Aktív témák
-
CL Smooth
tag
Sziasztok, lenne pár kérdésem. Van egy Toshiba notebook, ami már nem egy mai darab, talán 2006 vagy 2007 körüli, típusa L20-182. Ramot szerettem volna bővíteni mert 256mb édeskevés. Elvileg 2gb-ig bővíthető. Ezt írják a hivatalos oldalon. Természetesen nem óhajt működni 2db 1gigás modullal, se a régi fajta 8 chip-es el se az újabb 16 chip-es el. 1 db 1 gigással működik viszont. Gondolkoztunk bios frissítésen, hátha akkor, le is töltöttük a legújabb elérhető verziót a hivatalos oldalról, windows alól is működik a frissítés, de mikor elindítom azt írja ki valami nem oké. Nem kompatibilis a bios a géppel, pedig a hivatalos oldalról töltöttem a típus alapján. Lehet rosszul érzékeli és mégis jó lenne? Én nem mertem így lefrissíteni mert ha mégse jó akkor nagyobb gondom lesz belőle. De ez még csak az egyik probléma, végül is 1 gigával el lehet vegetálni az xp-n még nem akkora katasztrófa.
Viszont a másik igen furcsa probléma ma jelentkezett, ram tesztelés közben. A gép rá volt dugva a töltőre és az aksi is benne volt, majd a tesztelés közben egyszer csak kikapcsolt. Utána bekapcsolom de egyből kapcsol is ki, látom villog az akku visszajelző ikon mint amikor le van merülve aksi, de hát töltőre rá volt dugva nem értettem. Aztán úgy bekapcsolt, hogy kivettem az aksit belőle és töltőre dugtam, utána már töltővel sem kapcsolt be. Ha visszaraktam az aksit akkor bekapcsolt és windows alatt hol azt írta töltés alatt van, hol csak az aksiról ment, ami ugye majdnem lemerül. Ezek szerint elromlott a töltője? Vagy lehet más probléma is?
-
-
Sandrew
őstag
Napról napra használódik az acer 5750g-m akksija.
Már 10%
Mit lehet tenni? ez is garis?[ Szerkesztve ]
-
sereeff
aktív tag
Hello!
Van (lett) 1 Hp compaq NX6125-ös laptopom. Raktam bele 2 Gb Ramot, mert rohadt lassu volt, s most azon töprengek, hogy kiprobálnám a windows7-el.....
Van valakinek tapasztalata? Illetve javasoljátok a telepítést? S a driverek kellenek e, vagy a win7 felismeri az összetevőket? Megköszönném a válaszokat! :-)Asrock 970 Extr3 AMD FX81120 Corsair Vengeance 2x4gb kit Scyteh Ninja 3.....Galaxy S20 Plus Watchactive 2
-
Sandrew
őstag
válasz nightmare13 #27165 üzenetére
Akkor töltöm/merítem menjen csak tönkre. Aztán gondolom cserélik
-
Sandrew
őstag
válasz nightmare13 #27168 üzenetére
Hova írjak nekik?
Kb 5x ha fel volt töltve a gép...
-
tevike
senior tag
Hát az fasza nagyon...mert én akartam játszani rajta
Most betettem az új procit,viszi rendesen,de kicsit földhöz baszott mikor meg láttam hogy wowba az eddigi 15fps helyett vagy 30-40-t remélve ugyan úgy 15fps maradt...cs-be is nem bírja állandó 100fps-re meg tartani a proci a játékot lemegy néha 30-40re.És ez akkor ezek szerint mind ennek a csodálatos videó kártyának köszönhető.VIA Chrome9 HC DX9 256Mb gratulálok neki,hogy 256mb-nyi memóriával ennyire képes
Everest álló állapotban 58°-59°-t ír a procira,terhelés(nem max szerintem) alatt 64° ez így korrektnek mondható?
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
Sandrew
őstag
válasz nightmare13 #27172 üzenetére
+361-555-5200
Meg is van
Na beszéltem velük nagyon kedvesek voltak. Elkérték a gyári számot, vásárlás idejét/helyét. Kérdezték mi a baj mondtam, hogy az akksi. Üzemidő is kevesebb stb... Kérték a címet és jön a futár a cuccért és 8-10 munkanapon belül hozzák is vissza házhoz
[ Szerkesztve ]
-
tevike
senior tag
nekem stagnál 58-59°-n állandóra,egyenlőre még ez alá nem ment ezidáig.
Igen,ezt a hozzászólást elolvastam múltkor is,de egy pár fps javulást reméltem egy 3xor erősebb processzortól,ha nem is sokat legalább párat
De ami a lényeg hogy akkor a processzor jó,nem pörög túl/melegedik,jár a piros pont a Ph-s kollégának akitől vettem,mert nagyon rendes volt.
Sandrew: Ne idegelj Fx5200,de jó kis kártya volt.......régen nekem is volt,de szerettem...
[ Szerkesztve ]
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
gban
Közösségépítő
Lehet ciki, de sosem bontottam szét SSD-s notit, és nem is volt a kezemben SSD.
A kérdésem pedig az lenne, hogy ha egy netbookban SSD van, az kicserélhető-e igény szerint HDD-re?
Ahogy nézem satásak az SSD-k, meg, 2,5-ösek, ez alapján lehetségesnek tűnik látatlanban.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
tevike
senior tag
Viszont ahogy mutatja Everest barátunk 59° és ahogy elindítok 1 programot - filmet 64°-ra ugrik.De egyből,nem melegszik hanem egyből 64-et mutat.Ez így normális?Meg a ventilátor egyfolytában meg igaz nem maxra pörögve,de eddig nem ment,persze erősebb procinak nagyobb hűtés kell ez abszolút logikus,szóval ha neked is ilyen akkor nincs gond vele.Csak ilyenkor az ember minden zajra figyelmes lesz
[ Szerkesztve ]
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
tevike
senior tag
Szerintem a Everest home bugos....mert felrakom max grafra felbontásra pl a wowo-t úgy hogy 2 fps-t mutat,és akkor is 64°,ha meg le jövök tálcára nézem a hőfokot az everestben és 64°-ról azonnal vissza megy 59°-ra.Szóval erről a két hőfokról váltogatja....ezt a kettőt mutatja,nincs átmenet köztük
Nincs valami pontosabban mérő program?
[ Szerkesztve ]
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Miért van az hogy a nagybátyám laptopja mikor elindul ezt írja ki folyton:
'Please back up the contents and run HDD self test'
Elindítom a BIOS-t, majd lefuttatom a self testet, ekkor failure-t írki valami okból. Újra telepítettem most a windows-t rajta, megy minden, működik gyorsan, csak ezt a sz.rt minden indításnál kiírja.Beraktam külső HDD keretbe ott is jól működik!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Z86
őstag
válasz wolfman #27189 üzenetére
Nézd meg hdsentinellel, ha valami baja van az kideríti.
[ Szerkesztve ]
-
tevike
senior tag
Utána néztem és leszedtem a Speedfan-t.
Úgy hogy csak a net megy a processzorra ( Core 0 , Core 1) 51-52°-t(mikor semmi se megy csak áll a gép 45°) ír és pipa van mellette.
Amikor jéték ment akkor 60-63° körül volt.De a ventillátor alapból pörög 46°nál is csak mikor 60köré megy a hőmérséklet akkor erősebben felpörög.
Két adat van még Temp1(gondolom az egész gép hőmérséklete talán?!) 55° itt tűz jelet rakott ki(50° felett a prociknál is tűz jel van),és van egy HD0: 38°
[ Szerkesztve ]
- NO PAIN ~ NO GAIN -
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest