Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz sto1911 #38084 üzenetére

    Ezt a "hibázott" szöveget felejtsétek már el!

    Ha egy bizonyos fajta cuccra van kereslet, akkor mindegy, hogy milyen alacsony kezdővel teszi be, fel fog menni az ára a licit végére arra a körülbelüli reális szintre, amit a cuccos per pillanat érhet. Ha van rá két, három, esetleg több bidelő, akkor az utolsó néhány percen belül akkor is beáll az ár, ha addig különben látszólag lagymatag volt az érdeklődés az adott tárgyra.
    Néha ugyan kevesebbért megy el a holmi, mint amennyiért BO-val elkelhetett volna (ha éppen kicsi az érdeklődés, és csak egy vagy két cápa harap rá a cuccra, azzal a szándékkal, hogy ár alatt meg tudják esetleg szerezni), néha pedig a bidwarba belelovalt játékosok a végén többet tolnak rá, mint amennyiért különben szimpla BO-val csábító ajánlatnak tartották volna még/hajlandók lettek volna kipengetni érte.

    Az exploitról nem tudott (mint ahogy, merem állítani, talán egy-két ember kivételével senki más itt a fórumon), és mivel az a fajta fegyver igen nagy keresletnek örvend, így joggal várhatta, hogy végül tisztes áron fog elkelni. Normális esetben. És ilyenkor totál mindegy, hogy milyen kezdővel indít.

    Maximum annyi megjegyzés tehető, mintegy tanulság gyanánt is, hogy rendszerint valóbban ésszerűbb megoldás olyan biddel indítani, amit ha csak megad valaki, és további érdeklődő hiányában nem stróflódik magasabbra az összeg, akkor sem kell végletesen keserű szájízzel tudomásul vennie az adás-vétel megtörténtét.

    De ez legyen tényleg csak tanulság mindenki számára (nekem például az volt, és köszönöm Edge-nek, hogy leírta azt, ami történt vele), és ne ugorjunk már neki a másiknak kioktató hangnemben...

    [ Szerkesztve ]

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák