- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
myke7
tag
Sziasztok,
beköttettem egy digi500-as netet, a gépem (i5, asrock b150pro4), a router egy tp-link ac750. PPPOE-t a routernél beállítottam.
Konstanson 95/95 sebességet tudok csak elérni. Azt látom a hálózati beállításoknál, hogy a sebesség 100mb/s.
Mit kellene beállítanom, hogy a sebesség feljebb menjen?
-
DonMaster
addikt
válasz woodworm #57394 üzenetére
a példa tökéletes mirét lenne rosz?
a router képes belsö hálon a gigabites sebességre,
de kintröl befelé csak 100mbit-re képes
tehát egyes specko körülményekkor tud gigabitet pl: lan1port tol lan2-portba gigabiten tudsz copy-paste-ezni, de netröl max 100mbits, szoval a példa jo, leeht egyeseknek magyarázatra szorult , nah mindegy , lényeg a léányeg, cserélni kell egy hw natal rendelkezöre.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Gézengúz
addikt
válasz slycugel2000 #57400 üzenetére
Switch megoldás lényege az, hogy lanból-lanba megy a kábel. (meglesz a gigabit is) Minden eszközön működik a wifi és lesz egy nagy komplex hálózatod.
-
Soma01
veterán
Nálunk most dolgoznak az átépítésen. FTTB ---> FTTH. 4 szintes 8 lakásos ház(sor), egy központi helyre megy majd el az optika és onnan megy tovább minden lakásba. De még nem lesz váltás, csak kiépítik az hálózatot.
-
zsolt501
nagyúr
Szeged Gyík utca internet, tv és telefon nincs...
Remélem nem sokáig tart ez.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
mindfreak
őstag
Sziasztok,
olyan problémám van, hogy kb 1 hete csak 500/200-at mérek a sebességteszten. Nem szoktam rendszeresen mérni, de most még letöltés közben is feltünt, hogy lassabb a netem.
Eredetileg 1000/200-as csomagban vagyok, ami eddig tökéletesen tudta a ~900 Mbps körüli letöltési értéket.Ami nekem gyanus, hogy a nap bármely szakaszában mérem mindig 500/200-at kapok mintha le lettem volna korlátozva.
Szkeptikusan ugyan de felhivtam az ügyfélszolgálatot ahol pontosan azt kaptam amire számitottam. Kb ugy kezeltek mintha egy nyugdijas öregember lennék és kezdték Ádámmal meg Évával, meg az i7-es CPU történetével és hogy a sebesség sok minden függvénye. Tudtára adtam az ügyintézőnek, hogy nem épp xar gépem van és hogy 1 hete még tökéletes volt minden.
Erre elővette a jolly joker, garantált sebesség fölött vagyok kártyát és lerázott..
Nektek tapasztalat? Hol lehet a hiba?
-
Varszegig
veterán
válasz mindfreak #57414 üzenetére
Sok helyen lehet a hiba. Ennyi infóból mi nem tudjuk Van saját routered, vagy közvetlen az ONT-n mérsz? Mindenképp mérj egyet közvetlen az ONT-n, az sok mindent elárul. Ja, persze az alapkérdés: FTTH, vagy FTTB? Ha az ONT-n jó a sebesség, akkor házon belül keresd a hibát. (Kábelek, switchek, router stb.) Ha az ONT-n sem jó, akkor sajnos tényleg megvan a garantált.
[ Szerkesztve ]
-
Zaror001
csendes újonc
Üdv.
A napokban kötötték be a lakásba az 1000-es netet tv-t telefont Debrecenben FTTB területen, nem kaptam se telefont se a ZTE HGW-t , csak egy UTP kábelt.
Lehet ezzel kapcsolatban panaszt tenni ?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
törölt tag
válasz Zaror001 #57420 üzenetére
"telefont meg nem kaptam"
Elég félreérthetően fogalmazol. Ez mit jelent? Telefonkészüléket nem kaptál vagy a telefon szolgáltatást nem tudod igénybe venni? ... mert, telefonkészüléket nem adnak, de - amennyiben vonalas (analóg) telefont rendeltél - valamilyen fizikai kialakításra - telefondrót vagy szolgáltatói eszköz - amihez a telefonkészülékedet csatlakoztathatod - szükség van a telefonszolgáltatás igénybevételéhez.
Ezek szerint behúztak egy UTP kábelt és egy koax kábelt? ... és ennyi?
-
törölt tag
válasz Zaror001 #57424 üzenetére
DIGITel 200 az OK, de vezetékes vagy nomadikus?
... mert, a nomadikus verziót az UTP kábelen (Internet kapcsolaton) szolgáltatja a DIGI.
Amennyiben vezetékes telefont rendeltél, akkor nem értem miért nem jelezted a munkalapon - amikor kiépítették a szolgáltatásokat - hogy nem építették ki a telefon szolgáltatást. Reklamálj az ügyfélszolgálaton!
[ Szerkesztve ]
-
Zaror001
csendes újonc
válasz #29810560 #57426 üzenetére
Panel lakásról van szó, nem tudom hogy namadikus vagy vezetékes annyi biztos hogy a felújítás során nem találkoztam telefon kábellel. Kérdeztem hogy a FTTB mellé ha telefont is kértem HGW-t nem adnak ?! És erre az volt a válasz hogy csak FTTH mellé jár eszköz .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szaboi6512 #57430 üzenetére
Nálad mikor építették ki a szolgáltatásokat?
-
törölt tag
válasz szaboi6512 #57434 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert manapság már nem nagyon adnak FTTB-nél szolgáltatói eszközt, mivel a cél az FTTB kiépítések átépítése FTTH-ra, ami bár nem túl nagy intenzitással, de jelenleg is folyik. Ebbe a folyamatba nem illeszkedik bele a CPE/HGW. Ezért vagy dróttal oldják meg a telefont vagy inkább azt mondják, hogy nincs lehetőség DIGINet 100 (FTTB)-nél nagyobb csomag rendelésre/bővítésre.
Két fázisban történik az átépítés. Az első fázisban kiépítik a lépcsőházi optikai hálózatot, majd a második fázisban a lakásokban lecserélik az UTP/koax kiépítést és behúzzák a lépcsőgázban lévő optikai kábelt és szolgáltatói ONT-re kötik. A második fázis még nagyon kevés helyen történt meg, az első fázis már agyon sok helyen lezajlott. Pl. már nálunk is megtörtént.
[ Szerkesztve ]
-
alkonyfeny
csendes tag
Sziasztok!
A korábban megbízhatóan működő Digi 500-as net hullámzó minőségben jön, amióta felemelték 1000-re. TP-link AC1750-es router-t használok, amit frissítettem mégis azt tapasztalom, hogy a mobileszközökön szinten semmi nem megy. Korábban zökkenőmentesen tudtunk mindent használni és 100 mb/s volt a WiFi-n, ami nyilván nem a teljes elérhető sávszél, de legalább minden ment. Most alig jön be egy internetes oldala a telefonokon...
Mi lehet a megoldás?
Digi-vel beszéltem, akik azt mondták, hogy csak akkor hajlandóak megvizsgálni a dolgot, ha kábellel mérek lassabbat, mint a garantált sebesség. Persze, nem tudok mind este, amikor lelassul a géphez ugrani ésbekötni a kábelt, amit nem használunk alapból.
Furcsa, hogy azóta van probléma, amióta felgyórsították.
[ Szerkesztve ]
Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.
-
Gejza1981
tag
válasz alkonyfeny #57437 üzenetére
semmi furcsa nincs ebben, ráterheltek mindenkit a hálózatra elborult sebességekkel, perrsze hogy nem stabil
-
törölt tag
válasz alkonyfeny #57439 üzenetére
Már, hogy Internet szolgáltatót váltasz és attól a saját routerednek jobb lesz a WiFi átvitele?
A WiFi nem más mint a saját LAN hálózatod csak nem fizikai Ethernet LAN kapcsolattal, hanem WLAN-al.
A WiFi kapcsolat szolgáltatói/mérési szempontból - még közvetlenül a szolgáltatói eszköz esetleges WiFi kapcsolatának használata esetén - nem/sem releváns.
A saját routered WiFi átvitele meg abszolút nem releváns szolgáltatói szempontból. Akárki is szolgáltat. -
DonMaster
addikt
arra gondoltál hogy a router frisistés amit feltetél okoza a hibát ted fel a régebbit amin jol ment és használd avval, elég gyakori mostanában ugy asus tp és más gyártoknál, is hogy a frissités után szar lesz emiatt enm érdemes frissiteni. de meg probálhatod a régi feltelepitése elött még azt is, hogy tolsz egy hardresetet a routeren és ujra beálitod , ha enm oldja meg akkor a rlégit ted fel ,
amugy igen kábelen ha emg van a sebesség akkor nem a szolgáltato hibája,de milyen telot használsz hogy 800mbits -et tud elérni? mert guye 100mb az annyi, router elvileg képes rá elméleti sikon és ha minden hold állás együt van de miylen telon megy enynivel ?
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
őstag
Sziasztok!
Budapest XIII. kerületben tapasztal valaki problémát?
Nálam most ez a helyzet (1 gbps csomaggal):Más városok esetében a "nálam minden rendben" válaszoktól kíméljetek meg.
[ Szerkesztve ]
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
TeeJay
félisten
speedtest-en flash vagy html5 oldalon mértél?
speedtest alkalmazást próbáltad win 10 alatt?
torrenten mennyivel töltesz le?tudom fura de nekem böngészőben speedtest-en 500-600megabitet mér max
speedtest alkalmazás meg du meter meg kihatja a 940megabitet is és tényleg annyi mert látom
szóval nem egyszerű manapság kimérni ezeket a sebességeket
500felett amúgy tényleg nem igen szólhatsz 300megabit alá meg ha megy úgyis ránéznekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
forten
aktív tag
válasz Intruder2k5 #57445 üzenetére
Hello.
Sárga pigtail kábel másik vége megy egy olyan ont-be,aminek nincs RF portja,csak Lan,és telefon?
"Hol volt,hol nem volt..."
-
MODERÁTOR
válasz forten #57446 üzenetére
Pontosan, egy Huawei HG8121H ONT-ba.
-
forten
aktív tag
válasz Intruder2k5 #57447 üzenetére
Ahan.Hallotam ,hogy van,de nem volt ilyennel dolgom.Meg vagy elégedve vele,teszi a dolgát?
"Hol volt,hol nem volt..."
-
MODERÁTOR
-
g0dl
addikt
válasz Intruder2k5 #57445 üzenetére
FTTH-hoz két doboz is jön, két külön táppal? Hát ez elég gagyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest