- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin.p
tag
Sziasztok!
Vettem egy Club3D HD4890 videókártyát egy másik oldalon. (Sajnos, újra elkövettem ezt a hibát. )
Viszont beszerelés után rögtön figyelmes lettem arra, hogy így "folyik" a kép. Konkrétan nem tudok leírni a jelenséget, mivel még nem láttam ilyet, de nem csíkoz, mint pl. , hanem így "remeg" a kép. A képek széleinél olyan, mintha a külső színt (pl. fehér) bele tolná a kép széleibe. Enyhén látható ez a folyás, csúszkálás, viszont engem nagyon zavar. A srácnak írtam, hogy rossz a kártya, elsőnek bevallotta, hogy valóban rossz, majd mikor arra kértem utalja vissza a pénzt, és saját költségemen visszaküldöm a kártyáját, azt mondta, hogy semmi baja a kártyának. Hiába világítottam rá, hogy előtte bevallotta, hogy neki is rossz volt, még le is írta, hogy mikor, milyen helyzetben volt az.A kondenzátorok látszólag rendben vannak. Viszont szétszedtem a kártyát, mivel terhelés nélkül 100 fokos volt. Paszta helyett kis kavicsszerű darabkák voltak benne, ezeket nehezen kiszedtem. Szépen újrapasztáztam, terhelés közben sem megy 70 fok fölé, pedig "melegedős" videókártya.
Viszont ez a folyás továbbra is fennmaradt. Értek az elektronikához nagyjából, én arra tudok tippelni, hogy mivel így használta előttem, ezért a hőfok miatt valamilyen forrasztás, vagy ón engedett el ott bent.Egy hete szenvedek vele, minden megoldás nélkül. Szerintetek ilyen esetben kuka ez a kártya?
-
martin.p
tag
válasz dannyl #52908 üzenetére
Próbálkozom vele, de ő azt állítja most, hogy jó a kártya, holott bevallotta, hogy neki sem volt jó...
Nem is az, hogy drága volt, mivel 10e forintot fizettem érte, viszont abból a 10e forintból akkor vennék most egy másik processzort, vagy videókártyát a gépbe. Nincs egy komoly konfigom, de meg vagyok elégedve a teljesítményével.
Nem sokra megyek azzal, hogy a szekrény aljára berakhattam a kártyáját. Meg ugye elvek... Vettem már innen is RAM-ot, amire azt tippelem, hogy hibás (Pedig MEMTEST 100%-osnak jelzi, és egyedül megy is, csak a többiekkel nem.), és mivel fennáll egy kis esélye is annak, hogy az, elvből nem adom el. Inkább megtartottam.Mindegy, lesz ami lesz. Esetleg, ha mást nem tudok vele kezdeni, és a pénzt sem kapom vissza, berakom a sütőbe dupla vagy semmi alapon.
-
martin.p
tag
válasz martin.p #52901 üzenetére
"Nálam nagyon ritkán jelentkezett és az is csak akkor volt észrevehető ha figyelt az ember rá, vagy kereste. Nálam! Nézd nem azért adtam el, mert tele vagyok. A pénz jó része már elment számlákra. Nem tudom visszaadni a pénzt. Én évekig használtam e kártyát evvel a "problémával" de nálam nagyon nagyon nagyon ritkán jelentkezett és akkor is alig észrevehetően. A kártya használható jó állapotú és nyugodtan tovább adható. Nem tudom, hogy ez a hullámzás nálad ennyire erősen jelentkezik vagy csak te nagyítod fel a problémát. De nem tudok segíteni már."
Ezt a választ kaptam, itt bevallja, hogy nála is egy rakás ... volt a kártya. Azt hiszem az ilyen embereken csak a személyes megkeresések segítenének. Szóval végül is "megoldódott" a probléma, a kártya évek óta rossz, én meg több pénzt nem fogok rá költeni.
-
martin.p
tag
Srácok, az hogy lehet, hogy ha egy Ati kártyán +30 Mhz-t húztam, miért lett sokkal stabilabb az fps, mint előtte? ez valami "bug", vagy csak véletlen?
Köszi.
-
martin.p
tag
Vettem egy másik videókártyát, viszont olyan "problémám" lenne vele, hogy GPU-Z szerint ledobálja 500-ra az órajelet az alap 850-ről. A játékban nem veszek észre fps változást, viszont érdkelne, hogy mégis miért? Ha a processzor nem tud többet, akkor a videókártya takarékoskodik, vagy...?
-
martin.p
tag
válasz MK VII #53826 üzenetére
Sziasztok!
Számít valamit, hogy egy nagy teljesítményű videókártyánál (4890) milyen átalakítóval alakítom át az áramforrást?
Molex - 6 tűs PCI-E tápkábel
vagy
2x Molex - 6 tűs PCI-E tápkábel (Ez jobb valamivel? Mivel ugye kettőből alakítja át.)Illetve a másik kérdésem lenne, hogy gyengébb tápegység esetén lehetséges, hogy a videókártyának csökken a teljesítménye? Mondjuk gondolok itt lazább fps dropokra. (Pl. fix 80-ról random 60-ra.) Más témában azt mondták, hogy a winchester lesz, de ezt kizárhatom azt hiszem, mivel teszteltem, nincs vele gond.
-
martin.p
tag
válasz MK VII #53828 üzenetére
N-Power 600W
Erdetileg nem ezt a konfigot hajtotta, hanem egy sokkal gyengébbet, ami sosem volt kihasználva. Jelenleg:
Asus M2N-Sli Deluxe lap
400Gb Samung HDD
3x1GB Ram
1x2Gb Ram
HD4890 (max 190W)
Phenom 9650 2.3Ghz (max 95W)Fagyást és hasonlókat nem tapasztaltam egyetlen egyszer sem, pedig rengeteget játszom. Viszont arra gyanakszom, hogy a táp vehet vissza a teljesítményből, mivel vicces, hogy a fix 125FPS nincs meg Cod2-ben, néha lemegy 92-re. League of Legends szintén leugrál 80ról 55 körülre. Bár lehet, hogy maga a gép kevés, és a táppal nincs semmi baj, fogalmam sincs már, azért is írok ide.
-
martin.p
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy két monitort szeretnék a gépemre kötni, de az egyiket nem ismeri fel, már maga a Windows sem, ahogy a videokártya szoftvere sem látja, pedig a VGA kábel megfelelő, a videokártya mindkét kimenete működik, szóval nem értem, hogy mi lehet a probléma.
Amit tudni kell:
2x DVI->VGA Adapterrel megy ki a kép, mindkettő gyári, hibátlan adapter.
Egyik monitor 19", a másik pedig 17", de ez elvileg nem akadályozná meg, hogy együttműködjenek.Illetve... Lehetséges-e, hogy a processzorom GPU-ját használja az egyik monitor, a másik pedig a videokártyáét, vagy ezt felejtsem is el?
-
martin.p
tag
Megvan a probléma forrása, sajnos a GPU-ról ez nem menne, csak DVI porttal rendelkező monitorral.
"The bottom DVI port is a single link DVI-I(analog and digital signals), but the DVI port is dual link DVI-D(digital only), so a vga monitor will not work in this port."
----------------------------
Most próbálok hozzá egy drivert is telepíteni, hátha úgy IGP-ről menni fog.
Köszi az eddigi segítséget.
------------------------
Szerk3.:
Driver után itt a kép a 2. monitoron, köszi a segítséget srácok![ Szerkesztve ]
-
martin.p
tag
válasz s4hu|SyD^ #60396 üzenetére
Azt írod, hogy a GPU két napos. Én BlackSOD hibára gyanakszom, bár nem tudom, hogy az nvidia ezen kártyáinál is előfordul-e, de régebbi kártyáknál előfordult elég sok esetben, hogy a kártya bizonyos játékoknál gyárilag ilyet produkált, a többinél pedig nem. (vagy csak én találkoztam túl sok ilyennel...) Jelenleg is egy ilyen kártya megy az egyik gépemben, amit nem vettek vissza garanciában. (Bár ez egy régebbi kártya, csak megmaradt, youtubeozni így is jó.) Neked azt tudom tanácsolni, hogy nézd meg valamelyik ismerősöd gépében a kártyát, és ha ugyanezt produkálja, akkor garancia.
[ Szerkesztve ]
-
martin.p
tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte HD6870 OC kártyám van, és kaptam egy olyan ajánlatot, hogy ha ráfizetek 15e forintot, akkor kapok egy Asus 750Ti kártyát. Szerintetek érdemes lehet ennyi pénzt ráfizetni? Vagy nem érdemes cserélni?
Köszönöm
-
martin.p
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy kinéztem magamnak egy LG 25UM55-D ultrawide monitort, aminek a maximális felbontása 2560 x 1080, viszont nincs rajta DVI bemenet.
Az én videokártyám kimenetei ekkora felbontást tudnak átvinni:
DVI: 2560 x 1600 / HDMI: 1920 x 1080 / VGA: 2048 x 1536Ha egy HDMI->DVI átalakítóval a videokártyám DVI kimenetéhez csatlakoztatnám a monitort (monitorba HDMI, ami az átalakítóval a vdeokártya DVI portjába kerülne.) , akkor tudná a 2560x1080-as felbontást? Vagy ez nem működne így?
Köszi, előre is!
[ Szerkesztve ]
-
martin.p
tag
válasz Csupingo #62996 üzenetére
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3663#ov
Ez a kártya.
http://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/6000/6870#
Gyártó oldalán a Specs fül alatt ezt írja:
HDMI® (With 3D, Deep Color and x.v.Color™)
Max resolution: 1920x1200Dual-link DVI with HDCP
Max resolution: 2560x1600VGA
Max resolution: 2048x1536Átalakítóval gondoltam.Azt tudom, hogy HDMI-ből DVI-ba nem megy, de ha a kártya kimenetén a DVI-t használom, és a monitor a HDMI-t kapja meg, akkor vajon működik-e?
[ Szerkesztve ]
-
martin.p
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy monitort, és egy videokártyát, tudja a FreeSyncet mindkettő, HDMI kapcsolaton keresztül kommunikálnak. Viszont azt tapasztalom, hogy mozgás közben eléggé "törik" minden, hiába van bekapcsolva a FreeSync. (Ha ki van kapcsolva, ugyanezt csinálja.)
Egy ilyen videokártya van benne:
http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r7-200-series/amd-radeon-r7-260x-core-edition-r7-260x-cnf4Ez a monitor:
http://www.samsung.com/uk/monitors/led-sf350/LS24F350FHUXEN/72Hz-en, és 60Hz-en is ugyanez a probléma. A monitor frissítése "Gyorsabb" beállításon van, de az összes többin is ugyanezt csinálja. Szerintetek mi lehet a probléma?
Videó:[link]
[ Szerkesztve ]
-
martin.p
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen kártyát: ASUS R9290-DC2OC-4GB 512Bit
Viszont... Nem ad képet. Az előző kártyám (380X) ugyanezt csinálta, majd visszavittem a tulajnak, aki gondolkodás nélkül visszaadta a pénzt. (Nem feltétlen erőltettem, először tesztelni szerettem volna más konfiggal, de végül elfogadtam, hogy neki nincs kedve vele szenvedni...) Sajnos más gépben nem nagyon tudtam kipróbálni őket.
Szóval, most az a helyzet, hogy régen az R9 380-asom simán ment ebben a lapban, viszont most az R9 380X, és az R9 290 nem akartak elindulni. Az R9 290 nálam van ugyanúgy.
Most... zárjuk ki, hogy engem átvertek... Ti milyen úton indulnátok el a BIOS frissítés, CMOS reset, és az összes kábel,monitor, tv lepróbálása után?
Konfig:
- ASRock H61M-VG3 lap
- i5-3470-es processzor
- 8GB Hynix memóriaKöszi!
-
martin.p
tag
válasz OutSider17 #66886 üzenetére
Attól függetlenül egy rosszabb tápegységgel is be kellene kapcsolnia, valószínűleg, mivel nem eszik meg indulásnál 300 wattot. De egyébként egy 750W-os Seasonic belsős Cooler Master van benne, vinnie kell... Próbáltam más tápegységgel is, azzal sem adott képet.
Alaplap elavultsága mennyire jöhet szóba? Gyakorlatilag 2013-ban jött az utolsó bios frissítés a laphoz, ami telepítve is van, és a kártya is kb. 2013 végén-2014 elején jelent meg.
-
martin.p
tag
válasz OutSider17 #66888 üzenetére
Hát, mivel a volt tulaj sem SMS-re, sem hívásra nem válaszol, (Konkrétan kinyomja a telefont.) valószínűleg nem is fog menni. Még várok kicsit, hátha összeszedi magát...
-
martin.p
tag
válasz MK VII #66891 üzenetére
Mindegy, sajnos így jártam, úgy tűnik. Nekem bejött volna a 290-es teljesítménye egyelőre... És ezzel a hűtéssel nem is lett volna drága. (Igazából az a baj h. napok óta keresgéltem 50-55e forint között R9 290-est, és ez a kártya a hirdetés alapján nagyon jó vételnek tűnt.)
A tulaj persze továbbra sem elérhető, de nem is lesz valószínűleg soha.Most Zsolo kezeire bíztam a kártyát, hátha. Az ilyen csíkozásokat néhányan még sütővel is meg tudták oldani 290-es esetében, és mivel ez a kártya még valószínűleg nem volt sütve (nincsenek erre utaló nyomok), ezért egy szakértő kezeiben, aki NEM egy sütővel dolgozik, több esélyt látok a gyógyulásra.
Igazából... a harmadik kártya, ami hibásan kerül hozzám, mind a három fél éven belüli. A másik két tulaj korrekt volt, az egyik kártya bios hiba miatt szállt el. (Ott a BIOS switchet nem is próbáltam, de 99% h. ment volna az eredetijével...) Majd egy kiemelkedően korrekt embertől vettem egy 380x-et, ő vissza is fizette a pénzt, mivel nem ő szerelte legutoljára a kártyát, és volt egy kis sérülés a PCI-E csatlakozón, amit én csak otthon vettem észre, mikor kivettem a dobozból.
Aztán... most ez az eset pedig úgy tűnik, hogy arra ment ki, hogy át is akart verni vele valakit, ezért felrakta egy régebben regisztrált, de 0 pozitívos profillal, és ... itt tartunk.
Tanulóleckének tökéletes, sőt, én egyelőre ki fogok szállni a használtpiacról, valahogy nekem nem akar menni ez mostanság. Persze a fórumot nézegetni fogom továbbra is, de 10e forint felett többé nem vásárolok használt termékeket. Ezt így a harmadik hibás kártya után döntöttem el. Sajnos senki nem ad lehetőséget arra, hogy nála teszteljük, és ha nem én, akkor megveszi más...
Igazából, ha pozitívan szeretnék gondolkodni, még mindig jobb ez, amit talán javítani tudunk, mint a Bánáti-féle "nesze semmi, fogd meg jól" esete. Bár neki is majdnem elutaltam 45.000 forintot, csak azért előtte rágoogleztam az e-mail címére. De ha nem ugyanarról a címről ír, talán meg tudott volna győzni.
[ Szerkesztve ]
-
martin.p
tag
válasz OutSider17 #66912 üzenetére
@OutSider17: Attól nem csíkozna a kártya, egyszerűen be sem kapcsolna.
Ezen a területen dolgozom, nem mondom, hogy nem tévedhetek, de ha egy ilyet elkövetnék, azonnal feladnám a "karrierem." -
martin.p
tag
válasz OutSider17 #66915 üzenetére
Úgy tűnik a szervíz sem oldotta meg. Még kap egy hőlégfúvót, hátha bejön az a 0.01 százalék.
-
martin.p
tag
válasz OutSider17 #66919 üzenetére
Rákérdeztem ma. Ezért az összegért nem volt reball, pedig azt hittem, hogy teljeskörű a javítás. (Nem kérdeztem meg, mivel kicsit drágább, mint máshol a reballozással együtt. )Egyszerű felhevítés volt... Innentől kezdve nem is írok semmit... Aki akar úgyis visszaolvas.
-
martin.p
tag
válasz OutSider17 #66924 üzenetére
Tudom, hogy már nem ide való ez a téma, és tényleg az utolsó hozzászólásom. De a "szerviz" után gyakorlatilag javíthatatlanul tönkrement a kártya. Úgyhogy, eddig tartott a story. Gondolkodtam, hogy még itthon a hőlégfúvós esélyt megadom neki, vagy csak felrakom, és eladom. Előtte megnéztem, hogy pasztázva van-e, konkrétan szétszedtem, kiesett egy nagyobb óndarab, a "gpu" körül pedig vannak ilyen apró alkatrészek, abból 1 darab hiányzik (a darabja még ott volt a hűtés alatt ). Úgyhogy, két furcsaságba is belefutottam, azt hiszem, hogy felrakom a hűtését, hogy megszabaduljak tőle végre, és véget érjen ez a rémálom.
https://picload.org/view/drdlcwrw/5f5a1fb8-0a85-44fc-a10e-8564f5.jpg.html
https://picload.org/view/drdlipdr/img_0133.jpg.html
https://picload.org/view/drdlipda/img_0137.jpg.htmlÍgy néz ki, ha esetleg kíváncsi vagy rá.
Én pedig eltávozom a topicból. Sziasztok
-
martin.p
tag
válasz zovifapp111 #66930 üzenetére
"VGA javítás" szavakat beírod itt aprón, és az egyetlen kiemelt hirdetés lesz az.
Nem jelentettem, feljelentést amúgy sem tettem volna az eladóval szemben, sajnos ismerem a magyar rendőrséget... veszett fejsze. Ez a srác soha többé nem fog jelentkezni, gondosan eltervezte, hogy ne érjem el sehogy sem, és valószínűleg a neve, és a sztorijai is hamisak voltak, ahogy minden, amit a kártyáról mondott.Mindenesetre köszi mindenkinek a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest