- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nyakunkon vannak az ünnepek, indul a hardverbeszerző körút!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #11801 üzenetére
Nem pont erre hegyeztem ki ezt a kis tesztet, de köszi.
Nem tudod véletlenül, hogy az F1 2010-ben hol van a benchmark rész?
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz
polonic #11803 üzenetére
Na az még nincs fent. Akkor ez volt az ok. Köszi.
Milyen op. rendszer? Win 7? Próbáltad már újratelepíteni?
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz
Oliverda #11800 üzenetére
Százalékosítottam az eredményeket itt.
polonic: Passz. Lehet, hogy a .NET Framework-kel van valami baja. A Windows szokta frissíteni magát?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz
polonic #11810 üzenetére
Érdekes. Minden más jól működik? Esetleg egy újabb uninstall mindenre amit ATI/AMD és utána mér rá egy CCleaner registry takarítás. Jobb ötletem nincs.
-
polonic
félisten
válasz
Oliverda #11811 üzenetére
Semmi más baj nincs, játékok normálisan mennek. Már takarítottam driver sweeperrel és ccleanerrel is. Lehet azzal összefüggésben, hogy már majdnem egy éves a windows és nem vigyáztam rá és ezelőtt meg nv kártya volt? Persze az nv kártya után is rendesen kipucoltam a rendszert. Majd ez már csak akkor derül ki, ha újratelepítem a wint.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Monyesz #11796 üzenetére
Köszönöm a linket ami ami egyben megerősíti azt a tényt, hogy plusz képkockákat pakol be a valósak közé a Plazma (ami ugye nem LCD, tehát más), így a 400 avagy 600Hz-et a Tv elektronikája hozza létre és nem bemeneti frekvencia ennyi, amit potyi23 hiányolt, hogy nem tudja állítani. Nem is fogja tudni, de Tv vásárlása előtt erről tájékozódhatott volna és most nem keresné a lehetőséget hozzá
A linkedről idézve a kérdéses részt:
Intelligent Frame Creation: Ezzel a módszerrel minden egyes képkocka adatait elemzi a rendszer, majd az így nyert információkat felhasználva a lehető legoptimálisabb kombinációját hozza létre az újonnan létrehozott alképeknek.Az elv ugyanaz, amit az LCD-knél is használnak csak most több és elvileg optimálisabban számolt képkockát hoznak létre és szúrnak be.
#11808 potyi23
Előző megjegyzésekből is láthatod, teljesen mindegy plazma avagy LCD ugyanúgy jön létre az extrém képfrissítés: a Tv elektronikája által számolt új képkockák beillesztgetésével.A HDMI kimenettel pedig azért vagy tévedésben mert a TV-n nem kimenet van, hanem bemenet. De persze tudom, hogy ezt tudtad csak véletlenül sikerült így leírnod, ahogy a 600Hz-es képfrissítést is ugyanilyen okból keresed
A kiterjesztett asztal módot pedig ugyanott tudod beállítani, ahol a klón módot előzőleg beállítottad.
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"
-
-
-
Pepe87
tag
válasz
polonic #11785 üzenetére
MSI notebook GX740. Az oldalukon csak nagyon regi driver van fent meg juniusbol... Azert probalom magam csinallni.
Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2
-
potyi23
senior tag
Hogy is irhattam el,valoban bemenet van rajta,ha nem kozlod velem elkepzelheto h a tv mrol kuldtem volna filmet a gepemre.
600as kepfrissitest nem kerestem csak elteroen akartam menetni a monitormotol ami 60Hz n megy,es szerintem nem hatrany ha valamivel feljebb tudnam vinni.halas koszonetem....
[ Szerkesztve ]
-
Monyesz
aktív tag
potyi23, AtHoS !
Igen a 400 és 600 az alképpont frissítés értéke, ebből áll össze a kép. Mozgás esetén van jelentősége, ahogy a leírás is írja, és nincs köze a fps-hez vagy a megjelenítési frekvenciához.
Egyes esetekben az IFC-t tanácsos egyébként kikapcsolni.
A G20-as plazmákon már van egy hdmi 1.4, ami továbbítja a hangot, tehát kimenetként funkcionál (házimozi erősítőnek), de alapjában igaz, hogy hdmi bemenet van rajta, mert video jelet nem ad tovább. -
Oliverda
félisten
Terry Makedon aka CatalystMaker lelép a Catalyst Product Management-től és valamilyen másik pozíciót fog betölteni az AMD-n belül. Remélhetőleg ennek csak pozitív hatása lesz.
-
wittman
aktív tag
Valaki tud valamilyen megoldást a videóban látható textúra villódzásra az SSAA bekapcsolása nélkül, mert az durván viszi az FPS-t nagy városoknál már.
A program neve Flaming Cliffs 2
Felbontás: 1920x1080, High grafika, 4xAA 16xAF.Ati Radeon X1950XTX és HD4850-el nem csinálta, de HD6850-el így csinálja. Ha bekapcsolom a SSAA-t akkor szinte teljesen megszűnik, de így meg szépen fogyasztja a kártyát és eléggé lezuhan az FPS kb. 20-ra...
[ Szerkesztve ]
www.vmh59.hu
-
J.varga7
tag
Sziasztok,
Mobility Radeon HD4570-hez tapasztalatotok szerint melyik verziószámú drivert érdemes felrakni Windows 7 alá? Tudom, hogy mindegyik driver támogatja, de én felraktam a mostani 10.12-est, és érezhetően lassabb lett tőle játékokban. Csak ezért kérdem. Köszi.
Don't waste your time, or Time will waste you
-
wittman
aktív tag
válasz
J.varga7 #11823 üzenetére
Elvileg simán lehetne minden hónapra frissíteni a drivereket, de mint a te példádban is látszik, hogy azért ez nem mindig jó.
HD4000-es szériához Catalyst 10.3 vagy talán 10.6
Igazán akkor érdemes drivert már csak cserélni "régebbi" vga-kon, ha esetleg azon a típuson amivel rendelkezel javítottak valamit vagy alkalmazásokban(pl. játékok), amit használsz azon javítottak valamit.
Igaz ennek nem így kellene lennie, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a régebbi vga-kat "elfelejtik"...sajnos...
[ Szerkesztve ]
www.vmh59.hu
-
ForzaVIDI
csendes tag
Üdv!
Radeon 5770-hez, Win7 64 mellett melyik driver ajánlható?
-
GeorgeLuz
csendes tag
Sziasztok!
Alien vs Predator 3-mal (2010) gyűlt meg a bajom. ATi Radeon X1950 PRO kártyám van és nem akar rendesen működni a játék. Az Alien Mission-t indítottam el elsőre. Először a játék szépen lejátssza a videót,amiben megszületnek a kis alienek az emberekből,de mihelyt belebújhatnék a kifejlett alien bőrébe,ahol az igazi FPS része kezdődik a játéknak,úgy elkezd akadni,mint a szemét és alig látszik néhány tárgy az orvos emberkét leszámítva..
ATi Catalyst 10.2-m van. Próbáltam frissíteni a 10.2 hotfix-szel,amit nagy nehezen találtam Win XP-hez,de mintha mi se történt volna. 10.3-at meg újabbakat nem ismer fel a kártyám,próbáltam. Segítsetek légyszi!!
köszi előre is -
GeorgeLuz
csendes tag
Ez hülyeség.. http://news.bigdownload.com/2010/01/20/aliens-vs-predator-system-requirements-revealed/ Írja is,h Dx9-es kártya elég neki,ráadásul X1800-tól. Am a kártyám agp-s,szal kicsit nehézkes és felesleges is lenne a csere. Volt már egy nagyon hasonló problémám egy másik játékkal és ott a driver-frissítés jelentette a megoldást. Most erre nincs mód,mert újabb driver nincs,amit meg ajánlanak -a hotfix- nem települ rendesen. Azzal is tisztában vok,h a konfigom elegendő a játékhoz. Légyszi segítsetek továbbra is!
köszi[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeorgeLuz #11829 üzenetére
X1600-at ír minimum, de a valóságban az is nagyon kevés. Még rosszabbul futna. Ezekre az új játékokra már nem jók a több éves kártyák. Radeon HD vagy minimum GeForce 8 kell. Tényleg ez a belépő. Kipróbálhatsz még pár drivert, de nem fog működni. Drivert sem találsz újat. A kártya lassan 5 éves konstrukció lesz, nem támogatják már.
Szívesen segítenék, de ezen nem lehet. Esetleg nézd meg a beállítások menüben a grafikai részt. Vedd le a felbontást a minimumra. Azzal tuti gyorsulna.
Az apróban találsz AGP-s kártyákat. Fórumtársak segítenek is a választásban. [link] - konkrét igényeket is felsorolhatsz biztos választ kapsz.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
GeorgeLuz
csendes tag
Igen, a min. igényt tényleg elírtam a levélben,bár ez mit se számít. Am az is furcsa,h miután szaggat a játék és ki akarok lépni,utána a menü is rettentően szaggat. Olyan,mintha Dx 10-et vagy 11-et akarna használni ahelyett,amit a kártya tud. Mondom,belépéskor nem szaggat a menü és a videókat is szépen lejátssza játék közben. Utána látszik a szaggatáskor,h tárgyak nem jelennek meg,ezért gyanakszom driverhibára v rossz renderelésre. Procim is kétmagos. Memo is elég. Vinyón is van hely. Egyszerűen nem hiszem el,h nem elég a játékhoz a kártya. Biztos van vmi megoldás,akár egy dll átírása v vmi.. Ha érdekel egyébként Dirt2 menüjével volt ilyen gondom és megjavult. Am köszi,h válaszolsz és próbálsz segíteni!
üdv -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeorgeLuz #11833 üzenetére
És az options menüben milyen beállításokat használsz a grafikára? Érdemes lowra venni amit lehet, és kapcsolj ki mindent. A felbontást is vedd le amennyire csak lehet.
Biztos nem a DX10 hiánya a baj, olyan effektet nem kap a kártya, amit nem tud. Csak olyat kaphat, amihez nincs elég ereje.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
GeorgeLuz
csendes tag
Catalyst 10.12-t is próbáltam,de fel sem ismerte és az alap win video drivert használta.
Felbontás: 1024*768
Texture quality: High
Shadow Complexity: Normal
Anisotropic Filtering: 1x
Ambient Occlusion: On
V-Sync: OnKonfigom:
- ASUS P5PE-VM alaplap
- Intel Pentium Dual-Core E2220 2.40 GHz
- 2 GB DDR-1 400 MHz RAM
- ATi Radeon X1950 PRO 256 bit, 256 MB, AGP8x
- Windows XP Home Edition SP3.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeorgeLuz #11835 üzenetére
Ott a baj a beállításoknál. Kezd az Ambient Occlusion kikapcsolásával, mert az nagyon eszi az erőforrást. Utána próbáld meg a Texture quality-t Lowra venni, mert 1 GB-os kártyákhoz tervezték a High opciót. Ha még mindig akad, akkor csökkentsd a Shadow Complexity beállítást is.
A kártyádhoz a 10.2 Legacy driver a legfrissebb.
[ Szerkesztve ]
-
GeorgeLuz
csendes tag
Köszönöm!!
Most már normálisan működik. Am érdekes,h pont nem az Ambient Occlusion volt a probléma,hanem a textúra minőség. Így nem annyira szép a játék,de megelégszem vele. Furcsa volt viszont,h párszor "visszaesett" és megint elkezdett akadni meg bekékült a legtöbb dolog a háttérben,de annak örülök,h legalább már használható.
Jelenlegi beállításaim:Felbontás: 1280*1024
Texture quality: Normal
Shadow Complexity: Normal
Anisotropic Filtering: 1x
Ambient Occlusion: On
V-Sync: OnSkacok,köszönöm szépen még1x. Áldott ünnepeket és sikeres boldog újévet kívánok nektek.
-
kranazoli
senior tag
-
Oliverda
félisten
AMD Catalyst 10.12 Performance Analysis
Van benne 4870, 5870 és 6970 egy csokor korábbi driver-rel (9.10, 10.3, 10.7. 10.11), illetve mindezek jó pár játékkal tesztelve.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
HD4850 crossfire-hez melyik drivert ajánljátok?LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wittman #11822 üzenetére
Ez nem bug, hanem shimmering. Töltsd le a Radeon Pro-t, és csinálj egy profilt a játéknak. [link] - itt minden le van írva a működésről. Neked az Advanced Controls rész kell, ahol a Texture filter legyen high quality, a Texture LOD pedig olyan értéken legyen, ahogy neked megfelel a képminőség.
-
wittman
aktív tag
Utánaolvastam és most már mindent értek. Olvasgattam a te szösszeneteidet is, ami nekem nagyon tetszett.
Szóval az AMD R600 óta szarakodik a MSAA vs AF-el...
Tesztelem a LOD beállítást, mert ha SSAA nélkül megoldható, akkor az nagyon jó lenne.
www.vmh59.hu
-
RootRulez
félisten
Üdv srácok! 10.12-vel megy minden "gyönyörűségesen-okosan"? Ha olyan van, lehet csereberélni?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
-
Amartus
senior tag
Kipróbáltam az új catalyst-t(preview7) és az az érzésem, hogy a control centert nem csinálták tökéletesre a 10.12-ben, és azért remeg meg a kép váltásnál. Ugyanis ez még gyakrabban csinálja, majdnem minden ablak váltásnál.
Istenem, tele van csillagokkal...
-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok!Van bármi féle hátrányom abból hogy a tv-t DVI+HDMI átalakítóval kötöm össze?Van HDMI a kártyán,de egyszerűen nem tudok képet átvinni a tv-re aminek az oka,hogy el vagyok tévedve az új 10.12-esben és semmit sem találok.Van valami amit külön kell beállítani?Mind a win7,mind a Catalyst látja a tv-t,de csak nem megy.DVI-vel viszont simán megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PayPal
- Azonnali informatikai kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Energiaital topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest