- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz DonThomasino #50452 üzenetére
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz DonThomasino #50454 üzenetére
"Hosszú távon lehet nem a legjobb az 1.65V."
Erre írtam, hogy a gyártó ajánlása szerint 1600Mhz 1.65V kell neki, gondolom ha a memória gyártója ezt adja meg akkor hosszú távon sem lesz vele probléma. ennyi... -
DonThomasino
veterán
válasz CoolMan #50455 üzenetére
Nem a RAM mal lesz probléma, hanem a lapon lévő
memória vezérlőt fogja haza vágni az 1.65V.
Sajnos nem találok most cikket hirtelen csak ezt. [link]Annak idején én kimazsoláztam ezt a témát.
A lényeg hogy 1.5V +- 5%.[link]
Utolsó bekezdés.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz DonThomasino #50456 üzenetére
Jaa bocs már értem. Én a procit/alaplapot nem is néztem. Igen így már igazad van.
Mivel nekem is ilyen memóriáim vannak csak AMD procival ezért azt nem figyeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Piotrus
tag
válasz DonThomasino #50456 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a válaszokat! Azt viszont nem értem,hogy ha ez az alaplap elvileg egyenlöre szinte kizárólag ezen procikhoz készült,akkor bekapcsolva az XMP profilt,miért emeli automatikusan 1,65V-ra? Nincs tisztában az Intel ajánlásával,ezzel kockáztatva a rendszer meghibásodását?
-
Béla 2
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus P8Z68-M PRO alaplap. Hozzá egy Powercolor HD6950 2Gb vga kártya amivel nem lehet eljutni a bios-ig. Régi 8600/256mb-s kártyával megy. IGP-vel megy. A német oldalról elérhető 0603-s bios feltöltve (olvastam, hogy van frisseb is. de döglődik az angol asus website) 6950 megtáplálva 2 külön vga ágról (meg simán egyről is) Bios normálisan beállítva.
Tehát az én tippjeim: Nem csipázza a kártyát az alaplap. Nem tud elég kakaót adni a pcie sloton az alaplap a vga kártyának. (érzésre hülyeség, de hátha) Nem jó a gva kártya.
Ha valaki találkozott már hasonlóval, akkor kérem ossza meg a tudást velem.Köszönettel:
béla -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5G41T-M LE alaplapom, most vettem bele 4gb(2x2) 1333mhz-es DDR3-as memóriát, de sehogysem, tudom beállítani, hogy 1333mhz-en működjenek. Az alaplap kezeli ezt a sebességű memóriát, de csak O.C módban. Az lenne a kérdésem, hogy ez mit takar és hogy ezt hogy tudnám beállítani?!
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Hunork
veterán
válasz #22907392 #50460 üzenetére
Üdv!
Az alaplapodból ítélve valószínűleg olyan procid van (mert nem írtad), amelyik 1066MHz-es memóriákat támogat, ezért megy ezen a frekin. Az alaplapi leírásban az van írva, hogy csak és kizárólag az általuk megjelölt típusok mennek 1333-on!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
DonThomasino
veterán
válasz Piotrus #50458 üzenetére
Lehet hogy te csak az XMP profile t látod. (annyira ezt a részét már nem vágom)
A lényeg az amit a BIOS ban adsz, neki ha auto ra állítod
1333mhz és 1.5 V lesz. Inkább CPU-Z vel ellenőrizd.Rendszer meghibásodássát nem, maximum a lap meghibásodását, ahogy írtam.
De ez csak egy ajánlás, lehet soha nem lesz baja vagy csak évek múlva.Javaslatom próbáld ki 1600 on 1333 on a és dönts, hogy melyikre van szükséged.
A különbség gyakorlatilag 0, ha csak nem vmi speciális tesztekésre használod a gépet.
Ez egy felháborító dolog az Inteltől, de ez van.[ Szerkesztve ]
-
Piotrus
tag
válasz DonThomasino #50462 üzenetére
Szia !
Az XMP profil-t a BIOS-ban tudom beállítani, az "Advanced Frequency settings" és az "Advanced Memory Settings" beállítások közt szerepel.
A használatiba ezeket írja hozzá:
"Extreme Memory Profile (X.M.P.) (Note 2)
Allows the BIOS to read the SPD data on XMP memory module(s) to enhance memory performance when enabled.
Disabled Disables this function. (Default)
Profile1 Uses Profile 1 settings.
Profile2 (Note 2) Uses Profile 2 settings.(Note 2) This item is present only if you install a memory module that supports this feature."
ill.:
"Profile DDR Voltage
When using a non-XMP memory module or Extreme Memory Profile (X.M.P.) is set to Disabled, this item will display as 1.5V. When Extreme Memory Profile (X.M.P.) is set to Profile1 or Profile2, this item will display the value based on the SPD data on the XMP memory."Sajnos nagyon gyenge az angolom,de még mindig nem tiszta,hogy ha ráadásul az alaplap károsodhat,akkor miért tesznek bele ilyen beállítást gyárilag.
A neten kutattam ez után,sok helyen felmerült a kérdés és senki nincs tisztában 100%-ra valójában ki így-ki úgy használja,bár problémát egyenlőre senki sem ír.
Tegnap beállítottam 1600Mhz-re de csak 1,5V-ot adtam neki manualba (tehát nem az XMP profilt választottam),egyenlőre megy bár csak neteztem vele. Meglátjuk....
[ Szerkesztve ]
-
Hunyika2
tag
válasz Piotrus #50449 üzenetére
T o t a l k i t c a p a c i t y i s 8GB . E a c h
mo d u l e k i t h a s b e e n t e s t e d t o r u n a t DDR3 - 1 6 0 0 a t a l ow
l a t e n c y t imi n g o f 9 - 9 - 9 - 2 7 a t 1 . 6 5a gyári beállítás 1600 MHz-re 1.65 V
1333ra meg az 1.5
elég sok ilyen memóriával találkoztam már, és nem lesz baja a lapodnak és ez nem csak az intelnél van, a memória modulok vannak így megcsinálva...
az alap 1.5 volt az az 1333Mhz-hez jó a magasabb órajelhez emelni kell a feszt, amit a gyártó is elő ír, ami pedig 1.65...
az mondjuk igaz, h igazából gyorsulást nem fogsz észrevenni a két frekvencia között
[ Szerkesztve ]
Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
-
DonThomasino
veterán
válasz Piotrus #50463 üzenetére
Ha ezt az Everest vagy Aida írja, akkor azt felejsd el.
Gyári asus AI SUITE program vagy CPU-Z.Nem minden alaplap csak konkrétan a tied.
A VOLT a lényeg, nem az hogy belököd 1600 MHZ re.
Szerintem fölöslegesen fárasztod magad, legyen 1.5V és 1333MHZ." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Hunyika2
tag
válasz Piotrus #50463 üzenetére
Eac h module kit supports Inte l®
XMP
( E x t r eme Memo r y P r o f i l e s )magyarul támogatja az alaplapod technológiáját
Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
-
Hunork
veterán
válasz #22907392 #50467 üzenetére
Nincs mit! Viszont az E8200 az 1333MHz fsb-jű! Kérdés, hogy a memók milyenek?
Kézzel beállítod a Bios-ban, akkor sem megy? Nálam ilyen már volt, hogy automatikusan nem ment, de miután én állítottam be a frekvenciát, utána már azon indult el és működött rendben."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz #22907392 #50469 üzenetére
Úgy értettem, hogy TE add meg, hogy 1333MHz legyen. Ilyet keress, hogy DRAM Frequency, vagy hasonlót (nálam ez van) és itt alapból Auto van, menj rá, és állítsd be 1333MHz-re. Ha nem megy, akkor most passzolom, majd gondolkodok még.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
Hunork
veterán
válasz DJ WOKKY #50471 üzenetére
Szia!
Áááá...Na, ez eszembe sem jutott, még a Cpu-Z is az alapot írja ki, és úgy kell megállapítani. Tompulok...éjjel melóztam..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Hunork #50472 üzenetére
Bizony
Sokak ugye ezt nem tudják, ettől független most ő lehet tudja, de egy tippnek jó lesz, hátha segítünk neki vele. Elnézzük, mindenki téved, én sokszor olyan butaságokat írok, hogy később olvasva el sem hiszemszerk #50471: tedd azt, amit Hunrok írt, .......
csak ez lemaradt[ Szerkesztve ]
-
HeloRd
csendes tag
Sziasztok!
1 kérdésem lenne, van 1 asus alaplapom, és most veszek bele videókártyát, és a videókártya
PCI-E 2.0 akkor, most én honann tudjam hanyas a foglalatom? Aszt tudom, hogy PCI-E x16 meg egy PCI-E x1 foglalatot ír az everest. -
HeloRd
csendes tag
válasz DonThomasino #50475 üzenetére
[link]
ilyen alaplapom van, a kiskönyv nincsen meg. -
HeloRd
csendes tag
válasz DonThomasino #50478 üzenetére
Nálam nincsen, ilyen, hogy downloads, se, hogy users lol.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz DonThomasino #50481 üzenetére
én sem, csak kínait az első kettőnél hagytam is a fenébe.
-
HeloRd
csendes tag
válasz DonThomasino #50481 üzenetére
Lennie kéne ott, egy downloads fülnek és ott lehet kiválasztani, csak nekem nincs ott. Szerintem is 2.0-ás, de ugy emlékszem ha 1.1 felett van akkor már belemegy a 2.1 is nem?
UI: ezt a karit néztem hozzá: [link]
[ Szerkesztve ]
-
HeloRd
csendes tag
válasz DonThomasino #50484 üzenetére
köszi szépen, leszedtem.
-
DonThomasino
veterán
válasz HeloRd #50485 üzenetére
This is the case for both boards we looked at. Finally, while supporting one x16 PCI Express slot for upgrades, G31 is not PCI Express 2.0-compliant.
Harmadik bekezdés legutolsó mondat.
MOD: Annyit tudok én is amit ott látsz, sztem nem.
Ha vki tudja ne tartsa magába.[ Szerkesztve ]
-
HeloRd
csendes tag
válasz DonThomasino #50486 üzenetére
akkor 2.0 nem kezeli?
-
DonThomasino
veterán
válasz HeloRd #50487 üzenetére
13. oldal- PCI-E 1.1
• PCI Express* Interface
⎯ One x16 PCI Express port
⎯ Compatible with the PCI Express Base Specification,
Revision 1.1
⎯ Raw bit rate on data pins of 2.5 Gb/s resulting in a
real bandwidth per pair of 250 MB/s[ Szerkesztve ]
-
HeloRd
csendes tag
válasz DonThomasino #50488 üzenetére
Nem értem akkor most ha 1.1-es akkor nem tudok rakni bele 2.0-sat? :S
-
DonThomasino
veterán
válasz HeloRd #50489 üzenetére
Az eredeti kérdés úgy szólt hogy milyen foglalat van a lapodon.
A válasz. PCI_E 1.1.
Hogy ez a gyakorlatban mire elég fogalmam nincs, nem használtam még ilyen lapot.
Esetleg kérdezd meg VGA-s topicban.
Vagy spista222 megmondja ha tudja." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
HeloRd
csendes tag
válasz DonThomasino #50490 üzenetére
Rendben, azért köszönöm szépen a segítséget
-
Werkly
őstag
Melyik csendesebb illetve hatékonyabb a következő 9 cm-es házhűtők közül:
Zalman ZM-F2 Plus
Arctic Cooling F9 TC
Kösz!
-
DonThomasino
veterán
válasz Werkly #50492 üzenetére
Z:
Speed 1,500rpm ± 15% - 2,800rpm ± 10%
Noise Level 20.0dBA ± 15 % - 36.0dBA ± 10 %
Maximum airflow at full speed (12V), CFM 55.9
[link]A:
Max. Fan Speed
F9: 1800 RPM
Airflow
F9 : 43 CFM / 73,1 m3/h
[link]Ez nem éppen ide való kérdés.
-
Szajo
őstag
Vettem egy asus p8p67 le lapot, zsír új de nincs rajta net hiába dugom rá... Másik gépre dugom ott jó... Még csak fel sem ismeri a routert, legalábbis nem látja windowsban. Mit csináljak?
-
Szajo
őstag
Vettem egy asus p8p67 le lapot, zsír új de nincs rajta net hiába dugom rá... Másik gépre dugom ott jó... Még csak fel sem ismeri a routert, legalábbis nem látja windowsban. Mit csináljak?
-
hoffman_
nagyúr
Üdv,
Nagy szívásban vagyok. Este össze kéne tákolnom egy rendszert, amiben egy Abit IS7 alaplap van. A problémám az, hogy XP-nél újabbat nem nagyon tudtam rátenni, nem is akartam, viszont ehhez muszáj felraknom alaplapi drivereket. Az Abit honlapja ilyen szempontból pedig döglött, semmilyen drivert nem tudok leszedni. Nem is kéne mind, elég lenne 4 szerintem
- Intel chipset 9.0.0.1007
- Realtek audio
- USB 2.0
- Realtek LAN 6.49Szerintem elég ennyi, javítsatok ki, ha tévedek - viszont ezeket se tudom leszedni. Először csak 1-2kb/s-el csordogált, és nem jött le, most meg már be se jön a letöltési link. Mit tegyek?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz DonThomasino #50499 üzenetére
Igen, ez sajnos csak 1 db driver, ráadásul olyan, amit nem is akartam felrakni. Google-t használni én is tudok
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest