- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
Most esős idő van, nem vihar ilyesmi, csak borús és esik. A kép pedig kockásodik elég gyakran egy-egy rész vagy akár egy egész csíkban. Ez mennyire normális?
-
totyax
aktív tag
válasz pojakcs #5603 üzenetére
Akkor anyázás lesz, kösz. Egyszer olyat is kiírt a master egység hogy nincs signal
Egyébként a parabola a tetőn van, egy rúdon. Előtte a hazudós digi ügyfélszolgálatos azt ajánlotta hogy majd a 80-as tányér helyett tetessünk 120-ast, mivel az erősebb jelet szolgáltat. A szerelő viszont azt mondta hogy a nagyobb tányérba jobban belekap a szél, tehát nem biztos hogy nyernénk a 120-as tányérral.
Egy másik fórumon közbe érdeklődtem a szg-es digitális felvételről kártyával, de semmi eredmény, viszont közbe itt van előttem a fej doboza amit ügye velünk fizettettek ki a szélhámosok:
GT-T40D
NF: 0.2dB
Diamond Line
UNI. TWIN
40mm LNBFHátha mond valamit ez hozzáértőnek...
-
pojakcs
senior tag
A fej egy normál twin fej. Lásd: [link] 22€ nálatok, nálunk talán egy picit olcsóbb. Akár jó is lehet, nem ismerem konkrétan ezt a típust.
Előtte a hazudós digi ügyfélszolgálatos azt ajánlotta hogy majd a 80-as tányér helyett tetessünk 120-ast, mivel az erősebb jelet szolgáltat. A szerelő viszont azt mondta hogy a nagyobb tányérba jobban belekap a szél, tehát nem biztos hogy nyernénk a 120-as tányérral.
Mindkettőnek igaza lehet. Valóban jobb egy 120-as, több az időjárási tartalék. Szélvédett helyen jó megoldás, mondjuk egy déli falra. A tetőn viszont nem biztos hogy szerencsés , mert jobban mozgathatja a szél a nagyobb felülete végett.
Üdv: Csaba
-
totyax
aktív tag
válasz pojakcs #5603 üzenetére
Nézzük a kérdést akkor a megoldhatóság felől. A szerelőtől rögtön kérdeztem hogy miért nincs neki műszere a parabola beállításához. Azt mondta, hogy a digi nem ad olyat a "külsős" szerelőknek. Szóval ha kijön állítgatni, akkor megint csak annyi lesz hogy nézegetem a jelet a vevőn és mondom neki. A kérdés akkor az, hogy miképp tudná beállítani mégis pontosan?
Amúgy jó hogy 130 eurós szerelés után ilyenekkel kell foglalkoznom mert jön egy kis borús idő és kockásodik, elmegy a hang, meg no signal
-
pojakcs
senior tag
A legegyszerűbb megoldás, hogy bejelented az ügyfélszolgálaton hogy nem jó nálad a digi. Itthon ilyen eseben a digi saját alkalmazottjai mennek ki hibát elhárítani, nem a külsős bedolgozó. A javítás ingyenes, jó esetben még a kókler telepítőt is fenékbe rúghatják.
Ha Te szeretnéd megoldani a problémát, jó ha beszerzel egy satfinder nevű kis egyszerű műszert. [link] Ezt bekötöd a fejnél a rendszerbe. Ez a kis kütyü annyit tud, hogy a térerővel arányosan sípol, és tudod állítani azt a szintet ahol elkezd fütyülni. A mostani parabolaállásnál bekötöd, és úgy állítod be a műszert, hogy éppen egy picit sípoljon a satfinder. Óvatosan a csavarok meglazítása nélkül próbáld a parabolát elmozdítani balra-jobbra, majd le és fel. Amelyik irányba a sípolás erősödött, arra állíts kicsit a tükrön. Röviden ennyi lenne, de én az ügyfélszolgálatot javaslom inkább.
Üdv: Csaba
-
totyax
aktív tag
válasz pojakcs #5607 üzenetére
Kösz, nekem még a padlásra felmenni külső létrán is bátorság, nem még hogy a cserepes tetőn csúszkálni. Mondjuk aki ilyennel foglalkozik az lehet észre sem vesz ilyen dolgokat, és úgy mászkálnak a tetőn mint más a földön. Igazából még a szerződés sincs aláírva, meg lett beszélve hogy hétfőn viszem be. El is kell azt olvasni ügye.... Érdekes lenne hogy ahol az van hogy "elégedettek vagyunk a szereléssel" áthúznám és odaírnám hogy "egy kis felhő az égen és már kockásodik, kérem javítani".
-
Xaero88
tag
Telefonos mgrendeléstöl számitva kb hány napon belül kötik a netet?
-
-
m0rd0k
senior tag
-
Picike69
tag
Sziasztok!
A fejegységet szeretném lecserélni ilyenre [link] Mi a véleményetek róla?
...
-
-
Picike69
tag
válasz pojakcs #5616 üzenetére
Igen igazad van, a beállításon lehetne mit finomítani, de a tányér egy hatodik emelet erkélyén van, elég szeles helyen. Máshova nem tudtam rakatni a rálátás miatt. Azt mondod, hogy a gyári fej és a linkelt fej között nem lesz vételi minőség különbség? Vagy pedig nem akkora, mint amennyibe kerül.
Köszönöm a segítséged eddig is![ Szerkesztve ]
...
-
pojakcs
senior tag
válasz Picike69 #5617 üzenetére
Nem fogsz látványos minőségjavulást tapasztalni.
Mivel azt írtad, hogy szeles időben kockásodik, itt a tányér stabilitásával vagy a beállításával lesz probléma. Inkább egy masszívabb tartót csinálj neki.
Az enyém is a ház sarkán van. Telibe kapja hátulról az északi szelet, de nem kockásodik a kép.Üdv: Csaba
-
totyax
aktív tag
válasz Picike69 #5617 üzenetére
Nem tudom milyen beltérid van, de a helyedben ragaszkodnék ahhoz hogy ne csak durván állítsák be, hanem finoman. Ez alatt azt értem hogy nekem beállították először úgy, hogy üzembe helyezés/antenna beállítás, az 85/100-at mutatott, ami elvileg a legjobb, ezután mentek a francba hogy ők készen vannak. Csakhogy aztán simán kockásodott a kép (még csak rossz idő se kellett hozzá) leginkább úgy, ha a master beltérin horizontális adót néztem, a slave-en meg vertikálisat. Hívtam őket hogy gáz van, jött a szerelő újra, de ezúttal ragaszkodtam ahhoz hogy a beltéri sokkal érzékenyebb rendszer/jelmérés menü kijelzett értéke alapján állítsa be (Humax Digi+IV). Mivel addigra rájöttem hogy 40 körül kezd kockásodni, mindenképp e fölötti értéket szerettem volna. Így sikerült is neki beállítani úgy, hogy a 40 körüli kijelzett érték felment 60 felé, de inkább 60-80-ra.
Lehet hogy lesz a szerelőnek spéci műszere azt nem tudom. Viszont a helyedben megnézném a beltérin hogy milyen minőségi szinttel jár együtt a kockásodás, a helyes beállításnak ezt kell megnövelnie. A beállítást érdemes rosszabb időben elvégezni. Persze ilyenkor veszélyesebb. Fejhez nem tudok szólni, a 0.x db mindig kamu, a szöveg meg marketing. Szerintem a netboard fórumon többen hozzá tudnak szólni a fejjel kapcsolatos kérdésedhez.
Mondjuk nekem se azt a fejet hozták amit a digi küldött, hanem "állítólag" jobbat. Nagyobb tányér nagyobb időjárás-tartalékkal rendelkezik, de csak akkor érdemes vele foglalkozni ha stabilan áll, különben csöbörből-vödörbe eset, hiszen nagyobb tányérba jobban belekap a szél. Ha panel(ház) oldalára szerelték, akkor elvileg 4 csavar, és rögtön jön a tányér, annak fixnek kellene lennie. A beállítás azért is nagyon fontos, mivel a digi alapból kis tányérral szerel, és a műholdja is elég gyenge jelet sugároz. -
Rick4
félisten
A "neked se azt a fejet vitték" csak egy csaló duma, ugyanazt kapod, csak így még fizetsz is érte. Sok pitiáner szerelő csal így ki pénzt az emberektől... Az meg, hogy egyszerre tudsz H-s és V-s csatikat nézni, önmagában is érdekes, mert ugye a fejben válasz polárt, nem igazán szokása egyszerre két poláron dolgozni, hacsak nem twin fejet kaptál, de akkor meg nincs köze a két beltéri polárváltásainak egymáshoz.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
totyax
aktív tag
Az meg, hogy egyszerre tudsz H-s és V-s csatikat nézni, önmagában is érdekes, mert ugye a fejben válasz polárt, nem igazán szokása egyszerre két poláron dolgozni, hacsak nem twin fejet kaptál
Itt Szlovákiában olyan a csatornaeloszlás, hogy muszáj vertikális és horizontális csatornákat is venni, ez kettős előfizetésnél csak twin fejjel valósulhat meg, tehát nekem is twin fej van felszerelve.
twin fejet kaptál, de akkor meg nincs köze a két beltéri polárváltásainak egymáshoz.
Beállítás előtt igencsak volt, ez tény. Semmi sem olyan egyszerű mint látszik.
-
need
addikt
Sziszatok....
kissé sokalom a upc kábel tv árrat és gondolkodom hogy meg kellene probálni valamilyen tányéros megoldást.
nekem nagyon megfelelne a kábel is de a VIII kerbe még nincs
van dvd felvevőm és mint kiderült dobhatom ki mert ennél a rendszernél a felvéltel csak úgy müxik hogy amit nézel azt veszi
elöxör jónak tünt ez a digi de már 1re jobban nem..!
sat az szóba sem jöhet mert nincs se telom se mobilom meg nem is lesz
más alternatívák vannak még??
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Dízeles
aktív tag
By
Régebben ide a fórumba hetente beirogattam milyen minőségben fogható nálunk a digi .
Kértem másokat is ,hogy tegyék ezt de nem volt foganatja .Az elgondolásom az volt esetleg kiderül miért van probléma a digivel bizonyos helyeken.De most hogy olvasom a hozzászólásodat beigazolódott a gyanúm .A gond az a szerelés és beállítás miatt adódik.
Az én rövid digi szerelési történetem a következő.
Üfsz hívása ,1 hét múlva kerestem egy szerelőt ,összefűzte a beltérit a saját műhelyében beálította a csatikat ,az antennán beállítota a dőlést,papírokat áláírtam.
A tetőre én magam egy délelőt alatt elkészítetem a tartó póznát ATOM stabilra,antenna fel,beltéri jelszint alapján elforgattam az antenát , szint 80 minőség 98.Rogzitetem az antennát.
Mindenképpen elkell mondanom a szerelő nagyon korrekten és szakértelemmel állt az ügyemhez.
Ez 2007-12-07.-én volt .Azóta nyáron két napig hiányzott néha pár csatorna, valamint a cartoonetwork volt néhány napig román vagy és angol nyelvű.
Ja persze néha kockásodik heti pár alkalommal csatornától függetlenül.
Nem vagyok a magam és a pénzem ellensége lehetne t-sat os műholdas vezetékes internettes vonalas telefonos 3 mat fizet ócson Tré onlányos bazinánk DE NEM .Hiszen hol voltak mikor az ég zenget...
A internet "szolgáltatatás" alapján nincs jó véleményem róluk.Emitelből Tréonlány lett fetöltési sebességünk 125 helyett 80-90, néha meg semmi .Szóval csiriviri rózsaszin szolgáltató mely a számla mellé fél kiló reklámanyagot küld .Gondolom ez nem igazán környezet barát hozzá állás.
Szóval Digi & AGP for ever.Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
TeeJay
félisten
hány tévére szeretnéd?
mert a SAT TV 3ezer 1év hűséggel ha semmi másod nincs mellé
szerintem megéri az a plusz 300forint a DIGI-hez képest
itt legalább minőséget kapsz
2beltéri esetén meg 3500lesz mert +500 a második beltéri
még úgy is megéri szerintemMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
totyax
aktív tag
Van más érthetetlen dolog is, pl. sima antennán ugyanaz a műsor progresszíven jön, míg a digitől váltottsorosan... na ez mitől van.
-
Dízeles
aktív tag
A póznáról: vettem 2méter vascsövet a méhtelepen , 1bd ferde rögzítéshez való bilincset a villany szerelési boltban.Cső lefest,tető gerendához bilicsel rögzítettem ,egy 15 cm széles deszkába akkora lyukat vágtam mint a pózna átmérője .A póznát függölegesre állítottam és rögzítettem a deszkával a födém padozatához.
Képet most csak a tető síkon kívüli részről van:Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
totyax
aktív tag
válasz Dízeles #5628 üzenetére
Kösz!
Mondjuk én az atomstabil tartó pózna alatt mást értettem, kb ilyesmi van nekünk is annyi különbséggel, hogy a cső hosszabb, és fent van a többi "hagyományos" lepke és egyéb antenna, ami aztán szélben hozzájárul a libegéshez. Nekem az testszik a legjobban ilyen cseréptetős házaknál amikor a kéményre fogatják fel a tányért, hiszen messze az a legstabilabb. Persze utólag nem biztos hogy ez biztonságos megoldás, a szerelő mondta rögtön hogy ő olyat nem csinál. A csövet smirglizted/rozsdamaróztad/alapoztad is? Azért biztos nem volt olyan egyszerű ahogy leírtad mert a cseréppel pl mit csináltál. Nálunk gyárilag elkészített lyukú cserép van ott, ahol a csővas van. Plusz még a cserepen levő takaró elkészítése sem lehetett piskóta. Milyen pózna az egyébként a képen vízszintesen?
-
need
addikt
le kell hogy mondjak szerintem a tányéros tévékröl szerintem..
elég sokat veszek föl és éppen ezért nekem nem éppen ideális 2 beltéri egység mivel legalább annyi kellene SAT TV nem rossz nem rossz de szerintem kihagyom
köszönöm az infot
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Dízeles
aktív tag
Üdv
Stabil (atom) alatt azt értem maga a pózna nem forgatható és a függőleges irányban sem mozog. "A csövet smirglizted/rozsdamaróztad/alapoztad is?"Igen mindhárom.DE ezeket már akkor megcsináltam mikor megrendeltem a digit.Az égetett cserepet egy dekopirfűrésszel tudod vágni a kívánt formára.Ha beton cserép akkor flex kővágó koronggal.A cserépen lévő takarót a villanyszerelési boltban vásároltam.
A képen vizszintessen látható valami nem a póznához tartozik.
Egyébként van még egy felszerelt 90cm-es parabólánk a szabadon fogható csatikhoz persze külön beltérivel.Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
spammer
veterán
Sziasztok!
Műholdas TV-t szeretnék lemondani, de telefonon csak az automata pofázik szünet nélkül. Nem tudja valaki, hogy konkrétan hogy lehetne telefonon gyorsan elintézni, esetleg e-mailben lehetne e?
Köszi
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Rick4
félisten
válasz Dízeles #5631 üzenetére
Tudom javasolni, hogy az egyik felfogató pántnál fúrd át, és vágj bele menetet kompletten, hogy ezzel védd az elfordulás ellen. A 120-as tükörrel szépen forgott az őszi nagy szelek közben a rúd, pedig iszonyat módon meg lett fogva.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Dízeles
aktív tag
Fúj a szél
Szint 80%
Minőség 97%Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
totyax
aktív tag
válasz Dízeles #5641 üzenetére
Hát a HumaxIV-nél nem. Emlékszem, mikor szarul volt beállítva volt 80/95-100 az antennabeállításnál olvasható érték, viszont a jelmérésnél -ami csíkként egyébként látszódik csatornaváltáskor vagy fixen kitehető az i gombbal - a minőség simán leesett 40 köré, ami már kockásodott. Egyébként röhej hogy pont az "antenna beállítás" érzéketlenebb, hiszen elvileg ez alapján állítják az antennát. Ezért sem sikerült nálunk elsőre pontosan beállítani. Az más kérdés hogy akkor ha mindenhol így állították be, akkor ennyit a minőségi digi szerelésről.
-
Rick4
félisten
Eleve a szerelő nm a beltéri jelei alapján állítja be a tükröt, ez csak egy tájékoztató adat, amit ugye a kábelhossztól kezdve sok minden befolyásolhat. Vannak arra pontos műszerek, bár elvileg ami a beltérin is a legnagyobb érték, az jónak kellene lennie alapból is.
-
törölt tag
Van új szoft.
Érdemes letölteni, és szenvedni utána a TP-k visszaállításával? -
csimav
őstag
Van 1 jó hírem
Rövidesen elkezdi a DIGI TV kipostázni az új NAGRAVISION 3 kódolást támogató előfizetői kártyákat. Ezzel elkezdődik az új kódolásra átállás utolsó szakasza. A levélhez válaszborítékot mellékelnek a régi kártyák visszaküldéséhez. Előzetes hírek szerint az átállással egy időben minden előfizető 3 hónapig jogosult lesz a teljes DIGI csomag vételére (HBO pak is), függetlenül az előfizetésétől.
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest