Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Gyuri27 #138785 üzenetére

    Nem tudom, feltűnt-e, mióta van a Zen a piacon... És csak most jön rá értékelhető támogatás az OS részéről... erről kotyogok már mióta. És hiába az ütemező, ha a játékban/driverben elrontják az affinitás maszkot, akkor fújhatod az OS optimalizálását.

    Itt arra célzok, hogy ezek mind sebtapaszok az eredeti problémára, ami maga a CCX-es felépítés.

    Régen pontosan emiatt nem vett senki játékra többprocesszoros szervert. Mert nagy volt a késleltetés a külön foglalatban lévő CPU-k és memóriaterületeik között.

    (#138787) Gyuri27: "Voltak róla hírek is. Egyből javult a teljesitmény. Ennyi az egész."
    Na, látod, kapizsgálod, mi a baj. Ha elmegy a programozó, és megértik, mit magyarázott, van esély, hogy jó lesz. Ha viszont nem megy el, vagy nem értik meg, vagy bármi kevéssé ideális eset történik (mint általában szokott) akkor már nem lesz tökéletes, és csak a vak szerencsén fog múlni, mennyire.

    Arról már nem is beszélve, ha beáll az az eset, hogy mondjuk 4-nél több szálnak kellene egymással sokat adatot cserélni. Mert akkor eldöntheted, melyik fusson rosszul külön CCX-en, sehogy nem lesz jó....

    Nálam ezért hatalmas negatívum ez a felépítés. Meglássuk, a Zen2-n mennyire lesznek gyorsak a buszok, mekkora lesz a CCX-ek közötti bünti. A régi Rizsán elég nagy volt, főleg lassabb órajelű ramok mellett.

Új hozzászólás Aktív témák