- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
DriderG
tag
Üdv! Olyan problémám lenne, hogy bármilyen játékot indítok a gépen, szépen megy, majd véletlenszerűen, x idő után kifagy a kép (van, mikor csak 1 perc kell neki). A gép még dolgozik, van mikor a hang is megy és néha a billentyűzet is él, de nem reagál, hanem kis idő múltán újraindul. Először Firefox alatt csinált ilyet. A gép (proci(Athlon II X2 260) és táp(FSP 400W-60APN)) most lett cserélve, van benne továbbá 1 GB Kingmax RAM (2x512MB), egy AsRock AM2NF3 lap és a VGA, ami egy inno3D 7300 GT AGP 512MB DDR2-vel. Én a grafikus kártyára gyanakszom, igazából az AGP érintkezésre, mert sokat igazgattam, mire elindult normálisan képpel a gép. A Windows eseménynapló nem jegyez fel semmiféle rendellenességet, nincs a "Rendszer súlyos hiba után állt helyre!" üzenet sem. Ez alapján gondolom hardveresen indít újra a táp vagy az alaplap. (Most, hogy ezt írom, megint csinált egy újraindulást, szerencsére a Firefox megőrizte a szöveget )
Van valakinek valami ötlete? Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
-
gban
Közösségépítő
válasz Dtomka #47455 üzenetére
Áruld már el hol ajánlottam neki ilyet! Azt írtam hogy elég a 350-es FSP, mert nálam a hasonló videokártyát meg a C2D procit simán elbírja a jóval gagyibb táp is meg a 100 Wattal gyengébb márkatárs is. Szó sem esett róla hogy cserélje le az FSP-t egy gagyira...
Postázást nem vállalok.
-
R̲e̲m̲
senior tag
Hali!
9800gtx-en hogyan lehet megoldani, hogy mennyen 2d-ben is?
csak 3d profil van, és folyton azon megy.
a biosban nem volt 2d órajel, írtam bele, de nem használja...előre is köszi
-
ht53
csendes tag
Hello,
Már jó ideje vesződök a videókártya miatt. Acer Aspire 7520G laptopom van, GeForce 8400M G videókártyával. Két évig gond nélkül müködött aztán meg nem akart indulni a gép. Nem vagyok szakértő a témában így csak addig jutottam, h csökkentett módban sikerült újraindítanom majd letöltöttem (az Acer honlapjáról) és installáltam a drivert. Újraindításkor megint jelentkezett a probléma. Így installáltam a teljes chipset drivert majd ugyanezt megint eljátszodtam a videókártya driverrel is. Ezt követően bekapcsolt a laptop viszont mikor képmegjelenítőként a TV-t szeretném csatlakoztatni (laptop DVI-TV HDMI, bár nem tudom mennyire fontos) elsötétül a laptop képernyő és lefagy. Eljátszodtam a fentieket egy párszor (driver installálás) de eredménytelen.Tudna valaki tanácsot adni, h mit lehet itt még megpróbálni?
Előre is köszönöm.
-
DriderG
tag
Lehetséges, hogy a Windows-ban sérült valami, ami miatt nem tudja normálisan kezelni a drivert. Én egy Win. újrainstallt csinálnék, hátha az a gond. A tesóm gépénél volt hasonló probléma nemrég, mert folyamatosan, indításnál nem indult a Windows. Eljutott a betöltő képernyőig, majd újraindult. Csökkentett módban és driver nélkül működött, de a drivert nem tudta kezelni. Szétszedtem (asztali gép) és a VGA kiszedése, kitisztítása és megigazítása után már nem volt vele gond.
-
-
areteosz
csendes tag
Üdv.
Most szeretnék venni egy ge(X)cube ati radeon 9600xt 256mb-os karit. Arra lennék kiváncsi, hogy mi a véleményetek a ge(X)cube gyártóról és, hogy hány bit-es a kártya? Na meg az is érdekelne, hogy szerintetek jö lenne ebbe a konfigurációba:
Alaplap: Asus P4V8X-X
Proci: Intel R Celeron 3,06Ghz FSB533(asszem )
RAM: 1,5 Gb
Videó: A jelenlegi egy AMD Ati radeon 9200Se128mb-os 32 bites kari
Táp: Ha jól tudom 300W-s, de ennél csak erősebb lehetSzerintetek?
-
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Egyik haveromnak betojt a VGA-ja és kapott egy újat, viszont föltette az újhoz lévő illesztőprogikat, és most 2 van fönt neki bár már az egyik ATi-t leszedte de még egyéb kis fileok fönn maradtak és az lenne a kérdésem h van-e olyan progi, ami minden egyes VGA illesztőprogit leszed és föl tudja tenni az újat h jól menjen, mert nem akar win reinstallt
Előre is köszi a helpet!Matthew 24:42
-
areteosz
csendes tag
Honnan tudhatnám meg, hogy hány bites az alaplap meg a proci?
Alaplap: Asus p4v8x-x
Proci: Intel R celeron 3,06Ghz FSB533(asszem ) -
areteosz
csendes tag
Hát én beszltem egy ismerősömmel aki magának épít ekg-t meg tábla nélküli interaktív táblát s azt ajánlotta, hogy ne tegyek ee az alaplapba 64bitnél nagyobb videókarit mert nem fogja tudni követni az alaplap mert annak is van bit-e.
Itt is vannak írva a prociról bitek:
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27974[ Szerkesztve ]
-
areteosz
csendes tag
Szóval szerintetek nyugodtan rakhatok 128bites karit erre az alaplapra? Esetleg találkoztatok már ilyen konfigurációval?
-
gban
Közösségépítő
válasz areteosz #47468 üzenetére
Remélem nem sértem meg a haverod, de marhaságot beszél.
Videokártya esetében az hogy hány bites, az arra utal, hogy a GPU vagyis a videokártya processzora milyen sávszélességen kommunikál a videokártyán levő memóriával.
Minél gyorsabban kommunikál, annál előbb tudja befejezni az adott számítást, és annál előbb tudja mindezen infót továbbítani az alaplap, proci felé, az éppen aktuális porton keresztül.
A proci bitszáma számodra annyiból érdekes, hogy tudsz a 64 bites procira 64 bites Win7-et is tenni, nem csak az alap 32 bitest.
Lehetne sokkal bővebben ragozni, de hidd el, nincs szükséged rá.
Lényeg, hogy minél több bites egy videokártya, annál gyorsabb egy adott GPU mellett.Postázást nem vállalok.
-
areteosz
csendes tag
az ati radeon 9600SE kártya is 128 bites?
-
gban
Közösségépítő
válasz areteosz #47468 üzenetére
Még valami, ha gond van a sziveddel, ne az ő gépén nézesd meg.
A tábla nélküli tábla az olyan mint amikor a lufiból a levegő van csak meg?
Ötletnek jó, a parlamentben már sokan eladták jó pénzért a semmit.
Remélem nincs sértődés, nem rosszindulatból írtam.Postázást nem vállalok.
-
areteosz
csendes tag
Én se viccből írtam amit írtam. Az iletőnek van 1-2 diplomája egy két dologból és egy iskola igazgatója. Szinte anyanyeli tudása van angolból és a programozás se áll tőle távol. Gondolom valami olyat szeretne mint a leonardó nevű dolog csak nem 3d-ben.
-
areteosz
csendes tag
Na de a lényeg az, hogy akkor nyugodtan belerakhatom az radeon 9600xt-t az alaplapomba igaz?
Azt tudo, hogy ASUS A7N8X-E Deluxe alplappal működik. Ez az alaplap ahogy néztem gyengébb mint az és p4v8x-x-em. -
areteosz
csendes tag
rem igazatok lesz és kösz.
-
areteosz
csendes tag
Na még1 kérdés. Az ati radeon 9800xt is jó lenne az asus p4v8x-x alaplapba?
-
DriderG
tag
válasz areteosz #47470 üzenetére
A VGA 128 bit-je nem jelentkezik közvetlenül az alaplap felé, tehát nem a foglalat lesz 64 helyett 128 bites, hanem a kártyára szerelt GPU fog párhuzamosan, 128 bit-en kommunikálni a kártyára szerelt VRAM-okkal. Az alaplapi AGP slot az fix 1.5V-os AGP slot, párhuzamosan 32 bites átvitellel. Az alaplap nem "látja", hogy hány biten kommunikál a kártya a VRAM-mal, azt sebességben érezni. Tehát AGP-s kártya bármilyen mehet bele, ami 1.5V-os foglalatba bele megy, lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port
-
@matthew@
őstag
#47465-re tud vki válaszolni? Van egyáltalán olyan progi
Matthew 24:42
-
Emy90
csendes tag
Sziasztok! A videókártyámmal lennének problémák. Sapphire HD4670 gyári referencia hűtéses, a probléma vele az, hogyha egy megterhelő játékkal játszok vele eléri a 100 fokot a GPU, félek, hogy tönkre fog menni. Miért lehet ez? A házam szerintem jól szellőzik 2db 12cmes ventilátor dolgozik benne. Leporolni leporoltam, és elgondolkodtam, hogy újrapasztázom, de nem hiszem, hogy számottevő lenne a javulás. Új hűtés kéne rá?
Ja és alapjáraton: GPU dioda (dispio) 44, GPU dioda (memio) 46, AIDA64el nézve.......[ Szerkesztve ]
Assassin's Creed I-II Forever!!!!
-
KukkSteve
senior tag
Az alapjárati hőfokok nem túl vészesek, de a játékbeliek már annál inkább. Szerintem egy újrapasztázást mindenképpen eszközölj, hátha. Ha nem, akkor egy másik hűtő, bár nem tudom hogy hogy történhet ez meg egyik napról a másikra. (hőfok növekedés)
A számom az adatlapomon. ;)
-
DriderG
tag
válasz @matthew@ #47484 üzenetére
Kérdés: Most is AMD/ATi kártyája van, vagy már nVIDIA? Általában újabb illesztőprogram felülírja(uninstallja) a régebbit, ha ATi drivert frissített. Ha nV-s kártyája van, akkor viszont nV-s drivereket használ a rendszer, az ATi-s driver-hez nem nyúl hozzá, tehát nem lehet probléma. Ebből kifolyólag nem értem, miért kéne kiszedni a rendszer alól a fájlokat, amikor nincs vele gondja. (Alapvetően a rendszerben egyébként is megvan a legtöbb gyártó általános drivere)
-
@matthew@
őstag
válasz DriderG #47489 üzenetére
Eddig is ATi kártyája volt és most is az volt amit föltett, de 2 ATi cucc volt neki a vezérlőpult programok telepítése és törlésénél: egy a 2008-as, a régi VGA-é; a másik a mostani VGA-é volt és 800x600 pixel volt neki a max felbontás és minden laggolt/akadt, mint amikor a gép frissen lett telepítve és nem tudja a VGA-t használni. Ezért akarjuk leszedni a régi cuccost és csak az újat föltenni.
Matthew 24:42
-
DriderG
tag
válasz @matthew@ #47490 üzenetére
Próbálta már a legfrissebb Catalyst-et feltenni? Vagy csak a gyári CD-s driver-t telepítette? Lehetséges, hogy pl. a gyári (esetleg módosított) driver nem rendelkezik WHQL aláírással és ezért nem települ rendesen. Nekem van olyan régebbi inno3D videokártyám, aminek a driver-je nem WHQL minősítésű volt, mert voltak benne módosítások a gyártóra vonatkozóan, illetve olyannal is találkoztam, aminek a gyári, mellékelt driver-je sorozatos fagyásokat okozott.
-
R̲e̲m̲
senior tag
akkor újra, mert feledésbe merül:
9800gtx-en hogyan lehet megoldani, hogy mennyen 2d-ben is?
csak 3d profil van, és folyton azon megy.
a biosban nem volt 2d órajel, írtam bele, de nem használja...előre is köszi
-
misx
senior tag
Hi. Az mitől lehet hogy az új Sapphire HD5770 random módon fagyogat? Először azt hittem, a 11.2-es driver miatt van, de most 11.1-el is újrakezdte (2-3 napig jó volt). Úgy fagy le, hogy elfeketedik a képernyő (lekapcsol a kártya) és beakad a hang. A Furmark 5 percig ment eddig rajta és 58 fok volt a max hőmérséklet, egyébként ez egy rev3-as hűtővel szerelt változat, nem hiszem hogy túlmelegedés lenne.
-
lujo10
aktív tag
válasz @matthew@ #47490 üzenetére
Talán egy Driver Cleaner azért nem ártana, szerintem.
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
izomhod
őstag
sziasztok!
nem sikerül a hdmi-dvi összeköté a tv és a gép között, a tv azt írja, hogy nincs bejövő jel
az s-video rossz minőségű, azon lehet valamit javítani?
dvi-hdmi, lehet nem is menne
ötlete van valakinek?
-
izomhod
őstag
azt hogy lehet beállítani, hogyha a felbontást állítgatom, és ha visszakerülök az eredeti állapotba, akkor az ikonok ugyanott legyenek, mint korábban? xp
[ Szerkesztve ]
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne:
A Gigybyte Nvidia 6200-as videókártyája alkalmas HD videó (M2T) megelenítésre?
Pontos típus: http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n62256dp2-rh/specs/Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik