- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Pityke78
őstag
Srácok, az mitől lehet, hogy internet böngészés közben, ha scrollozom lefelé az oldalakat, akkor a szöveg, kép nem folyamatosan megy lefelé, hanem szaggatva. Ez videokártya lehet, driver, vagy monitor?
Amúgy most cseréltem a monitorom és azóta lett ez szembetűnő számomra.Köszi
-
Alister71
nagyúr
Ha a procinál nem emelsz feszt, a fogyasztás sem nő. A 4850-es jó kártya, de sok játék nem használ még most sem 4 magot, és ott a 2.4 GHz kevés. Nekem is volt Q6600-osom, 333x9-en, 4870-essel mindenre elég volt. 4850-esből mindenképp a Sapphire dual slottos verzióját vedd, mert ezeknél a power play jól működik, vagyis 2D-ben szépen visszaveszi az órajeleket.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
capulet75
addikt
Üdv mindenkinek. Kérdésem a következő: ha a vga-t megosztom h monotorra és tv-re is tolja ki a jelet egyszerre, és a tv-ből nem húzom ki a hdmi csatlakozást és úgy hagyom a display beállitásoknál hogy megosztva marad ( annak ellenére hogy kikapcsolom a tv-t) az okoz valamilyen teljesítményvesztést?
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Alister71
nagyúr
válasz capulet75 #48907 üzenetére
Teljesítmény vesztést nem okoz. Az órajeleket csekkold, mert ha 2 megjelenítő van rákötve a vga-ra és ki van terjesztve az asztal, nem szokta visszavenni 2D-ben az órajeleket. Tehát ha nem használod a másik megjelenítőt, érdemesebb visszarakni 1-re.
Alister from Hell
-
CarlosMonzón
csendes tag
Szervusztok!
Csatlakozom azok lelkes és népes táborához, akiknek rendszeresen "a képernyőillesztő sikeresen helyreállt", ellenben én azt szeretném, ha nem szembesülnék ezzel minden egyes alkalommal, amikor a HD 6950-emet próbálom picit felpiszkálni. Alap órajeleken, feszültségen nem jelentkezik a hiba. Tápcserén már túl vagyok. Lehetséges, hogy egész egyszerűen a legcsekélyebb mértékben sem húzható a kártya, vagy (reményeim szerint) szoftveres hiba lehet?
Köszönöm
-
Pug
veterán
válasz CarlosMonzón #48910 üzenetére
Próbáltad több driverrel is? Esetleg egy win reinstall, ha az sem segít, akkor az a kártya tuningpotenciáljának nagyon alacsony voltát jelenti
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 6990-et, beraktam működött rendesen meg minden, aztán catalystban a venti fordulatszámát akartam növelni 29%-ról 40%-ra. mást nem is állítottam, és amint alkalmazra kattintottam, szerintem a venti felkapcsolt 100%-ra, képernyőn színes fehéres csíkos pöttyös mindenség jelent meg, egyértelműen jelezve, hogy valami error van
kikapcs bekapcs, driver leszed felrak, majd reinstall után újra előjön a hiba...ötlet?
Köszönöm -
klac
aktív tag
válasz MasterMind #48912 üzenetére
Tyűha ..., garanciális service, az ötletem.
-
klac
aktív tag
válasz MasterMind #48915 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy Ők mit mondanak, inkább az, amit Te mondassz.
Ha nincs fizikai elváltozás, látható sérülés, égési nyom szag, akkor természetes, hogy meg sem próbáltad tuningolni, sőt eszedbe sem jutott olyasmi, mivel ez a kártya tuning nélkül is nagyon erős.
Miért tuningoltad volna.? -
MasterMind
tag
Eszembe se jutott tuningolni, csak az a felfogásom ezekkel a garanciásokkal kapcsolatban, hogy képesek mindent kitalálni, hogy ne kelljen cserélni, javítani, stb...
ui.: a venti szabályzással is csak azt akartam kipróbálni, hogy milyen hangos lesz a kártya, egy magasabb fordulaton, aztán vissza is állítottam volna automatikus vezérlésre.
Ezt annak idején az 5970-en is ugyanúgy megcsináltam, gond nélkül...[ Szerkesztve ]
-
MasterMind
tag
Még az jutott eszembe, hogy az Overdrive-ban alacsonyabb órajelek vannak beállítva default-ban, mint a kártya gyári órajelei (830->750, a memóriára nem emlékszem), és azt is ugye ráalkalmazta, de nem hinném, hogy ennek bármi köze lehet hozzá...
-
klac
aktív tag
válasz MasterMind #48918 üzenetére
Te tudod pontosan, hogy mit csináltál a kártyával.
Ha, használtan vetted, akkor meg a volt tulajdonosa tudhatja, Ő mit csinált.
Ezen az oldalon vannak a hozzá való BIOS ok, a felső a master, az alsó a Slave BIOS, és Shappire BIOS
A Master, és Slave BIOS ban ezek a beállítások vannak, a kép Sapphire BIOS a Slave, abban nincs venti beállítás, amint a képen is látszik.[ Szerkesztve ]
-
klac
aktív tag
válasz MasterMind #48918 üzenetére
Gyártóként is eltérőek a BIOS órajel és esetleges más beállítások.
-
CarlosMonzón
csendes tag
Igen, arra is gyanakodtam és gyorsan fel is tettem a 11.4-es preview catalystot, de sajnos eredménytelenül. Windows relatíve friss (fél éves).
[ Szerkesztve ]
-
MasterMind
tag
Újonnan vett tegnap Gigabyte 6990. A leírtakon kívűl semmi mást nem csináltam a kártyával, engedélyeztem az override-ot, azonbelül engedélyeztem a kézi vezérlést a ventire, 29%-on pörgött automatikusan abban a pillanatban, amit felraktam 40%-ra, nem állítottam semmi mást, majd leokéztam. Ebben a pillanatban a venti 100%-ra ugrott (legalábbis hallásra, mert kib***ott hangos volt, a képernyő meg a már leírt színes fehéres csíkos pöttyös egyvelegre váltott, villogott, aztán újra láttam az asztalt de rövid időn belül megint kifagyott, a végén meg kékhalállal el is szállt.
Ha újraindítom, akkor egy rövid időre bejön a kép hibátlanul, de 10 mp múlva újra elő jön a színes kavalkád...ezt a bios dolgot megnézem majd, de ehhez a részhez már nem konyítok annyira...köszönöm a segítséget -
maxee99
csendes tag
Hello
Annyit szeretnék kérdezni ,hogy van nekem egy Gigabyte gtx460 kártyám és hogy ezt lehet e például egy asus hd 6870 el összekapcsolni h jo is legyen.
vagy csak gigabyte hd 6870 el lehet?szoval lehet külön-külön gyártotol is vagy csak egy gártotol?
mert videoba amit láttam összetettek gtx valamit atival de gyártot nem mondtak..
előre is köszönöm -
maxee99
csendes tag
válasz D1Rect #48924 üzenetére
hát én nem értek annyira a gépekhez mint pl ti ..szoval kinevetni nem kell..azért fordultam a forumhoz h megtudjam amit szeretnék..crossfire csatlakozoval összekapcsolni a 2öt a nagyobb teljesitményért..
ennyit.
csak h lehet e az egyik asus ati hd 6870 a másik meg gigabyte gtx 460..vagy csak azoos gyártotol? -
-
törölt tag
válasz maxee99 #48929 üzenetére
ebbe nem nagyon kell másik vga-t rakdnod. a gyártó honlapján csak hybrid cf-et ír, szóval csak az integrált vga mellé lehetne egy hasonlót rakni, ha crossfire-t szeretnél.
(#48928) Lord Vader
mi lenne abban az esetben, ha big bang fuzion lapja lenne?szerk.: lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMind
tag
válasz MasterMind #48922 üzenetére
Jelentem megoldódott a probléma. Amíg nem fagyott ki a gép, gyorsan kivettem a pipát az overdrive engedélyezése mellől, és újraindítás után már jó is volt...esetleg még arra gondoltam, hogy mivel ezen egy kétállású kapcsoló van a gyári beállításoknak (ami elvben csak olvasható), és a tuning beállításoknak (ami írható is), hogy a gyárira akartam engedélyezni, és így konfrontálódtak a dolgok
-
polonic
félisten
Amit a srác ír azt meg lehet oldani. Itt is volt hír a ph-n róla. Csak új alaplap kell. Msi big-bang fuzion, lucid hydra chippel.
Itt van teszt róla. Tehát nem lehetetlen már amd és nv vga-t együtt használni.Na én meg k...va lassú voltam és figyelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
peterxxx
csendes tag
Akadt egy kis gondom VGA driver telepítés közben!
Win7 Pro 64bit (majd SP1 + update-ek) tiszta telepítés után a Radeon 4870x2 karimra feltettem a legújabb 11.3-as (full) drivert, de nem hajlandó a CCC2 megnyílni akárhány kattintás után sem (tálcán sincs ikonja)! Így semmi beállítást nem tok eszközölni a VGA-n!
Annyit kikísérleteztem, hogy a CCC "2"-vel lehet valami gond, ugyanis a 10.12 (ami még a régi CCC1-es) tökéletesen működik! Még csak azt se lehet mondani h telen van a gép minden kompatibilitási problémát okozó programmal, mert totál tiszta oprendszer telepítés volt formázott meghajtóra!
Neten utána néztem ennek de nem találtam használható megoldást..
Valaki találkozott hasonló hibával (akár más ATI VGA-val), ill. tud vmi helpet? Thx!
[ Szerkesztve ]
-
Daszkalosz19
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 4870x2 videokarim. A GPU-Z szerint a Default értékek:
Gpu Clock 750 Mhz
Memory Clock: 900
Az Ati Catalyst szerint a Gpu clock 500 Mhz
Memory clock 507 Mhz
Ez normális érték?
Ha az Ati catalystban beállítom 750/900-ra kék halál!Catalysttal atomataán húztam 790/987 Szintén lefagy és kék halál!
Segítsetek légyszíves!!!
-
kribe
őstag
válasz peterxxx #48936 üzenetére
Ugyanúgy WIn7 64bit SP1 és 11.3 telepítésnél nekem egyszerűen rebootolt a gép, utána 800x600 szerű felbontás, ismeretlen videokártya, CCC nem megy, stb... uninstall, driver cleaner, és régebbi verzió visszarakása segített végül... többedik próbálkozásra, mert valamiért a CCC2-t semmi nem akarta leszedni.
Azóta viszont újra megpróbálkoztam a 11.3-mal és nem jelentkezett újból a probléma, bár install után volt pár furcsaság ( "az audioszolgáltatás nem fut" miközben vannak hangok), amik megszűntek.
Elfelejtettem, HD5770-es a kari.
[ Szerkesztve ]
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
szepsy
senior tag
Hali.
Nvidia inspectorba érdemes minden játéknál (ha benne van) beállítani a profilesba?
Ér valamit?Jelenleg 3 gamel játszok, crysis 2, shift 2, black ops, ebből csak a shift 2 nincs az inspectorban.
Érdemes minden játék előtt beállítani az adott játékot az inspectorba?
Remélem érthető.
-
tomy2005
csendes tag
Sziasztok!
Van egy elég gyenge asztali pc-m.
Összeállítás a következő.:ASRock k7s8x
AMD Duron 1800 MHz
1 GB RAM (2x512)
Geforce MX4000A problémám a következő.
Vásároltam egy sapphire Radeon HD2600 Pro 512 MB videokártyát
és beletettem a gépbe tegnap.
Mióta benne van az új kártya azóta akad és néha kicsit húzza is a képet.
Többször megakadnak a megnyitott ablakok is,a mozilla firefox és még sok más.
Amikor a geforce mx4000 volt a gépben akkor semmilyen hibát nem tapasztaltam.
Mi lehet a probléma? -
tomy2005
csendes tag
válasz Alister71 #48943 üzenetére
Az az igazság,hogy 1 ismerősöm mondta,hogy ezt a kártyát vegyem.
Sajnos én keveset értek hozzá.
De ezek szerinte olyat vásároltam amit nem tudok használni.
Jelen pillanatban van még egy geforce fx5200 256 MB.
Esetleg az jó bele?
Gondolom valamivel többet is tud mint az mx4000 -
Mika1227
őstag
Mennyire állja meg a helyét ma még egy HD 4890?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Boxi88
őstag
válasz Mika1227 #48948 üzenetére
Teljesítményével nincs olyan nagy baj, inkább a fogyasztás ami a hátrányára írható, na meg persze a dx11... bár hozzátenném, hogy a dx11 még nem igazán fontos, mint tapasztalható, nem igazán használják a játékok... egyetlen hátránya a magas fogyasztás, de van akit ez nem igazán érdekel...
Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest