- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Az infómban lévő cpu-nak mennyi az a hőmérséklet ami még nem káros?
Illetve Zalman 7700 min fordulaton max terheléssel a 60°C az magas? -
kory24
őstag
Akkor megnyugodtam.
De az elöző házban mintha csak 50-55 lett volna a max, de abban volt 2 8centis venti is (bár csak 5Val).
Akkor az ennyit számítani?És akkor ha a hivatalos oldalon 75°C van írva akkor elvileg ha a procim tartós játék alatt vagy videó kódolás alatt órákon át 60 vagy 65°C akkor nem károsodik a proci, illetve nem csökken az élettartama?
-
sgergi
veterán
Azért a 2 venti számít, mert úgy sokkal könyebben kikerül a meleg a házból, és a procihűtő nem csak a meleg levegőt keringeti. Ebbe a házba is érdemes lenne pár hűtőt berakni, akár leszabályozva, hogy ne legyen hangja. Minden alkatrésznek jót tesz egy kis légáramlás.
Elvileg semmi baja nem lesz 60-65 fokon, és 10 fokkal alacsonyabb, mint a határérték. -
MR_Joe
senior tag
Üdv!
E5200 tuning nélkül, egy Asus V72-es hűtővel 40-45 fok körül mozog (nagyon zárt házban), terhelésnél 50 fok körül.. nem magas ez egy picit? Vagy csak én vagyok túlzottan hozzászokva a vizes cucc 30 fok körüli hőmérsékletéhez?Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
hahajdu
aktív tag
Miért van az, hogy everestbe (máshol is) A CPU hőmérséklet terhelve 73 míg a Magok csak 53-55 fokosak? Nem a CPU hőmérsékletnek kéne alacsonyabbnak lennie? A 73 irreáliínak tűnik, ugyanis a házban egy kisebb katrina kevereg... xD
Tuningnál inkább a magokra hagyatkozzak?
hunpad.com
-
viktor82
őstag
Sziasztok,olyan kérdésem lenne,hogy minden másik reset után cpu temperature error-t jelez a bios ami nagyon idegesitő,de a magok coretemp-el figyelve 42fokossak a cpu meg 110!Szerintem ez lehetetlen néztem a hűtőt minden rendben van!Milehet a hiba?Táp?vagy a lap fog megdögleni?
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
Dzsekó
addikt
Hali!
Vettem egy E7200-as procit és a 4.50-es everest-el nagyon magas volt a mag hőmérséklete, magasabb, mint a régi 65nm-es procimé. Feltettem a 4.60-as everestet, ami 5 fokkal alacsonyabb értéket mutatott, most megnéztem real temp progival és az még 5 fokkal kevesebbet mutat a mag hőmérsékletére.
Kérdésem, hogy ezek közül melyik a hitelesebb mérőprogi?
Illetve melyik az a progi, ami a leghitelesebben méri a CPU magjának hőmérsékletét?
Köszi!
Üdv! -
shtml
őstag
válasz viktor82 #1060 üzenetére
Egész véletlenül nem Asus lapod van?
Ha a core hőmérsékletek rendben vannak, akkor ne foglalkozz vele, kapcsold ki a BIOS-ban a CPU hőmérséklet-figyelését, ha lehet. Valószínűleg rosszul mér a lap.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Dzsekó
addikt
válasz zsolt1129 #1062 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Azért fura, hogy a 4.50-es everest és 2.70-es real temp között kereken 10 fok az idle különbség, ami azért elég sok.
Viszont most így nem kell procihűtőt vennem.
Már a 4.60-as everest-el is egész jó eredményt kaptam, de a real temp-el a 43 fok idle sztem jó. Terhelve még 4.50-es everestel és othossal néztem, úgy volt 70 fok, ebből kb. 10 fok az ~60 fok, sztem az is nagyon jó. 65nm-es proci 85 fokos volt.
De majd megnézem terhelve is a hőt, ha lesz időm.
Üdv! -
-
shteer
titán
-
PowerBuldog
veterán
Hello!
CPU hőmérsékletét mivel lehet a legmegbízhatóbban megfigyelni? Everest/RealTemp/CoreTemp progik mind mást írnak ki, pár fokkal mindegyik eltér a másiktól. Melyiket használjam?
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
zsolt1129
addikt
válasz PowerBuldog #1075 üzenetére
Én a real Tempet tartom a legjobnak.
-
shteer
titán
-
Ferdzsoo
addikt
67-70 fok terhelve egy Celeron D330 -2600MHZ-es jószágnak (prescott magos) -az nagyon sok?
Őszintén kérdezem, ha jóltudom a prescottok nagyon melegedtek..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
joci5
csendes tag
Hello!
Az a problémám hogy egy-egy alkalommal amikor elindítom a számtógépet és benézek a házba látom hogy a processzor hűtő nem pörög föl,tehát nem indul el.Ezt egy újraindítás megoldja de nemtudjátok hogy mi lehet a gond, vagy hogy mit csináljak hogy minden inditáskor működjön?
A processzorom egy q6600 alap intel hűtővel. -
kételkedem
addikt
-
rybank
senior tag
válasz kételkedem #1083 üzenetére
nekem van egy sempron le 1200 es és a bios és az everest szerint is rövid időn belül eléri a 60 fokot, és 65 a max amin mehet, kiszedtem a ventiszabályzást, de így is, de közbe a borda épp, hogy csak langyos, lehet hinni a 58-60foknak???
-
joci5
csendes tag
Hello!
Azt nemtudjátok megmondani hogy a cpu ventilátornak hogyan lehet növelni a fordulatszámát? -
KaraDani
addikt
Sziasztok! Egy e7200 nek mi az elfogadott max hőmérséklet?
-
-
용 Bob
senior tag
Sokan panaszkodtak,hogy a cpu hőm. több mint a magoké.....nekem fordítva van
MAG1. ÉS 2.: 55 ÉS 56 celsius orthos alatt...CPU hőm. 47 celsius?????MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
용 Bob
senior tag
válasz zsolt1129 #1095 üzenetére
Everest.Meg core temp 0.95
a magok hőmérséklete ugyanaz.a core temp meg nem mutat cpu hőmérsékletet.MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
zsolt1129
addikt
válasz South Velen #1098 üzenetére
Igen csak majdnem 10 fokkal. Nekem is volt ilyen,és a rossz pasztázás volt a ludas.Nem mondom hogy itt is az a baj de egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest