- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz SzalaiG #34350 üzenetére
Meg kellene állapítani hogy mennek e a magas hangsugárzók, ha igen újrarakni a hangkártya driverét a szoftverrel együtt a gyártó honlapjáról érdemes a legfrissebbet leszedni.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Archer
őstag
Sziasztok!
Mitől van az, hogy proci feszültségnél ha mondjuk azt akarom, hogy 1,3V legyen, akkor vagy két lépcsővel feljebb 1,325V-ra kell állítani? Az alaplap Asus Crosshair 3Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Sürgősen segitségre lenne szükségem!!!Most vettem egy Giga EP45-UD3LR lapot és most hogy szeretnék uj rendszert felrakni,nem látja sehogy sem a dvd-t. Az egy NEC gravirozos dvd PATA csatival...Jumpert bárhová raktam a dvd-n nem volt jo,sem a szalagkábel cserével sem?Van valakinek ötlete?Nagyon köszönöm ha segitetek!
-
atti_2010
nagyúr
válasz Archer #34353 üzenetére
Mivel méred? Mert ha szoftveresen lehet hogy a szoftver téved.
polgi803: Nincs véletlenül SATA-ra állítva a biosban? Tápellátást kap?
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
sagesz93
addikt
hi!
tegnap összeraktam az új konfigom(adatlapon az adatok), azóta csak szívok vele
Most az a legnagyobb gond, hogy ha az első pci-e slotba teszem a vga-t, akkor a win7 telepítés még megy, és ha az nvidia drivert felrakom, azután az újraindításnál az üdvözlő képernyőnél kifagy a kép...
Megpróbáltam hogy átteszem a másik, x4-es slotba, itt meg tökéletesen megy.
Csak így kicsit lassabb a kártya, és ha van egy x16 slot, akkor abba menjen már.
Érdekesség, hogy tegnap még ment az x16-ba is, ma reggel még 1 darabig ment, aztán mintha valami vírus ette volna a gépet úgy meghalt, majd újraindításnál az üdvözlésnél kifagyott. Azóta kb. 3x raktam újra a windowst.
Mi lehet a gond? -
atti_2010
nagyúr
-
frici69
tag
Gígabyte-os alaplapom nVIDIA lapkakészletű,integrált nVidiás kártyával, tehetek-e bele ilyen vga-t:Sapphire Radeon HD4650?
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
nigtfall
csendes tag
Hello !
Lenne nem egy msi 945 pl neo alaplapom. Vettem bele új vgat ati 5670-et.A gépet amikor bekapcsolom utána újraindúl.A régi vga-t visszaraktam . A vinyót leformáztam, biost resseteltem, elemet kiszedtem ,
és most be se akar bootolni, még win cd se ismeri fel.
Ezt írja ki ha az alaplapos kép után megnyomom az f11 et :[ Szerkesztve ]
Búúú - Mondta a boci
-
DJ WOKKY
addikt
válasz dfdfdf #34315 üzenetére
Meg is vettem, mert még most sem jöttem rá, mi a bibi, majd ha egyszer ráérek megnézem, és ha rájöttem, akkor mindenféleképpen leírom, hátha valakinek még szüksége lesz rá...
Ha nem akkor is összefoglalom, h én miket csináltam, lehet valakinek az is nagy segítség lesz!
Mindenesetre köszönöm a segítséget dfdfdf kolléga! -
Archer
őstag
válasz atti_2010 #34358 üzenetére
Tegnap frissítettem a legújabbra, úgy is ugyanez. Valamelyik régebbi biosban ha jól emlékszem nem úgy kellett beírni manuálisan a feszültséget mint ennél hanem előre megadott értékek közül kellett választani, ott mintha nem lett volna ez. De visszafelé "frissíteni" nem akarok. Igazából nem nagy gond, csak rá kell számolni 2-3 századot de akkor is, egy ROG lapnál azért elég fura, hogy így megy.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz polgi803 #34354 üzenetére
polgi803 !
A dvd más meghajtóban jó?
A dvd olvasód működik, felpörög a lemez??
Próbálj BIOS resetet, aztán nézd meg, hogy biztosan pata-ra van állítva, nem pedig sata-ra a biosban. Ha így sem megy, nézd meg rendszer futása alatt, hogy mit csinál ha beteszed a lemezt. Elindítja-e, látod-e egyáltalán a lemezt?
Tedd át másik csatlakozóhelyre az alaplapon ha van, vagy vegyél pata-sata átalakítót.
Hirtelen ennyi ötletem van... Vagy írd újra a dvd-t ha esetleg azzal lehet valami... -
polgi803
őstag
válasz atti_2010 #34355 üzenetére
És ha igen,akkor azt hol keressem?Lehet luzer vagyok,de nem tudom hol állitsam,mert nem tudom ezt a beállitást hol keressem!?Csak azt lehet ha jol emlékszem,hogy autoba keressen vagy manuálisan...vagy melyik beállitást keressem?Tápot kap persze!Tudom kézileg nyitni-zárni,de már az elején a BIOS-ban se látja.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz polgi803 #34368 üzenetére
Sajnos 10 perc múlva megyek melózni... de holnap, vagy holnap után ráérek, ha nem tudsz addig megoldást találni...
Nézz szét google-ba írd be sata,pata BIOS beállítás...
mivel nem ismerem sajnos az alaplapod biosat nekem is meg kéne nézni pontosan hol található
De keresgélj benne, és ha ilyet látsz, akkor nézd meg, állítsd át vmire, ha nem jó, visszaállítod. én anno így csináltam mindig.
Tanulsz is vele, meg jobb amikor az ember rájön. De a továbbiakban segítek ha tudok.
Próbáld meg rendszer alatt elindítani a dvd-t mit reagál rá a rendszer... -
DJ WOKKY
addikt
-
DJ WOKKY
addikt
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Próbáltam Google-t, de nem találtam még választ; s írok is gyártónak, hátha válaszolnak.Nemrég állítottam össze új gépet: i5-750, Biostar T5XE CFX-SLI, 2×2GB 1333 sima Samu RAM, valamint egyebek (SeaSonic S12-600, HD4850, emu 0404, ház, odd) régi gépemből.
Jelenség: megnyomom a bekapcsológombot, ventik és winyók felpörögnek, majd utána leállnak; majd lapon kigyulladnak a "fázisok oké" és "mem oké" ledek, és bekapcsol a gép. Akinek hasonló típusú vagy márkájú lapja van, ki lehet ez a fícsört kapcsolni? Nem találtam erre utaló beállítást biosban...
Kösz:
.mfFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nigtfall
csendes tag
Sikerült másik vinyóval bootolni eljutni a biosig (!), de a másik vinyót nem ismeri fel
Vmi ötlet ?
Esetleg bios frissítés ?Búúú - Mondta a boci
-
Byga007
aktív tag
Üdvözlet
Lenne egy olyan problémám hogy az msi 785g-e53-as lapomon nem tudom életre kelteni a dvi portot ha rákötök egy sima crt monitort átalakítóval, semmit nem reagál a monitor, ha visszateszem a d-subra (15 tűs csatlakozó) minden rendben.
Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne beállítani hogy menyjen a dvi port.
A válaszokat előre köszi
[ Szerkesztve ]
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
törölt tag
válasz Byga007 #34380 üzenetére
A 780G/785G/790GX és így tovább IGP-s AMD chipsetes alaplapokon DVI-D kimenet található, ami nem alakítható analog kimenetté, mivel nem tartalmaz analog kivezetéseket. Ez egyébként 100%, hogy az alaplap kézikönyvében is le van írva. (Bár az E65 kézikönyvében nem szerepel ez, csak annyi, hogy "It provides a high-speed digital interconnection between the computer and its display device."
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Üdv!
Már 8 órája próbálok 64bites win7et telepíteni egy raid0 (2db 500as wd blue) gigabyte 790x ud3p lapra.....
SEHOGY sem megy. XP felmegy, az alól meg nem megy fel a win7....
Drivereket teszek fel, az sem segít.
Valakinek ötlete van?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
van egy Gigabyte GA-MA770-UD3 rev. 2.1-es lapkm és az lenne a kérdésem h erre hány olyan ventit köthetek ami képes szabályozni magát? Azt tudom h a cpu-nál ilyen van, tehát ez már 1, és még hány ilyen helyem van ajol képes magát szabályozni?Matthew 24:42
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Mostanában érdekes jelenség bosszant. Nem egyszer magától újrabootol a gép, néha csak lefagy, de van, hogy kékhalállal, hibaüzenettel elszáll. Ha egyszer felüti magát a hiba akkor egészen addig marad míg nem restelem a biost, vagy ki-be teszem az alaplapi elemet. Ilyenkor jó megint pár napig, akár egy hétig, de aztán kezdődik megint elölről az egész. Van, hogy kinyitom a dvd drive-ot és kifagy a rendszer, vagy egyszerűen gépbekapcsolásnál elindul a rendszer és még képet sem adva megáll a betöltés közben.
Elég kellemetlen, mert mostanség térnék át laptopra és szeretném eladni a konfigomat, de így, hogy nem állandóan lép fel hiba szinte lehetetlen hardvereket cserélgetni és figyelni melyik a ludas. Én amúgy az alaplapra gyanakszom, ami egy Gigabyte P35C-DS3R lap. Van valakinek esetleg tippje az általam felsorolt hibák alapján?Xbox GT: nozsolt
-
.mf
veterán
válasz dfdfdf #34386 üzenetére
Szerintem pedig instabil OC (cpu / gpu) vagy gyenge minőségű vagy haldokló táp, és csak azután a lap, ram. Elsőhöz, ahogy írtad is, prime vagy intel burn-test cpu-hoz, furmark gpu-hoz; ha a profilban leírt táp van, az szerencsére minőségi darab, de a terhelés alatti feszültségeket érdemes ellenőrizni; ramnál memtest86+; a lap ellenőrzése már nehezebb.
Esetleg még a konnektornál megmérni, hogy ingadozik-e a feszültség.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
törölt tag
-
Core2duo6600
veterán
Ha stabil, akkor nem.
(#34354) polgi803
Menj be a biosba, ás a ide contollert, vagy pata controllert, kapcsold be, ha nem lenne bekapcsolva, ha be van kapcsolva, ha pedig be van, akkor keress egy pata hdd ét vagy bármit, hogy azt látja - e, ha nem, akkor könnyen lehet, hogy hibás a lap.
(#34356) sagesz93
Korábban nekem egy asus lapnál csinálta, hogy gondolt egyet és leesett a x16 ról x1 re a sebesség, ki nem fagyott, csak maga a játék.
Ha van rá mód akkor próbáld ki egy másik vga val.(#34364) sagesz93
Elég erős a táp ?(#34361) nigtfall
Ha lehuzod a hdd ét róla, akkor elindul ?
Be tudsz menni a biosba ?(#34379) nigtfall
Erős a gyanú, hogy vagy lap hibával álsz szemben, vagy a hdd bizonyos sectoraint van valami olyasmi ami miatt nem fut le a post.
Én ekkor azt csináltam, hogy usb én bekötöttem egy másik rendszerre, majd egy arra alkalmas progival "mélyformázást " adtam neki, vagyis minden egyes bitjét egyformára tettem, ekkor hajlandó volt a post lefutbni és a win felmenni.
Az okát, hogy ilyenkor mi történik nem tudom, de ez az eljárás eddig még mindifg segített, értelem szerűen ha van az adott hdd én valami akkor elötte ki kell menteni, persze ha kell.(#34382) Dr V
Az hogy nem megy fel, az mit jelent, nem látja a hdd ét ?
Vagy lefagy ?
USB én beadtad neki a megfelelő raid drivert ?(#34385) kabalthenbk
Ez lap lesz, pont ugyanez volt nekem egy P45 ös el.
(#34394) kabalthenbk
Eza test is elég ütös.
http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz Core2duo6600 #34395 üzenetére
Szia!
Nálam szenvedtünk Dr V-vel.
Igen, pontosan azt jelenti, hogy nem látja a HDD-t. SB750-en csináltunk egy raid0 tömböt, és win7 telepítő nem látja. Utána USB-ről beloadoltuk a drivert, meg is találja, hogy van ilyen eszköz, amihez jó a driver, majd betölti, visszatér a lemezválasztó menübe, és megint az a helyzet, hogy full üres.
A raid tömb meg amúgy tuti jó és működik, mert XP telepítőbe integrált driverekkel simán felmegy, és hibátlanul kezeli.
Ja igen, és XP alól próbáljuk frissíteni a rendszert w7-re, akkor meg látja, de első újraindítás után amikor elkezdené ténylegesen telepíteni a rendszert elszáll egy szép BSoD-dal.
STOP 0x0000007B hibaüzenettel (INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE)[ Szerkesztve ]
"What next in the parade of constant obstacles?"
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz sz0k3e_ #34396 üzenetére
Na, tök jó hogy válaszoltam, úgy néz ki talán most már menni fog.
Eddig googlizgattam, és egyik külföldi fórumon azt írták, hogy a WinVistához kiadott WHQL driverrel egyszer valakinek sikerült. Pontos fájlnév: "SB750_RAID_driver_WHQL_SB7xx_RAID_Vista_3.1.1540.127"
Na most megint próbálkoztam, és x64-es w7-et szeretnék telepíteni, amit gondoltam, hogy 64bites raid driverrel kell megetetni, hogy működjön. Ehhez képest a 64bites driverrel megint nem talált semmit, DE! az x86-os driver úgy néz ki működik, és látta a RAID0 tömböt!
Most települ, remélem nem lesz már vele semmi gubanc...Azért az elég gáz sztem, hogy a hivatalos honlapjukon és a laphoz kiadott telepítő cd-n lévő fájlok nem működnek, és az asrock oldaláról kell lebányásznom WHQL drivereket, ami ráadásul nem is w7-hez való, és az működik
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz sz0k3e_ #34397 üzenetére
Felment, műxik...
Szal legközelebb valakinek az a félelmetes ötlete támad hogy windows7-et akar telepíteni AMD chipsetes (SB710/SB750) lapra ráadásul még azt a baklövést is elköveti, hogy RAID-re szeretné, akkor keressen WHQL drivert, Vista-hoz.
-
sagesz93
addikt
válasz Core2duo6600 #34395 üzenetére
Arra nincs mód most sajnos....
de a kártyával nem hiszem hogy baj van, felraktam egy atomrégi 10gigás vinyóra az xp-t, utána a drivereket, és tökéletesen megy minden
de a win7 nem akarja az igazát, az lehet a probléma hogy a hd audio és az alaplapi hang összeakad, ezért fagy ki az üdvözlésnél mikor a hangot ki kéne adnia.
A táp nem elég erős, de viszi a gépet, terheltem intel burn tesztel, játszottam is rajta gta 4 , just cause, cod black ops és sose fagyott ki, persze mindezt x4 slotban.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest