Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz 7Heads Drago #46840 üzenetére

    Nagyon nem akarok beleszólni, csak a tapasztalatom megosztani: telefonok gyári aprócska akkuja (értsd a notihoz képest kis teljesítményű) is 10-15k körüli áron van, néhol csak anyagáron, néhol szereléssel (és ez kb. 1-2 éves infó). Miközben, egy utángyártott ára kb fele.

    Egy relatíve jó minőségű utángyártott akkut tettem a telómba, mert a 4 éves teló, hirtelen nagy terhelésen már kikapcsolt alacsony töltöttségnél.
    Most az utángyártott akku 1,5 és 2 éves közötti, de már kezd hasonló tüneteket produkálni, mint a gyári 4 éves, úgy, hogy egyébként az első évben nagyon jó értékeket produkált. Értsd.: a minősége folytán sokkal gyorsabban öregszik, degradálódik a teljesítménye.
    Úgyhogy hiába, de csodák nincsenek a piaci kínálati oldalon.

    Ha a 30K drága és kevés az akkuidő, akkor én azon gondolkodnék el akku csere helyett, hogy laptopot cserélnék, lévén, hogy a régi noti proci még 35W max TDP-vel dolgozik szemben azzal a tendenciával, hogy legalább az 5. genes intel mobil procik a masintream vonalban 15W körül skálázódnak. Egy még jó vagy új akkuval szerelt i5 5300u/6300u/7300u notesz sok-sok órát elmegy.

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák