- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
Aktív témák
-
daninet
veterán
Namost a helyzet ugy néz ki hogy van egy iroda egyelőre két géppel...
Az egyiken van egy Cable modem ami hálózati csatolón csatlakozik a géphez..
Namost fontos lenne hogy a két gép között hálózat legyen mert a netes géphez egy lézernyomtató is van kapcsolva és lehetne a másik gépről is nyomtatni (még egyet venni elég húzós lenne... :D)...Ugy gondolom hogy egy routerrel/hubbal (vagy amivel mondjátok még nemtudom) össze kellene kapcsolni a három ezközt..
Most jön a gond....
A modem nem fix IP cimes és egy számitógépnek ismeri fel és a hálózathoz ugyebár fix IP cim kell(ezért is nem lehet csak ugy megosztani egy hálózaton belül mert az már ugy 3 gép...) :O
Na akkor most milegyen...megoldható mert már láttam valahol...
A lényeg hogy egyik gépen legyen internet (a másikon nem muszály) és a két gép össze legyen kötve..Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Nyuf
senior tag
A legolcsóbb,ha megnézed,hogy a modemet nem-e lehet usb-n keresztül hozzákötni a géphez...
Ha nem akkor a netes géphez veszel még egy hálokártyát meg egy crosslinkelt utp kábelt.Úgy bizti jó lesz.
Vagy jöhet a switches megoldás ami kicsit drágább...
Vagy veszel routert(egyben switchként is szolgál) és ekkor mind2 gépen lesz net,de valoszinüleg hacsaknem üzleti netre vagy elöfizuzva,akkor ez szabálytalan.
[Szerkesztve]Debian amd64 sarge
-
umiki
tag
Szerintem is a router-es megoldás lenne a legtisztább (lásd ADSL kapcsolat megosztása topic-okban, kábelmodemmel ugyanúgy működik). Kábelmodem routerbe, routerbol pedig mindegyik gép kapna netet. Ha nem akarod drágítani, akkor nyomtato az egyik gépbe, es onnan megosztva. Ennek az a hátránya, hogy, ha kikapcsolod azt a gépet, akkor nem lehet nyomtatni a másikról sem. Sajnos a legtöbb előfizetés esetében tényleg csak egy gépet használhatsz, az adott ip-ről, azonban router mögötti gépek kívülről nem látszanak (az is igaz, hogy a forgalom elemzésével még mindig meg lehet mondani, hogy esetleg több gép is használja a netet, de úgy tudom ezt sehol sem ellenőrzik)
-
umiki
tag
Pontosság kedvéért: router-en az árlistákon DSL/Cable router néven emlegetett cuccokat értettem :)
Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest