Új hozzászólás Aktív témák
-
norba69
senior tag
válasz Dragon3000 #37301 üzenetére
A diszk előbb fog lerottyanni, 6,12 MB/s, és 60 % csak seeddel, ha elkezd letölteni jön a fűrészfogazás, meg a disk overload 20-30 Mb/s körül.
-
-
norba69
senior tag
válasz Dragon3000 #37303 üzenetére
HDD-nél az a trükk, hogy vagy letöltesz rá, vagy seedelsz róla, a kettő együtt nem megy.
Letöltésnél 2 gyors, vagy 4-8 lassú torrentet bír el egyszerre (ha nincs feltöltés)
Különben a fejmozgatás elveszi az időt az adatátviteltől és disk overload -
Dragon3000
veterán
válasz norba69 #37304 üzenetére
Kivéve, ha sok cache van beállítva a torrent kliensben, mert van sok ram a nasban.
Amíg 1GB volt beállítva, addig 3-4 torrent esetében is megvolt a max letöltési sebességem hdd-re, így nem nagyon érdekelt a dolog, most meg a kisebb dolgok mennek ssd-re a nagyobbak (több száz GB-osak) meg hdd-re.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz Dragon3000 #37306 üzenetére
Gyári nas sok rammal? Én még olyat nem láttam
Meg nincs a világon akkora cache, ami nem telik meg
Egy finom 4K film a maga 40-50 GB méretével, ha nem rögtön állsz be letölteni, akkor jön maxon, azt meg nem bírod memóriával.
Meg a Vistaboy féle anime remuxok, most húztem le egy 340 GB-s csomagot[ Szerkesztve ]
-
Konyika
senior tag
válasz norba69 #37300 üzenetére
Mivel felfelé nincs is Gbit-em .....mint írtam 1000/90. De a 90 az ki van hajtva
Dragon3000: megy mellette a filmezés is DLNA-n keresztül, havonta egyszer ha belefutok proci limitbe. Azt sem veszem észre csak a logban látom.
Félre értetek srácok. tobias40 egy számlás out of the box-ban gondolkozott, erre írtam, hogy nyugodtan megveheti a nast. Hazaviszi bekapcsolja használja örül
Ha meg komolyabb dolgokra kell neki vesz erősebbett
-
IP1954
aktív tag
Nem nagyon értem ...
VPN mögött jelenleg 100 Megabit a maximum.
Naponta legfeljebb 1-2 óra a download.
Így is olyan sok jó minőségű anyag jön le, aminek csak a töredékét tudom megnézni. -
valakky
aktív tag
válasz enginev3.0 #37311 üzenetére
gondolom valami régivonalas arc, aki azt gondolja, hogy a torrentezés arról szól, hogy az ember letölti amit érdekesnek talál, úgy hogy amit lehet visszaoszt, vagy osztásban tart, hogy ne rakják ki az oldalról.
(vpn meg ugye jó ha a szolgáltatód olyan, vagy ha nem szeretnél esetleg jogvédő szervezetek céltáblája lenni, könnyen eljöhet a napja, most hogy a topsite-okat lerendezték, hogy megint a torrentoldalak lesznek a céltábla.)
mondjuk én se értem, hogy egy integrált, 4 magos proci matx vagy itx alapon mire nem lenne elég home server szinten, egy kisebb, olcsó házban.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz norba69 #37313 üzenetére
mondjuk szerintem az, aki kb. ilyen laikus szinten áll hozzá, gyanítom a gigabit közeli letöltést értené, nem azt, hogy a nap 24 órájában fel/le folyamatos gigabit legyen. az, hogy 10000 emberből 1-nek van ilyen igénye, de abból kapásból van itt 5, hadd ne legyen már kiindulópont.
szóval érdemes ilyenkor feltenni a kérdést, valóban ezt szeretnéd, több tera megosztással, autodl-el. vagy csak letöltéskor szeretnéd elérni a gigabit közeliséget.
szerintem hóttfelesleges lesz neki egy integrált deszka teljesítményén felül bármi is.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz valakky #37314 üzenetére
Ez némileg így van, csak aztán ugyanitt jön a kérdés, hogy miért csinálja azt a gép, hogy elindul a letöltés 100 MB/s, aztán visszaesik 4-5 MB/s, utána meg ugrál a 4-5 és 20-30 között.
Meg letöltés közben akad a tv-n a film. Ha követed a topicot, akkor tudod, hogy ez az egyik jellemző kérdés, a portnyitási, meg beállítási gondok mellett.
Gigabit közeli letöltéshez amúgy is kell egy elég erős gép, böngészőből speedtesten kimérni a gigabitet sem megy sok konfignak, nemhogy a torrent sokszálú igénybevételével menjen a le- és feltöltés egyidőben (ha nem is maxon).
És itt még hozzájön a router kérédése, a gigabitesnek hirdetett routerek nem biztos, hogy wan-lan irányban ténylegesen kiszolgálják a gigabitet.[ Szerkesztve ]
-
-
tobias40
veterán
Köszi mindenkinek a segítséget!
Lehet elindulok az épített gépek irányába de még átgondolom....
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Tranmission-ről fogok áttérni Qbittorent-re melyhez tőletek némi segítséget kérek.
Gépem: J4105ITX+8GB ram + WD Purple 6TB (Torrent) + Intel 530 SSD (rendszer)
Rendszernek OMV5 fut, qbittorrent dockerben fog fotni ahogy futott a Tranmission is.
Szálak esetében hogy járjak el? Beállítnai így gondoltam: LinkKép1 :Itt csak TCP-n fogok tölteni, a többi változatlan lenne, portnak mivel Tranmissiont kiiktatom ugyanazt fogom megadni
Kép2: Alternatív letöltést fogok használni, ehhez az értékeket átállítom
200/15-ös netem van itt majd max 25000 lesz a letöltés, feltöltés viszont mindig vissza szoktam venni.
Alternatív sebességben beállítom azt amit a TM-ben eddig amit meg kell hogy nézzek
Kép3: Itt én az aktív letöltést max 5-re állítanám, nem 1-re.
Kérdéseim:
- TM jelenlegi torrentjeit bárhogy át tudom mozgatni qbittortent alá?
- TM-hez volt remote GUI-m, melyet a windows-os gépen,ha le akartam tölteni, akkor csatlakozkott a NAS-ra..Ahogy nézem ilyen qbittorrentnél nincs ugye? Vagy bármilyen chrome bővítmény mely megkönnyítané a dolgom.
- qbittortent esetén olyasmit szeretnék, hogy ha localis gépen lépek be ne kérjen hitelesítő adatot, ha majd netre kiengedem akkor kérjen.
Erre találtam valamit a Web UI menüponton bellül..jófele járok?Tudnátok ebben segíteni?
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz enginev3.0 #37322 üzenetére
Hi, köszi.
~80 torrent van nem olyan vészes ha nem tudnám átmenteni.
Szálak gondolom akkor rendben vannak, azért is nem írtad, hogy módosítsak rajta.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
enginev3.0
félisten
válasz stigma #37323 üzenetére
Ha egy HDD van, akkor én ennyi szálat nem engednék
60/15/50/5
Nem tudom milyen torrentjeid vannak, de ha túl pörgősek akkor úgy sem te váltod meg a világot, ha pedig régebbiek, azokat általában 1-2 ember tölti, akik viszont jobban örülhetnek ha nincs millió felé szétosztva a hdd-d korlátai, és a sebességed, szóval a te esetedben a kevesebb több alapon az alacsonyabb de hasznosabb szálak száma felé mennék
Egyszerre mind a 80 torrent úgy sem lesz aktív
Ráadásul a feltöltési sebesség sem túl sok nálad, így ha több szál van engedve és esetleg nagyon sok torrent seedelne akkor még "haszontalanabban" menne szét a feltöltésedÉn ennél csak lejjebb mennék, fentebb nem
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Horvi
őstag
válasz enginev3.0 #37325 üzenetére
Ezek az ajánlások nekem is jók lehetnek? Igaz nekem két HDD-m van és gigás digis net. A beállított feltöltési sebesség az 15MB/s.
Hello darkness, my old friend...
-
enginev3.0
félisten
Én ott sem vinném fentebb, max
80/15/60/5A 15 peer számot mindkét esetben lehet fentebb vinni mondjuk 20 vagy 25re, de szerintem a 200as letöltést 15 peer már bőven kiszolgál, ez úgy is csak a letöltés közben számít
-
stigma
addikt
válasz enginev3.0 #37325 üzenetére
Hi, a mostani ,,trendi" sorozatokat szedem ami nincs netflixen. 1080p, valami 720p valamikor webrippes tehát nem nagy fájlok.
filmek terén csak minőségi 1080p REMUX, és 4K+HDR-es REMUX amit szedek a házimozi mitt tehát 20-30, 50-60gb-os fájlok. Általában 2 havonta szoktam torrenteket törölni, mert lusta vagyok.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
Horvi
őstag
válasz enginev3.0 #37327 üzenetére
Köszi, akkor visszaveszem mert most azért jóval magasabb értékek vannak beállítva. Igazából régebbi sorozat pakkok vannak a seedben ott mindig max 1-2 ember szedi.
Hello darkness, my old friend...
-
valakky
aktív tag
válasz totron #37329 üzenetére
nekem kb. erről szól. ne kelljen foglalkoznom, mit mikor törlök. meg lehetőség szerint ne kelljen nyílt trackerre felmásznom, semmiért.
régi és ritka dolgokat se töröljek, ha már rajtam maradtak, szerintem van olyan ami 10 éve. az összes többi nem érdekel. hogy mennyi ment fel egy nap, hogy hol hányadik vagyok, hogy állandóan pörgetve legyen a nem erre kitalált netem.
emellett pedig ne fogjam le a környék sávszélességét se fel, se le tök feleslegesen, általában éjjelre rakom a nagyobb adagokat, meg oldom fel a sávszél korlátozást. napközben alapból fel is csak csordogál, lefele is korlátozva van.
mondjuk nekem kamerákhoz, egyéb dolgokhoz egyébként is ment folyamatosan nas régen is, előtte egy p3 as gépem volt erre a célra, de volt rúterre dugott vinyóm is évekig. a 15/1-es adsl-t tökéletesen abszolválta. mondjuk amellett volt seed serverem, mert arányt nem igazán lehetett tartani vele, mikor még minden oldal erre a sima, ha nincs meg a feltöltési arányod törlünk hülyeségre volt ráizgulva.
de évek óta egy kéz alól vett hp microserverem volt, ami mostanra nem virgonckodott, netem is 100 mega feletti lett, meg bővült a dolog dlna-val, kamerák is hd-k meg fullhd-k lettek.
így nem olyan régen raktam össze az utódját. egy 4 magos j1900-as integrált matx lapból, amit az aprón vettem 12k-ért, hozzá 4 giga ramot valami 4 ezer ft-ért, meg egy matx kisebb házat 6e-ért, beleraktam egy használt, de jó minőségű 300 wattos 80+ Gold tápot 1500-ért, ja 2 db ezer ft-os ventit. a házat átalakítottam, hogy akár végül 6 vinyót is bele tudjak rakni, ha úgy alakulna. sőt, volt win10 kódom is tartalékban.
az egész jelenleg 2 vinyóval, ssd-vel eszik fullon olyan 30 wattot, idle 20-25. postaköltségekkel összesen 27e ft-ért. és az elkövetkezendő 10 évben max ventit szeretnék cserélni benne. -
ggg666
őstag
akkor azért nem reagáltál a winyós privátomra!
-
enginev3.0
félisten
Qbittorrent frissítések igen csak elmaradtak
-
Kekmen
senior tag
válasz enginev3.0 #37337 üzenetére
Van ami nem működik neked a 4.2.5-ben?
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
TeeJay
félisten
válasz enginev3.0 #37337 üzenetére
Nem elmaradt hanem azóta jött 2-3 újabb libtorrent meg vagy 91 hibajegyet lezártak szóval elég combos upgrade/javítás jön ha hamarosan kész lesz.
Inkább várjanak vele még 2-3 hetet de tökéletes legyenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
havri1
félisten
válasz TeeJay #37340 üzenetére
Pl megoldhatnák azt, hogyha lecsatlakozik a seed hattertar, akkor ne seedelje tovább az anyagot..
Tegnap az usb-s rackem lekapcsolódott, és még most is a kliens mind a 641 torrentet seedeli látszólag. Tracker is aktívnak látja. Egészen addig, míg restart nem lesz, vagy újraellenőrzés..[ Szerkesztve ]
havri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest