Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zerodot

    aktív tag

    válasz #68216320 #8183 üzenetére

    Tényleg nem ad seed kódot?! Régebben ott volt kiírva a QR felett: [link]
    Ha megszüntették, akkor ezek barmok. Hisz az lenne az alap. Hát, eddig se szerettem a CB-t...

    Akkor csak azt tudod csinálni, hogy a QR kódot mented el képként. Vagy kinyomatatod papírra, vagy valami biztonságos jelszó kezelőbe rakod, amelyik támogat kép backupot is.

    Esetleg egy QR felismerő appal olvastatod be és a szövegből kiszeded magadnak a seed kódot. Csak ugye az már biztonsági kockázat, mert nem tudhatod az app nem küldi-e el a szerzőjének amit kiolvasott... (ugye a QR-ban benne van az email cimed is, es a Coinbase szó is... :( ). Pl. a Google Lens megtudja ezt csinálni, de fogalmam sincs mennyire megbízható biztonsági szempontból...

    Mindenesetre, ha így csinálnád, akkor egy otpauth:// url-t kell kidobjon, amiben a Coinbase:emailcim?secret= utáni karaktersort kell kiszedni egészen a következő & jelig. Az = és az & már nem tartozik bele, csak ami közte van, a 16 karakter. És ezt mented el. (Tesztelheted úgy, hogy a Google Auth-ba beviszed ezt is, majd kamerán át beolvastatod az eredeti QR kódot is, és fogod látni, hogy egyező 6 betűs TOTP kódokat fog generálni a kettő folyamatosan.)

    Ja és a C) verzió, hogy hagyod a francba a Coinbase-t... Amúgyis drágák.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák