- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viperator
őstag
Szia!
Adott egy Fujitsu A531 laptop (a feleségem használ(t) és keveset), szeretnék a laptopba SSD-t beépíteni, milyen fajtát érdemes (ha már régi)? A merevlemezt megtartanám, mint adattárolónak, akkor a CD olvasó helyébe lehet betenni (valami adapterrel)?
SSD: Kingston Hyperx, Samsung 840 EVO jó a régi laptopba?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
jpisti
senior tag
Helló mindenkinek!
Adott egy Aspire E5-571G laptop amin egy W10Pro-val. Valamiért a hang nem megy át a csatlakoztatott TV-re HDMI-n keresztül, csak a kép. A hang továbbra is a laptop hangszórójából jön. A hangeszközöknél a lejátszó eszközök között ott a Digitális Audio, de "nincs csatlakoztatva" státuszban. Olyan, mintha ne is lenne bedugva a HDMI kábel.
Megjegyzem, hogy ugyanezzel a kábellel, ugyanezen a TV-n több másik laptoppal simán működik minden.
A driverek frissítve vannak és mindent megfelelőnek érzékel a rendszer.
Mi lehet a baj?A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
juve600
nagyúr
ÜDV
ASUS GL552
i7 6700hq és gtx 960
mindegyik 70-75 fok körül van játék alatt
ez jónak számit ??thx
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy acer v15 tipusu laptopom, i7-5557u processzorral. Gondom az vele, hogy nagyon gyenge a hutese. Egyszeru bongeszes kozben is felmegy 80-85 fokig, ha kozben megy valami hatterfolyamat (pl. kaspersky frissito) akkor felmegy 95-100 fokig is. Eddig 101 fok volt a csucs.
A kerdes az, hogyan tudnam jelentosen javitani a huteset? Gondolom ki kene cserelni a hutobordat, hutocsovet meg ventillatort benne valami komolyabbra, de milyenre?Ja, kulso laptop hutok nem erdekelnek.
-
Viperator
őstag
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
olle
senior tag
válasz Viperator #28658 üzenetére
(28658) Viperator
Első lap, első komment 3. pont.
(#28657)pataslogeza
Szerintem ki kéne takaraítani, újra pasztázni. Hűtést upgradelni nem nagyon lehet. HA egy külső hűtő megoldja a problémádat akkor király.
Nem eszi valami szokatlan a gépedet?ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
pataslogeza
aktív tag
Fel eves a gep es soha nem volt hazon kivul, kizart hogy poros lenne.
Nem eszi semmi a gepet, alapjaraton alig 40 fokos, de ha csinalok valamit amikor a processzor dolgozik kicsit, pl. elinditom a bongeszot, vagy pdf fajlt nezek amiben sok kep van, stb. olyankor hirtelen megugrik a homerseklet es a ventillator is elkezd porogni maximumon.
Arra gondoltam, hogy kicserelnem a huteset (utobordat a hutocsovel egyutt) valami olyan laptop hutesere, aminek jo a hutese i7 processzorral is. -
embe
nagyúr
válasz pataslogeza #28657 üzenetére
Az a hőfok valóban sok.
Nem kell ahhoz lakáson kívül használni hogy poros legyen. Sok szöszt összeszed a lakásban. Főleg ha ágyban szőnyegen használod. Ha meg úgy tartod ölben ágyban, hogy a szellőzőnyílást le/eltakarod, akkor meg pláne melegszik. -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Compaq CQ56-os gépem és egy idő után nagyon be van lassulva. Újratelepítettem, merevlemez teszt ok, memória teszt ok, eleinte még fürge, gyors de egy kis idő elteltével nagyon belassul. Mi lehet a gond?
Köszönettel:
Balázs
-
Lacielvtárs
nagyúr
Uraim,
ebben egész véletlen tudtok e nekem segíteni?
ha igen, előre is köszönöm"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
pataslogeza
aktív tag
Nem, semmi ilyesmi nincs. Asztalon van miota megvettem, sosem volt szonyegen vagy agyban. Biztos hogy a hutese gyenge, mert amikor ssd-t raktam bele szet kellett szednem, es meg is jegyeztem magamban hogy milyen kis picsafust hutest raktak egy i7 processzorra.
Szoval akarok bele rakni valami komolyabbat, csak nem tudom milyen tipusu laptopok huteset keressem. Ebben kene nekem segitseg.[ Szerkesztve ]
-
olle
senior tag
válasz pataslogeza #28664 üzenetére
Hahó
A gyárban bizos hogy direkt csak a te Notebookod hűtését méretezték alul. 100%. Nézd meg hogy nincs e valami nyűgje a hűtésnek. Szabadon jár-e a levegő. Pörög e egyáltalán a ventillátor.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
bakter24
őstag
válasz pataslogeza #28664 üzenetére
Ideiglenes megoldásként a windowsban az energiagazdálkodásnál vedd lentebb a maximális CPU órajelet, nekem is 80 fok körül volt böngészés, film közben a gép (i5, ATI HD5470). Már volt a gép újragolyózva, és még egyet már nem fog megélni, szóval húznám a megsülését, amíg csak lehet. A hűtésem tiszta, borda ok, paszta ok. Végső elkeseredésemben levettem az említett értéket 90%-ra, (2,7Ghz -> 2,24Ghz-ra állt be a maximum így, nem tudom, ez hogy 90%, de mindegy is) és a hőmérséklet 45 fok köré zuhant. Durván meglepődtem, hogy ennyit számít.
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
istnag
addikt
Sziasztok, lenne ötletetek mi lehet a gond, akkor , ha egy Acer 5742g típusú lapos azt csinálja, hogy egyfolytában újraindul. Addig eljut, hogy bejön a boot képernyő, ahol írja, hogy press f2 enter bios or f12 select boot. De innen tovább sehová ha nyomok egy f2 t újraindul, ha f12 t akkor is, ha nem nyomok semmit szintén, pedig érzékeli a választást , mert kiírja hogy entering bios, de csak restart van semmi más. Jól gondolom hogy itt komolyabb gond van, nem szoftveres, ugye? Mi lehet? Tudom így nem lehet megmondani, de az árulkodó hogy a biosba sem lép be...
Köszönök előre is minden ötletet. -
-
istnag
addikt
válasz bakter24 #28670 üzenetére
Egy kedves hölgy ismerősé a laptop. Semmit nem cserélt, win van fent de addig nem jut el, hogy bootoljon is. Bios frissítés tuti nem volt, azt mondja egyik napról a másikra lett ez. Sok laptop fordult meg már nálam az egész rokonságnak én telepítem rakom rendbe szofveresen, de ilyennel még nem találkoztam sosem. Automatikusan meg csak nem frissít biost. Első körben memória hibára gondolok, vagy alaplap, de tényleg tanácstalan vagyok.
-
amdathlonxp
aktív tag
Sziasztok
acer aspire laptopnál fn f3 al kapcsolható a wifi adapter ,billentyűzet nélkül hogy tudom bekapcsolni????Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
Spet
addikt
válasz amdathlonxp #28676 üzenetére
Szia pontos modell? Esetleg nincs rajta fizikai ki-be kapcosló gomb? Ha nincs akkor még megpróbálhatod az On-Screen Keyboard-ot
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
A munkahelyi laptopot frissíteném Windows 7 ről 10-re, de a telepítőnél sem a touchpad sem a billentyűzet nem működik. Próbáltam külső usb-s billel és egérrel de akkor sem jó. A gép egy Lenovo G50-30, van valami megoldás erre?
[ Szerkesztve ]
-
turbokappa
senior tag
válasz turbokappa #28680 üzenetére
Egyébként nekem a win 10 megoldotta miután újra telepítettem,win7- re rendre ezt a hibát adta.
[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
istnag
addikt
válasz turbokappa #28680 üzenetére
Legális igen. Kipróbálom köszönöm. Én nem tudok újratelepíteni semmit, ugyanis addig sem jut el, hogy bootlojon dvd-ről.
[ Szerkesztve ]
-
istnag
addikt
válasz turbokappa #28683 üzenetére
Nem jutok be a biosba se.
-
pataslogeza
aktív tag
Az elobb irtam hogy maximumon porog a ventillator, erre most azt tanacsolod nezzem meg hogy megy e a ventillator? Irtam mar tobbszor azt is hogy nem poros es nincs eltomodve. Erted? Ennel erthetobben en nem tudom leirni. Azzal nem segitesz semmit ha ugyanazt hajtogatod ugy hogy el sem olvasod amit irok.
Amugy nem csak az enyem huteset mereteztek alul, hanem az osszes ilyen processzorral szerelt gepet ebbol a sorozatbol. Hany olyan embert ismersz akinek acer v15 laptopja van i7-5557u processzorral? Ha csak engem, akkor kivancsi lennek miert feltetelezed hogy mindenki masnak oke, csak nekem rossz. -
pataslogeza
aktív tag
-
turbokappa
senior tag
válasz pataslogeza #28686 üzenetére
Hi
Win7,64bites op rendszered van?
A windows updatet,és a search- ot lődd ki.
+ mint előbb írták,ki kell portalanítani,és a procit újrapasztázni.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz pataslogeza #28687 üzenetére
Ezért kell vásárlás előtt kérdezni és akkor elmondták volna, hogy kaka a hűtése. Egyébként hogyan gondoltad kivitelezni egy másik típusú gép hűtését belefaragni a gépedbe? Ha ezt a típust nem szerelték komolyabb hűtővel, akkor nem sokat tehetsz (esetleg az i7-es procit eladod és beleraksz i5-öst).
A pasztázás, portalanítás nemigen fog segíteni a gyárilag gyenge hűtésen, amire már te is rájöttél.
[ Szerkesztve ]
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Edge E320-as notebook, i3-al szerelve, Win10-el. Teljesítménycentrikus üzemmódban (is) olyan gondom van, hogy csak 0,78 GHz-ig emeli a CPU sebességét. Próbáltam a séma beállításait is módosítani, a minimális CPU sebesség is fel van emelve 100%-ra, mégis csak ennyi. Így nem tud videókat lejátszani NET-ről, és néha érezhetően belassul.
Eddig nem volt vele ilyen gond, csak pár hete ilyen.Feladatkezelőben a maximális sebesség a gyári, 2,3GHz.
Mi lehet a gond, illetve hogy állíthatom vissza az eredeti állapotot?
Köszi: Gábor
-
Kbali
nagyúr
válasz turbokappa #28690 üzenetére
Nem a márka a lényeges, hanem a konkrét típus és konfig.
-
Kbali
nagyúr
válasz turbokappa #28695 üzenetére
? Anno volt olyan szériája a Lenovonak, ami pont ezt produkálta 1-2 éve és bios frissítéssel javították.
-
turbokappa
senior tag
Bő 3 éves a notebookom,és nem kellett biost frissíteni. Nézd meg a biosos topikot,hogyan jártak akik lefrissítették,meg mernéd kockáztatni? Nemrég,mikor a szervîzbe elvittem,mert procicsere után nem bootolt be a gép,mivel 1 magot látott,én meg kiv.- ból letiltottam ,hogy indulásnál mit produkál. A szervízben se csináltak bios frissítést,de tudod nem a bios fogja eldönteni,hanem az oprendszer,hogy a proci hogyan műkodik. Tudom,mert én állítottam itthon helyre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest