Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz philoxenia #40709 üzenetére

    Nemrég volt erről egy jó kis videó, a lényeg, megdőlt az a vélelem, hogy:
    gyors töltés = rossz
    lassú töltés = jó

    Itt egy nagyon jó kis videó: Does Fast Charging ACTUALLY Ruin Your Battery?

    Ami hasznos lehet, a töltés kapcsán:
    1. töltés közben ne használjuk a telót tehát ne játszunk, dolgozzunk, böngésszünk vele addig amíg töltjük, kikapcsolni nem szükséges de ne használjuk
    2. SOHA ne hagyjuk NAGYON lemerülni (kb. 20-30% alá ne engedjük merülni) és nem kell feltétlenül TELJESEN feltölteni sem (elég ha hagyjuk 80-90% közötti töltöttségi szintig engedni a töltést)
    3. ha van tok a telefonon esetleg töltés idejére vegyük ki belőle, esetleg töltés közben a telefon legyen valami hőt jobban vezető felületen pl. fém (de semmiképp ne legyen pl. töltés közben egy párnán, szivacson, vagy könyvön, tehát rossz hővezető anyagon.
    4. az előző ponttal összefüggésben a meleg árthat az akkunak tehát ne hagyjuk FORRÓ autóban vagy közvetlen tűző napon stb.
    Nyilván a párás levegő sem tesz jót de az ellen nehéz mit tenni max ha extrém párás helyen dolgozunk akkor oda ne vigyük be a telefon pl. mosókonyha, konyha, trópusi üvegház stb.

    A "gyors" töltés esetén - amúgy pl. az én "gyors töltőm" 35W-os - nem tölti a telefont az elektronika FULL SPEED-el, tehát nem tölti pl. az én esetemben folyamatosan 35W-al. Hanem elkezdi tölteni felszalad a maxra majd a vége felé folyamatosan csökkenti a töltés erősségét.
    Mert töltés közben is monitoroz az elektronika és odafigyel a melegedésre.

    Nekem van egy olyan konnektorom amin van USB töltő aljzat is és kb. 12W-al tud tölteni ha nem a gyors töltővel töltöm hanem közvetlenül az USB kábelt ebbe az aljzatba dugom. Amúgy mivel 2-3 naponta ÜZEMBIZTOSAN felteszem töltőre miután hazaértem ezért nálam a sima "lassú" (az én esetemben ez kb. 1/3 sebességgel történő töltést jelent) töltéssel sem gond.
    A másik érdekesség, hogy egy telefon általában 2-3 évig használunk, és ez idő alatt alig 10-20% teljesítményromlás történik egy akkumulátorral tehát aki 2-3 évente AMÚGY is cseréli a telefontját igazán nem kell foglalkoznia az akkumulátor extrém kímélésével elég ha használja ahogy szokta.
    Persze egy nyári napon ekkor sem érdemes a kalaptartón hagyni a telefont de ez evidens mindenki számára. (ezt az egy dolgot emelném ki ami súlyos károsodást jelenthet már egy fiatal készüléknél is.)

    Mivel csóró vagyok ezért én szívesen használnám akár 5 évig is a készülékemet tehát amiket felsoroltam azokat igyekszem betartani.

Új hozzászólás Aktív témák