Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aizen92

    addikt

    Egy kis tanácsot/tapasztalat megosztást/segítséget kérnék!

    Téma: kertes házak, betöréses lopás, elegünk van, CRT-t akarunk közterületre.
    Kicsit hosszú lesz, lényeget feketén kiemelem.
    Mivel BP, talán tisztában vannak itt páran a jogszabályokkal, önk. rendeletekkel a témában.

    Elmúlt 10 évben, már vagy 1-szer minimum áldozatul esett a mi utcánkban mindenki egy betöréses lopásnak. Tegnap 11-kor volt az utolsó áldozat, és betelt a pohár. 20-21 ház van az utcában.
    Kb. 3-4-en a közösségből megbeszéltük, hogy valamit tenni kellene. Summa summarum, kitaláltuk, hogy fel kéne rakni az utcába 3-4 térfigyelő 360° kamerát az utcára, és ez pont belátna mindent. Természetesen kell belegyező nyilatkozat mindenkitől, + ennek a beszerzésére a pénzt összegyűjteni stb. stb.

    Lényeg a kövi és a kérdésem: Szerintem nem tehetjük meg ezt, mivel közterületre raknánk ki és közterületet figyelne. Valakinek tapasztalata, kézzel fogható tudása ezzel kapcsolatban? Egy ideje böngészem a jogszabály tárakat, de nem találtam még semmit ( önk. rendeleteket meg még inkább nem fogok )

    Egy biztos hétfőn a rendőrségnél indítok, hogy megkérdezzem mit tudnak erről, majd XXII. ker önkormányzathoz is átmegyek körbekérdezni, mik a lehetőségeink. ( Pl. mondjuk a CBA mellettünk 2 kamerával veszi a közterületet és az utakat, de az ugye a saját birtokra van rászerelve és nem egy villanyoszlopra, ahogy mi akarjuk )
    Rendőrségnek ez jó buli lenne, mert könnyebb lenne elkapni a tetteseket + valamilyen objektív biztonsági garanciát adna a közösségnek, mivel a betörések nagy százaléka mindig az utca felől történt ( kivéve nálunk 2- alkalommal is hátulról, mert a vérebeink elől szabadon mászkálnak, + bazinagy a kerítés , de ez már nem a mi problémánk, mi így is lenyelnénk a békát és fizetnénk. ).

    [ Szerkesztve ]

    "The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

Új hozzászólás Aktív témák