Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • specterlich

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van egy elhúzódó esetem Mr. Banggood-dal, amelyben a segítségeteket kérnék, mert mostanra kifogytam a lehetőségekből.

    2019. nov. 11-én rendeltem 2 db Blitzwolf BW-AS2 hangszórót. Összesen 25006 Ft-ot fizettem értük, szállítási biztosítással együtt Paypal-en keresztül, EU Standard Shipping szállítással.
    Nov. 28-án megérkezett a GLS-sel, de csak az egyik. Nem volt sérült, nem volt kinyitva, simán csak egyet csomagoltak. Feltételeztem, hogy később jön a másik, de nem jött.

    Banggood support robotjaival beszélgettem, de mintha a falnak mondtam volna a gondjaimat. Valamilyen "hivatalos" dokumentumot akarnak a szállítás részleteiről. Kérjek a szállító cégtől. Ok.

    GLS-nek is írtam/telefonáltam, de nem tudnak pontos adatokat kiadni, csak a feladónak, mert GDPR és kész. Annyit tudtam kihúzni a telefonos ügyintézőből, hogy nem érkezett második csomag a címemre, a meglévő csomag súlya pedig papíron 1,5 kg. Banggood-on a termék leírásában a nettó tömeg 1127 g. A matek szerint ez így biztos, hogy nem lehetett 2db. (Már ha lehet hinni az ilyen adatoknak.)

    Megírtam ezeket a dolgokat a Bangood support-nak, a folyamat alatt legalább 8 email-t küldtem nekik, bennük kb. 20 fotóval a csomagolásról, a címkékről és magáról a termékről is. Viszont minden hiába: gyakorlatilag elölről kezdték a sablon válaszokat, mintha eddig semmiről nem beszéltünk volna.

    Ezután tettem egy bejelentést a Paypal vitarendezőjén keresztül. Megírtam nekik elég részletesen az esetet, és kb. egy hónap után a mai napon a következő üzenetet kaptam:
    "A vizsgálat folytatása érdekében jelentést kell benyújtani a megfelelő bűnüldöző szervnek vagy állami szervezetnek. Felveheti a kapcsolatot a helyi bűnüldöző szervvel (például a helyi rendőrséggel), illetve bármely más, az Ön által választott hivatalos szervezetnél is benyújthatja a jelentést."
    Megemlítik még, hogy léteznek internetes szervezetek, amelyek ezzel foglalkoznak, pl: ic3.gov, de ez csak USA. Ez lenne az ideális, mert az biztos, hogy a rendőrséghez nem fogok ezzel elmenni. Lehet, hogy ki is röhögnének. Talán nem is ér annyit az egész.

    Tudnátok-e ebben segíteni? Ismertek-e olyan online felületet, ahol ezt el tudnám intézni? Van-e egyéb tapasztalatotok ilyesmivel kapcsolatban?

    Előre is köszönöm és bocs a hosszúság miatt!

Új hozzászólás Aktív témák