lövik be az állomást, a lejtaknát és a lejtakna tetejéről az aluljárót is.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz dchard #22375 üzenetére
Pedig a Keletinél ugyan az a cella van lent mint a Fővám térnél. Nyilván minden alagút szakasz előtt van egy erősítő.
Peron szintet 2 db piko lövi be. Köztes szinten általában 1 de ahol az aluljáró szintet is le kell fedni ott 2 is van.
Amúgy mostanában sokszor elmegy odalent a Telenor 4G és nem 1x láttam már Telenoros embereket. Nem tudom mit dolgoznak lent...[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz rothfb #22340 üzenetére
Tudom, egy teszt nem teszt, de ma munkába jövet kipróbáltam: YouTube-ot 720p-re állítottam. Eddig így nem tudta akadásmentesen játszani a videókat, most tudta.
Persze, lehet, hogy éppen kevesebben voltak a cellákban (ugyanakkor járok mindig dolgozni), de azért ez biztató.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
válasz Watt25 #22378 üzenetére
Sőt, az 1080p-t azért nem is próbáltam útközben, mert esélytelennek éreztem, de most itt az irodában (vagyis beltérben) ülve kipróbáltam, és egy kezdeti megakadás után percekig folyamatos volt az is. (Utána sem akadt meg, csak nem teszteltem tovább.) Egyelőre tehát én érezhető előrelépést látok.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
-
-
tomp
félisten
válasz dchard #22382 üzenetére
CellMapper szépen mutatja. Eddig Móricznál volt csak cellaváltás. Ma hajnalban a Fővám téren nem volt Telenor 4G viszont Telenoros emberek mászkáltak ZTE dobozokkal. Nem tudom mit csináltak. Lehet esetleg átépítik a 4G-t, hogy kisebb legyen a terhelés?
Reggelente 93/55Mbittel megy a 20MHz-es B3. Ekkora a max betáp. -
dchard
veterán
És mit néztél pontosan a cellmapper-en? CellID-t, PCI-t, CGI-t? Biztos vagyok benne, hogy itt valami tévedés van, már csak az a kérdés, hogy a cellmapper mutat butaságot, vagy értelmezési probléma van.
anglergab :
Erősítő alatt repeater-t értesz? Egyébként nem. Metróban talán 1-2 helyen láttam repeater-t, ahol valami eldugott aluljáró részt kellett lefedni. Kapacitás okokból ilyen helyeken nem repeatel senki, főleg olyan helyen nem, ahol esély sincs normális donorra
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Én ma reggel utaztam vonattal pestre. 7h30 környékén kb. Isaszeg magasságában bő negyed órát 0 digi térerővel haladtunk. Telenor térerő eközben megfelelő volt, át is váltottam alap adat simet ekkor telenorra
read-only mode on the forum
-
dchard
veterán
Értem. Én a helyedben megnézném a PCI-t is. Ha az sűrűbben változik, akkor nem egy cella. Valami a cellmapper-nél adekváltabb szoftverrel sem ártana megnézni, például az NSG-vel. Samsung-oknál szerviz menüben is láttunk már komoly csodákat, amiknek semmi köze nem volt a valósághoz
-
Peter.70
addikt
-
Peter.70
addikt
válasz Lajosnagy17 #22393 üzenetére
Sok a bizonytalanság a Digi körül
Rengeteg bizonytalansági tényezőt hordoz a Digi növekedése. Tavaly nyáron teszt jelleggel elindította mobil szolgáltatását is, azonban ez az idei első félév végéig teszt jelleggel, havidíj nélkül elérhető, így még nem látszik, hogy ténylegesen milyen árazás csatlakozik majd szolgáltatásához. A Digi mobil térnyerését ugyanakkor hátráltatja, hogy országos lefedettséggel jelenleg nem rendelkezik, ebben pedig legalább a spektrum aukciók végéig nem is várható változás.
A másik bizonytalansági faktor az 5G frekvencia tender. Az NMHH ugyan kizárta a Digit, de a cég bíróságon támadta meg a döntést. Bár az esetnek számos kimenetele lehet, a legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy a végleges döntésig elhalasztják az aukciót.
A Magyar Telekom számára a tender tolódása mindenképpen pozitív. Egyrészt a folyamat hátráltatja a Digi piacszerzését, ezen keresztül a verseny élénkülését. Másrészt az idő előrehaladtával az 5G üzleti modellek is tisztulhatnak, tényleges fogyasztói igény alakulhat ki a technológiai iránt. A Digi végleges kizárása pedig csökkentheti a frekvenciákra fordítandó beruházási összeget. Egyelőre ezzel a szcenárióval nem számolunk a modellben. Továbbra is magas koncessziós díjakat feltételezünk, ami a Digi agresszív koncessziós aktivitásával valósulna meg.Ez részlet az erstemarket email-ből
-
Lajosnagy17
senior tag
Valaki tud róla, hogy Sümegen van vagy nincs Digi torony, Cellmapper lefedettséget jelez.
-
Lacarr1
csendes tag
válasz Lajosnagy17 #22396 üzenetére
Torony nincs minimális térerő van, ma voltam arra csak a Csabrendeki körforgótól a Tescóig 2-3 pálcika.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest