- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarKoo
addikt
TomTom GO 60 navigáció, térkép frissítéssel! Új, több darab is!! - 18990.-
Új Kingmax DDR3 4GB 1600Mhz SO-DIMM 1,5V memóriák eladóak! - 6990.-
Apple Lightning gyári adatkábel 1-2 méteres eladó! MD819ZMA / MD818ZM/A - 2490.-től
Bontatlan, gyári Apple Earpods MD827ZM/A eladó! - 3990.-https://tabla.hu/ - Minden ami tábla.
-
7Sony7
addikt
Ha keresek a neten valami terméket, néha feljön egy árgrafikon, hogy hogy alakult eddig az ára. Most bezzeg nem találom. Hogy lehet ezt előcsalogatni?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
arpeen2
senior tag
Főtéren az óriáskeréknél tudja vki hány kör az az 1.8k ? Vagy időre megy ?
-
micsiri
tag
Sziasztok!
Van olyan hely a városban ahol le lehet adni régebbi PC alkatrészeket ( alaplap , proci, memória) tesztelik és ha jó megveszik egy kis pénzért?
Köszi
-
Zola007
veterán
válasz HUTCHDB #121346 üzenetére
Nem
Ha lenne pénzem sem venném meg gyereknek laptopon kívül.
Azt is leghamarabb 9-10 éves korában és korlátozva, tanulásra irányítva.
Semmivel nem járulnak hozzá semmilyen terű fejlődéséhez.
Nem igazán látok kontrollt szülői oldalról az ilyen esetekben, bár annyira nem figyelem.
18 éves kor alatt egy lakásra végképp senkinek semmi szüksége.dewil666: Abszolút nem mozgok magasabb körökben, a laptopos szülő közalkalmazott, a telefonos DKV sofőr, a lakásos meg zöldséges, bár nekik azért jól megy.
Gyakran azt látom, hogy nem is igazán a gyerek sírja ki, hanem a szülő veszi meg a saját egójának a növelésére vagy hogy megmutassa a többi szülő előtt, hogy mekkora "király" és az ő gyerekének ilyen is van.
Én mostanság inkább örülök, hogy nem születtem tehetős családba.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Zola007 #121360 üzenetére
En pl. a kovetkezore gondoltam.
A fejlettebb demokraciaban, ahol evtizedek, evszazadok ota mar a kozepretegbe tartozo szulok celja is az, hogy a gyerekukek lakassal (hazzal) inditsak meg. (Nemetorszag, Belguim, Ausztria, stb.)
Ne azzal kezdje az eletet, hogy az ablakon dobalja ki a penzet alberletre.
Egy hazassagnal pl. az egyik fel szulei a lakhatast biztositjak, a masik fel szulei meg lakas berendezeset, es az autokat.
De ne hidd, hogy ez kivaltsag, vagy egyedi dolog. Generaciok ota igy kezdik az eletet a fiatal hazasok.
En is megtennem, ha tehetnem...[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
törölt tag
válasz HUTCHDB #121361 üzenetére
" Egy hazassagnal pl. az egyik fel szulei a lakhatast biztositjak, a masik fel szulei meg lakas berendezeset, es az autokat. "
Én hova soroljam magam pl?
A mi esküvőnkön anyósom úgy ült a ceremónián,mint aki temetésen van. Apósom eljött bőr dzsekibe,és egy szál virágot nem vett a lányának. Semmit,szó szerint semmit nem kaptunk. Az esküvőnket is magunknak finanszíroztuk. Na de ez az én bajom,ha baj egyáltalán,nyílván van normális,értelmes szülő is. -
Zola007
veterán
válasz HUTCHDB #121361 üzenetére
Jelen esetben "gyerek" alatt a korosztályos besorolást (<18 év) értettem, nem mint utódot.
Nem ugyanaz venni egy 50 colos TV-t a 10 éves "kölyöknek" vagy a 23 éves felnőtt fiadnak diplomaosztóraFelnőtt fiam/lányom én is segíteném elindulni az életben, de 15 évesen menjen csak kollégiumba szocializálódni, ha nem maradhat otthon.
Gyakran süt az emberekről, mikor beszélgetek velük, hogy laktak-e valaha kollégiumban/albérletben vagy jártak-e valaha tömegközlekedéssel.
Még szebb dolog látni a személyiségfejlődést, mikor valaki elkerül "nagy mellénnyel" otthonról és elkezdi betörni a szociális közeg vagy az élet mindennapos problémái (kaja, rezsi, számlák, közlekedés, társas élet).
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
bul07
nagyúr
válasz Zola007 #121363 üzenetére
Na meg a korlátlan zsebpénz, és nem tanul meg bánni a pénzel
Az se jó ha nincs és az se ha sok van a zsebpénzből
Mi megtanultuk, ha akartunk venni valamit össze kellet rá gyűjteni, ha nem is az egészet a nagyobbik részétÖcsém életárasa egyesszerűen nem tud bánni a pénzel nem tanulta meg, addig vásárol míg el nem fogy a pénz, utána meg hoppá
Így öcsém kénytelen volt szorosra fogni a gyeplőt és szinte zsebpénzt adni neki hogy tessék ennek elégnek kell lenni 3 napig , mert ha nem minden vackot megvesz[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
7Sony7
addikt
válasz Zola007 #121363 üzenetére
Nem akartam belefolyni, mert írásban nehéz ezt. Viszont voltam kollégista. Megvenném a lakást. Úgy, hogy azt mondom, mindenkire ráfér egy kis nevelés, de ha tehetném, megvenném a lakást. A többit nem, abban a korban legalábbis, amit írtál, de hidd el, van az az indok. Csak ezt így nehéz leírva, de na, én így gondolom. Ja, viszont én nem "vagánykodnék " vele, szóval nem azért.
-
dewil666
őstag
válasz #77081088 #121362 üzenetére
Teljes mértékben átérzem a helyzetet!
Nekem apósom kijelentette hogy mikor anyósom feljött hozzank a lakásba az unokájat meglátogatni és ő lent maradt a kocsiban, hogy azért nem jött fel mert nem is érdekli az akkor meg egyetlen unokája.
Hozzáteszem hogy 2 éves koráig 3x latta pedig gyakran járnak Debrecenben (havonta1x).
Van ilyen is.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Chesterfield
őstag
válasz Real Ghoost #121339 üzenetére
-
Zola007
veterán
válasz bul07 #121364 üzenetére
Nekem heti ~1200 Ft volt a zsebpénzem, mikor elkerültem középiskolába 2000-ben kollégiumba. És nem egy ember volt az osztályban, akinek még ennyi sem (Sárospatak, gimnázium)
Kaját vittem otthonról + a kolis menza.Múltkor fizetett előttem egy 11-12 éves forma kiscsaj a boltban (némi kaja, chips, rágó). Pénztáros 20 ezresből alig tudott visszaadni. Komolyan elszégyelltem magam mögötte, mert nálam nem volt annyi KP hirtelen.
Mondjuk a telefonja is jobb volt, mint az enyém de én elvagyok a Xiaomival is[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
dewil666
őstag
válasz Zola007 #121369 üzenetére
Akkor irigyeltelek volna mert egyáltalan volt zsebpenzed. Nekem soha nem volt 1ft zsebpénzem sem. Én 99-ben kezdtem a gimit és ha azt akartam hogy pénzem legyen dolgoznom kellett suli mellett. Reggel 7-13 meló 14-19-20 óráig suli.
Érettségire is így sétáltam el a munkahelyről.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
pomorski
őstag
Esetleg valakinek egy babakonyha?
--> FOTÓK <--
Méretei:
hossza: 90cm
szélessége: 35cm
magassága: 94cmDarabokra is szedhető. Nincs eltörve, a gyerekek teleragasztották mindenféle matricával, de más baja nincs.
-
törölt tag
válasz 7Sony7 #121376 üzenetére
Irigylem azokat az embereket,akiket nem érint ez a fajta birtoklási vágy! Nagyon-nagyon sok pénzt meg lehet(ne) ezzel spórolni,másra,sokkal hasznosabb dologra költeni,félre tenni gyereknek stb.
Korábban beszippantott a pc világ,akkor semmi sem volt fontosabb,csak az asztali számítógépem létezett. Mindent megtettem ha egy hardvert cserélni szerettem volna,illetve le is cseréltem,és nem azért,mert szükség volt rá,hanem mert az volt a menő... Sokkal gyengébb gépen is simán játszhatóak lettek volna a játékok,de akkor is,kell az i7 cpu,mert csak. Egyedüli mentségem erre,hogy akkor még nem volt családom,magamnak teremtettem meg ezeket a dolgokat. Azóta kinőttem ebből,amikor megszületett a lányom,szinte azonnal egyben eladtam a gépet, apró pénzért. De jött a mobilvilág,ami megint kezdte majdnem ugyan azt. Hál istennek meg tudtam állapodni egy számomra egészségesnek mondható középkategóriában,nem kezdtem el telefonra is vagyonokat költeni.
Nagyon kevés embernek van igazán szüksége 150-250eft- os telefonra. Mégis,nagyon sok csúcstelefont látni akár felnőtteknél,akár gyerek kezében.
Szóval,nem ciki a telód,máshogyan gondolkodsz,ami neked jó![ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz diablo1984 #121377 üzenetére
Úgy általában engem sem érdekel, mit szólnak a cuccaimhoz, csak kellemetlen maga a tudat, hogy 20 év munka után sem vehetek meg egy olyan készüléket, ami körülöttem minden csitrinek van. Msot már mondjuk ott tartok, hogy nemrég tudtam venni egy Redmi5-öt, ezzel azért elvagyok. Nem mondom, vannak hibái, de nem feltétlenül vágyok jobbra. Jó ez.
mr bauer: Hát...tulajdonképpen egyetértünk. Úúú. egy jó kis I7...mmm De mostmár van egy Q9600-am!
(Miért van az, hogy hát-tal nem kezdünk mondatot? Ki találta ezt ki? Nekem így esik jól. Na. )
micsiri: Van itt biztos valaki, aki átveszi, ha ingyen adod, csak már nem emlékszem, ki az.
Olyan is volt itt, aki kilóra vette ezeket...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 7Sony7 #121380 üzenetére
Nekem ő rémlk nagyon régről....
https://mobilarena.hu/tag/ati012.html -
Cs1csó
félisten
válasz tibbike01 #121349 üzenetére
Ukrajnába, Beregszászon csináltattam szemüveget, azonnal megcsinálják kb. 1 óra addig elmentünk a piacra vásárolni. Minuszos kb .4 drioptriás cilinder kerettel együtt 16 ezer volt, a boltot magyarok üzemeltetik, haver 12-ért csináltatott. Kell egy útlevél összeállni vagy 3-4 embernek és átmenni jól bevásárolni pl. 700Ft-nak megvelelő grivnya egy fél literes vodka stb. A végén pedig már visszafelé még jól megtankoltunk ugye az is jóval olcsóbb.
Ha érdekel a cím a nyitvatartás keress meg privátban, még google utcatérképen is meg tudom mutatni a boltot. Annyi hogy vizsgálati papír legyen milyen szemüveg kell.
Egy ismerősnek multifokális - egybecsiszolt talán a másik neve progresszív - szemüveg kellett nem tudok így fejből pontos összeget, de kb. harmada mint ha itthon csináltattad volna bőven 100 ezer felett van itthon egy ilyen szemüveg.
Sajnos az ilyet nem tudják azonnal de telefonálnak ha elkészült és akkor érte lehet menni még így is megér plusz megint lehet egyet bevásárolni.
Azért írtam ezt mert itthon szó szerint rablás ami megy szemüveg fronton.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Cs1csó #121382 üzenetére
én csak azt tudom, hol nem szabad
Papp optika Fórum
Papp optika Kálvin téri belső udvarban
és Onome a Kossuth utcánMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Cs1csó #121384 üzenetére
drága és sznob
pár éve voltam náluk rövidnadrág+póló, az eladó csaj alig akart hozzám szólni.
1 hónappal később bementem ismét a boltba egy egyetemi rendezvény után öltöny-nyakkendő-aktatáska, kb. a s****m kinyalták volna, ha kérem
Én akkor írtam le végleg azt a boltot.
50 ezres keretük 17 webshopból. Baráti árrés.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Zola007 #121386 üzenetére
Ők a "csúcs" Debrecenben, de sajnos elég sokan felé áraznak. Főleg mikor látom a reklámokat - pl. Ofotért - hogy 50-70%-os kedvezmény meg ingyen keret vagy ingyen lencse, vagy a második szemüveg ingyenes stb. Ez egyetlen dolgot jelent: gusztustalan túlárazást, legalább 100-200%-os hasznot.
tibbike01
A Tesco üzletsorán van egy optika (A DM-el szemben) oda érdemes benézni. Esetleg még a Kossuth utcán - az Onome mellett - oda költözött az Ocula2000 Bt. - ha jól tudom ez a nevük - itt szemvizsgálatot is csinálhatsz, oda is érdemes benézni. Az ofotért sem ajánlott.
Egy + megjegyzés: ha bármilyen problémád van egy kerettel: eltört, elhajolt a keret, elveszett a tappancs lötyög a csavar kiesett a lencse stb. akkor az ilyen problémákra az Orbán optikát ajánlom, a halálból visszahoz egy keretet nekem régebben a menet is rossz volt már a csavar csak forgott benne körbe körbe öntött bele anyagot arra új menetet vágott stb. megforrasztotta csak ajánlani tudom. A piac után található az Aranybika után nem sokkal a Nagyállomás irányába.
[ Szerkesztve ]
-
bobace
addikt
válasz dobolan #121134 üzenetére
Bejött a tipped. Felraktam a radiátorokat és a fűtés megindult, ezt most megúsztam..
De jön a következő kérdés. 60 fokra állítom a vizet, de a padló alig melegszik (a radiátorok fűtenek mint állat), nyilván ez már csak a visszatérő hidegebb vizet kapja, de akkor se százas.. A csőrendszer elején még 25 fokos a padlólap, a nappaliban 22, és a konyhai részre már semmi nem jut 20 fokos, szerintem az a kör nem is megy..
Mit lenne érdemes megnézni? Légtelenítő szelepekből csak víz jön, levegő nem. Tud valaki ajánlani egy szakit?
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Cs1csó
félisten
válasz bobace #121388 üzenetére
A padló egyáltalán nem melegszik, azért kérdezem mert annak több idő kell mint egy radiátornak, tehát a radiátorok már forróak mikor még a padlót nem érzed.
Szerelőnél olyat válassz aki hajlandó még ebben az évben kijönni amilyen szaki hiány van, lehet, hogy a jó szerelőt már megelőzte a hírneve és csak nyárra jut el hozzád. -
Zuzu
csendes tag
Sziasztok
eladó
Terra 24" Full HD MonitorKiváló állapotban
1920x1080 Pixel Full HD 5ms
DVI,VGA, Sztereo jack 3.5 bemenetek
Tartozékok, tápkábelEVGA Geforce GTX 570 1280MB
15eft -
dobolan
senior tag
válasz bobace #121388 üzenetére
Mi az, hogy a visszatérőt kapja a padló? Annak is az előremenőt kell kapnia. Vegyes rendszernél, ha a radiátorokba magas hőmérsékletű előremenőt küldesz, akkor a padlókörök előtt lennie kell egy hőcserélőnek, vagy bénább kivitelezésnél legalább egy keverő szelepnek. Ezeknek az a feladata, hogy a padlóba 40 foknál melegebb víz ne menjen, de a keverést te be tudod szabályozni. Az simán lehet, hogy 1 padlókörben nem kering a víz. Osztó-gyűjtőnél kell ellenőrizni mindegyik kört, és a szabályzást beállítani. Ez jó és hosszú játék Ha szerelőt hívsz ilyesmire, akkor készülj fel, hogy sokat fogsz fizetni, hacsak nem ismerős...
Jobb osztó-gyűjtőkön van térfogatáram mérő. Azzal jobb a helyzet. Egyébként normálisan beszabályozott padló is több óra alatt melegszik fel, és akkor kezdi leadni a teljesítményt, nem olyan mint a radiátor, olyat ne várj tőle. Infrás hőmérővel tudod egyébként a legkönnyebben ellenőrizni a padlód felületi hőmérsékletét. Ha nagyjából mindenhol egyforma (+/-1 °C ahol padlókör megy), akkor jó. -
bobace
addikt
válasz dobolan #121392 üzenetére
Sajnos a padlófűtés jelenleg meghaladja a képességeimet, nulla tapasztalatom van benne, nem is tudom hová nyúljak igazából. Csak egy elosztót látok, amin van egy két szelep, egy leengedő (?) meg talán körönként egy nyitó-záró. Nem mai kiépítés..Az előző tulaj mondta így.
Te meg tuddod nézni esetleg, hogy legalább az alap dolgokat kizárhassam? Nem ingyen, persze.
A hőmérsékletét 2 napos fűtés után néztem LIDLs hőmérővel (ilyen érintős lázmérő, de van felület hő mérő funkciója is), mint ahogy elindíottam, hagytam neki időt. De kézzel is elég jól érezni a különbséget.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
dobolan
senior tag
válasz bobace #121394 üzenetére
Privátban írd le, merre van a cím, ha útba esik nekem melóból hazafele menet, akkor nagyon szívesen ránézek, de a szabályozást nem vállalom, mert írtam, hogy az több óra (extrém esetben pár nap is lehet), nem is igazán munka, mert ebből sok a várakozás, mire a rendszer reagál 1-1 állításra vagy beavatkozásra. Annyit tudok tenni csak, hogy elmondom, mi mire való.
Ha csinálsz pár nagyobb felbontású fotót a kazánról és környezetéről (csövek stb. ami hozzá tartozik), illetve az osztó-gyűjtőről, és ami ott van, akkor képek alapján is meg tudom vizsgálni, csak jó minőségű és nagy felbontású legyen. -
mezis
félisten
Van itt egy "szakfórum", ott is kérdezhetsz. Fotót tegyél be az elosztóról.
(Lehet, hogy minden lerakódás összegyűlt a padlófűtés csövekben és az nagyon leszűkíti a keresztmetszetet.
Én kb 15 év után a hálózati vizet átnyomtam a padlófűtésen, jött ki belőle trutyi bőven. Hasonló, vegyes a fűtési rendszerem, hőcserélő nélküli, keverő csappal a radiátor körön (ha kevés lenne a radiátor fűtés a tetőtérben, akkor egy része azonnal vissza a kazánba, illetve "rövidzár" a padló fűtés elosztóján, ha sok lenne a földszinten a padlófűtés, akkor a radiátorokból lejövő víz egy része vissza a kazánba. Az előbbi teljesen elzárva, csupán a padlófűtésbe jutó víz arányával kell szabályoznunk, Azt is inkább szezonális jelleggel, téli hónapokban KEVESEBB kell a padlófűtésnek, tavasszal, amikor a nap jobban melegíti a tetőteret, akkor több kell a padlófűtésnek. Arányokra értem ezt, nem hőmennyiségre.)A fűtés beszabályozásához hőmérő és türelem kell. Pláne ha már csak kicsit állítottál, órák, napok kellenek ahhoz, hogy a meleg tömegek hűljenek, illetve a hideg falak, bútorok, födém melegedjenek. És csak EGYETLEN személy csinálja, mert ha MINDENKI tekergeti, abból sosem lesz beszabályozás.
mezis
-
Dan-szan
senior tag
Üvegpolcot szeretnék vágatni, talán a Lapály utcán van ilyen üzlet ha jól emlékszem. Ha igen érdemes hozzájuk menni vagy van más/jobb alternatíva?
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
_Fonzy_
tag
Hűtőtáskát vennék, akkuval. Használt is jöhet.
-
HUTCHDB
nagyúr
Többen jelezték már, hogy a helyzet nem túl egyszerű, amit én is megerősítek.
Annyival egészíteném még ki, hogy az sem mindegy, hogy a ház hővesztesége, illetve a beállított lakótér hőmérséklete mennyi.
Hogy példával illusztráljam, nem mindegy hogy egy magasabb K tényezőjű épületről (kevésbe szigetelt, rossz ablakokkal) van-e szó, és mondjuk 25 fok celsiust szeretnél elérni, vagy egy kicsi K tényezőjű házról, ahol 22 fok celsius az elvárt hőfok.
Az első példánál akár 6-7-8 óráig is dolgozhatja a kazán (és a rendszer) a meleg vizet a padlóba, így akár egyenletesebb eloszlást is tapasztalhatsz, vagy a második esetben lehet, hogy egy 2-3 óra alatt a termosztát ki is kapcsolja a kazánt.
Ha már ide lyukadtunk ki, akkor megemlítem azt is, hogy az sem mindegy, hogy a termosztát, ami a jelet adja a kazánnak melyik helyiségben van.
Ezeken kívül, ahogy említették már, van egy ún. tehetetlensége a padlófűtési rendszernek, aminek a mértéke a körök számától, az adott körök hosszától (szállított víz mennyiségétől) is függ.Arra kérdésedre, hogy meg lehet-e állapítani, hogy az általad hibásnak vélt körnél valóban valamilyen műszaki probléma áll-e fenn, igen a válasz.
(Egyébként ez az egész rendszer beállításánál jól jön -> ) Ezt a legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, hogy az összes kört elzárod, és egyesével fullra nyitod. (osztó-gyűjtőknél) Ajánlom ilyenkor a radiátoros rendszer elzárást is, mivel akkor sokkal gyorsabban az adott körbe jut a víz, (hamarabb megfordul) és észlelhető, hogy "működik-e". Ráadásul ha fel is jegyzed, hogy melyik kör, melyik "csaphoz" tartozik, akkor később ha az túl, vagy alul teljesít, könnyebben tudsz korrigálni.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz Cs1csó #121382 üzenetére
Na ez jó téma. Épp csináltatnom kellene új szemüveget. Tavaly csináltattam a Bethlen utcán 143 000-ért, de megint romlott a szemem annyit, hogy ez már nem túl jó
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 4
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- Építő/felújító topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest