- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz atesss #29449 üzenetére
A progi rajta volt Hiren-en, vagyis egyszerű volt
De sztem feladom, nem küszködök vele, veszek egy SATA bővítőkártyát... Úgy tuti menni fog
Köszi a segítséget--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
atesss
addikt
Hát ha PCI-ba veszel (márpedig ami PCI-E-es lap, azon már asszem mindenképp SATA2 van), akkor az is SATA1-es lesz.
Tehát azért ott sem 100% hogy menni fog - de azokkal úgy tudom ritkán van ilyen gond.
Plusz tudsz Firmware-t frissíteni (a SIL pl. ki szokott adni a régebbi kártyákhoz is), az alaplapra integráltakhoz nem annyira adnak ki újabb FW-eket.
Meg driver is frissül hozzá + van Win7-re való is pl. az enyémhez.
Nekem a SIL3114 chipes PCI-os kártyámmal eddig minden SATA2-es vinyó simán ment, többek közt egy asszem pont olyan is mint a tied. Meg Hitachi 7K160, Samsung F1 (ezt csak a biztonság kedvéért kapcsoltam át amúgy, de hibát nem tapasztaltam vele SATA2-es módban a kártyára dugva sem), WD15EADS.
A SIL3112 elvileg ugyanez, csak nem 4, hanem csak 2 portos.
Esetleg ilyet ajánlott keresned, ezeknek egész jónak mondható a támogatottsága.[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz atesss #29452 üzenetére
Azaz igaszság, hogy sima PCI-osat veszek, és innen Hardverapróról... Néznél nekem hirdetést, hogy melyiket ajánlod? Ilyenekhez nem nagyon értek nem foglalkoztam még velük...
Köszönöm!--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
atesss
addikt
Közben eszembe jutott, hogy az is lehet, hogy PCI portra csatlakozó SATA vezérló van az alaplapodon. Ez akkor gyakorlatilag ugyanaz lenne, mint a külső kártya, azaz ugyanúgy tudod frissíteni a "kártya" Biosát, mintha az egy külön PCI-os lenne. Legalábbis gondolom hogy így van, probálni még nem próbáltam.
De aztán utánanéztem a lapodnak, és sajnos VIA déli hidas Asrock.
Nem véletlenül mondták sokan, hogy a VIA chipseteket kerüljük el ha lehet...
Csak a manualt megnézve lett egyértelmű, hogy a VIA VT8237 déli híd vezérli a Sata-t: "South Bridge:
VIA VT8237, supports USB 2.0, ATA 133, SATA 1.5Gb/s"
Szóval ez nem megy sajnos nálad.Pill. mindjárt utánanézek miket árulnak aprón.
-
atesss
addikt
No kinéztem neked jópárat.
Közben nekem is megtetszett, ha valamelyiket jó olcsón megkapom, lehet veszek a kis fekvő házas (SFF) Compaq-ba (D51S) én is.
Amelyiknél oda volt írva, és nem felejtettem el, beírtam a várost is.
És a SIL3114-et ajánlanám a leginkább, de azt lehet hogy nagyon drágán adják.
Utána a SIL3112-t, a SIL 3512 meg nem tudom miben más, de nagyon rossz egyik Silicon Image sem lehet szerintem.
De akár ha meg tudod beszélni a vevővel, próbáld meg, hogy elviszed a vinyót, és kipróbáljátok megy-e a kártyával. Vagy esetleg visszavételi garanciát kérsz, ha nem megy a kártyával.
De amúgy google-ben is rá lehet keresni, chip tipusa (pl. SIL3112) + vinyó típusa (WD3200BEVT/BEVS - nem tudom melyik volt már a tied) kulcsszóval.
Nagyon elterjedt ez a vinyó ugyanis.SIL 3512 + SIL 3114
[link]
SIL0649 (?) PCI IDE raid kártya
[link]
SATA RAID (2xSATA) SiI3512 chipes 1K
Kecskemét
[link]
Eladó egy SIL-3112 PCI 2 Portos SATA 150 raid vezérlő kártya (dobozában+tartozékok)!
Budapest
[link]
SIL 3512 satalink kártya, pci
[link]
A kép alapján valoszeg SIL3112
BP
[link]
Sata Raid kártya Silicon Image SA3512-es eladó
[link]
SATA RAID vezérlő - ??
Salgótarján
[link]
SATA2, SATA es IDE vezérlő pci kártya+kábelek - ??
[link]Amelyiknél nem tudni a típust ( - ??), ott kérdezz rá.
Már csak azért is, mert majd engem is érdekelhet.[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz atesss #29456 üzenetére
No megvan mi lenne a legtutibb: [link]
SIL3124 chipes, támogatja a Sata2-t is, de a PCI-t is.
És szerencsére van is aki PCI-al szereli.
Sebességben tök felesleges, mert még a SATA1-et sem tudja kiszolgállni teljesen a PCI, de kompatibilitásban (szinte - ha nem rontottak el valamit) biztos hogy verhetetlen.Amúgy itt vannak a Silicon Image chipek, támogatásról valami infót megnézni, és drivert, FW-t letölteni is itt lehet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz atesss #29456 üzenetére
Első
Negyedik
Hatodik
Hetedik
Nyolcadik
Kilencedik kilőve... Újoncoktól nem vásárolok... Megszivattak már kétszer, nem akarom még1xer...Maradt 2. 3. 5.
2.: Az a SIL0649 az ATA raid kártya, vagyis kilőve..
3, 5.: SIL3512 --> utánnanézek a kompatabilitásnak (sztem ezt rosszul írtam )[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
atesss
addikt
válasz atesss #29457 üzenetére
De a SIL3112-t már nem is találtam ebben a listában.
Mint kiderült, a 3112-nek a 3512-el van együtt a drivere:
SiI3x12 32-bit Windows SATARAID Driver - 1.0.65.1 - 2/1/2010 [link]
De attól még egy 3112 leírás jól jött volna + azt, hogy a FW-t akkor honnan lehet frissíteni, azt viszont nem tudom.
Lehet mégis csak a 3512 lenne a jobb.
A nagyobb sorozatszám alapján az lehet hogy a 3112-nek egy kicsit módosított, javított változata. -
PG989
csendes tag
Sziasztok!
Ma tisztítottam a gépet. Portalanítottam, kivettem a memóriát, merevlemezeket, processzort. A processzorról és a hűtőbordájáról nedves fültisztítóval távolítottam el a régi pasztát,majd egyenletesen bekentem újjal. Fehér paszta volt, ilyen mint ez: [link]
Majd összeraktam mindent, de az indításnál nem jött be a kép. A piros led folyamatosan világít a gépen. A rendszerhangszóró nem ad ki hangot. Kivettem a memóriát, de ekkor sem adott ki hangot. A hangszóró nem biztos, hogy jó volt.P4v8x-x alaplap, intel celeron 'D' 2,4 GHz.
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Ez a baj... Ha a hangszóró nem ad ki hangot akkor alaplap... Ha viszont sípol, akkor ki lehet deríteni... A hangszórót próbáld ki, vagy cseréld ki egy tuti jóra...
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz atesss #29460 üzenetére
Közbe találtam SiL3124-est... Na ez már téleg profi cucc lehet... Magyarba 20ezer körül, eBayről 10ezerért lehet kapni
Sztem rákéne jönni, hogy jó-e a vinyómmal, (egyébként WD3200BEVT) kompatabilis-e (úútálom ezt a szót) a SiL3512, és akkor rendelem is. 1k+posta megéri[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Na utánna néztem, hogy miért ilyen drága... A 24es portja multiplier-es... Közbe rájöttem, hogy ez micsoda. Kezdem magam beleásni ebbe... Ja és ez komolyabb NAS-okba való, vagyis sztem vmi egyszerűbbre szánom el magam...
Amúgy miért pont SiL? A JMicronokkal mi a bajod?--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Próbáld meg, hogy lehúzol mindent a gépről, ami nem fontos a működéshez, vagyis csak a vga, memók, cpu marad a alaplapra kötve. Ha így se kapcsol be, akkor BIOS-reset. Ha úgyse akkor keríts egy hangszórót bárhonnan
-
Benhill
senior tag
Szep estet!
Egy alaplapon az MCH ugye az eszaki hid.
Na most ezen, melyik rezdarab az eszaki hid? A kisebb vagy a nagyobb? Jozan paraszti esszel nyilvan a nagyobb, de azert megkerdezem.
-
atesss
addikt
Igen, közben én is utánanéztem, hogy ez itthon 20e.
Multiplier-es ? Azaz 4-nél több eszköz is rámegy ?
Ezt a SAS úgy tudom alapból tudja - és az amúgy tudja a Sata vinyókat is kezelni.
Csak hát az ára.
Én amúgy azt hittem, hogy simán csak azért ennyi, mert komolyabb hardveres Raid van benne, pl. normális sebességgel használható már a Raid5 is, vagy többszintű, pl. Raid 5 + valami.
Bár utóbbihoz már kevés lehet a 4 csatorna + ezek inkább a 100e kategóriában vannak.3124:
•One activity LED per channel3114:
•Supports SATA active signal for 4 separate LEDsAkkor most ezek között lenne valami különbség ?
De a probléma az, hogy nálam nincs ez bekötve, tehát csak 1 lednek van hely.[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz Benhill #29467 üzenetére
A procihoz közelebbi, vagyis a nagyobbik rézborda alatti az északi híd, jól gondoltad
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz atesss #29468 üzenetére
Egy magyar fórumon olvastam róla, hogy a 24-es portra 4-nél több eszköz is csatlakoztatható...
Szóval sztem 3512-es marad... Csak megkéne tudni, hogy haver-e a vinyómmal...
Vagy JMicron...--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok, valaki segitsen nekem lécci! Rég nem használt gépemet ujra bekapcsoltam a napokban, és azt irta ki hogy: keyboard is locked out - unlock the key. Probaltam más billentyűvel, emlékeim szerint nem huztam ki rajta semmit csak ram-ot cseréltem. Amugy persze semmiféle gombnyomásra nem reagál... Gombelemet is csereltem benne.
KösziPrivát üzenetre illik válaszolni!!!
-
rudeee
senior tag
Üdv!
A segítségeteket kérném a következő kérdésben: link
Köszi! -
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Egy Intel Xeon E5530 procit bele lehet tenni bármilyen X58-as lapba? Az Intel DX58SO lapnál fel van tüntetve hogy támogatja ezt a procit de más gyártó alaplapjainál nem találtam ilyet.
-
atesss
addikt
válasz neil_mullen #29471 üzenetére
Hát amire tudok gondolni, hogy ez egy Bios védelem lehet - pl. valami gyárilag szerelt (Compaq, HP, Dell, stb.) géped van. Vagy pontosan milyen is ez a gép ?
No és az lehetne esetleg, hogy a lemerült Bios elem miatt elfelejtette a korábbi beállításokat a Bios, és az alappal jött be, amiben meg valami ilyen keyboard védelem lenne.
Csak ez meg azért hülyeség, mert alapbeállításnak ilyet megadni, hogy ne tudd használni a gépet.
Meg akkor egy jelszó beírását, vagy ilyesmit kérne induláskor - az hogy nem reagál semmilyen billentyűre az érdekes.
Próbálj ne csak elemkiszedést, hanem Bios resetet is.
Esetleg a ramok közül ha több van, egyiket kiszedni.
Illetve próbáld meg egy USB-s billentyűvel. -
ko9
addikt
válasz tome.jr #29473 üzenetére
Hali!
Ne is várj gyári támogatást Xeon procikhoz... Az szerver, ahhoz szerveralaplapok kellenek. Belerakhatod, és kipróbálhatod, sztem ha találsz egy rendes számítógépboltost szívesen segít neked kipróbálni egy X58-as lapot. Lehe menni fog vele, lehet nem...
Üdv: Ex--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
todie
tag
sziasztok!
segitseget szeretnek kerni:
van egy p5k se alaplapom. eddig volt benne egy e4500-as proci. 2x2gb 1066-os kingmax ram. semmi tunning.ma vettem egy e8400-at es feltettem a 1401-es biost, hogy kezelje a procit.
miutan beraktam e8400-at es inditottam a gepet a kovetkezo fogadott: ventik felporogtek, majd egybol reboot. es ez igy ment addig, mig ki nem kapcsoltam.
majd kivettem a procit es visszaraktam a regit, igy ment minden.
eztan elinditottam proci nelkul, majd kikapcs es visszaraktam e8400-at. utana kiirta, hogy uj cpu es nyomjam meg f1-et, ha be akarok lepni a biosba vagy f2-t ha minden menjen default-on. eloszor nyomtam f1-et, hogy megnezzem a biost. ott minden ok-nak tunt. latta a procit. orultem is kicsit. mentettem es reboot. utana nem folyamatos ujraindulas lett az eredmeny, mint az elejen, hanem ventik felporognek es utana nagy budos semmi. monitor azt mondja nem kap jelet es sztem a hatterben a rendszer sem allt fel, csak allt valahol...
erre megismeteltem az elozo folyamatot. cpu kivesz. uresen indit. cpu visszarak es most f2-t nyomtam es nem f1-et. ugyanez.
tudnatok segiteni. kicsit ketsegbe vagyok esve es nem tudom mit csinaljak.
elore is koszi: Balázs
-
-
Zerdal
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
A Biostar TH55XE alaplap kompatibilis a KingMax Herkules memóriával?
Már írtam a Biostarnak is, de cse...nek válaszolni!Előre is köszi.
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
drachos
tag
Sziasztok!
Probléma van a gépemmel, és a memória meg a procinak tutira nincs köze hozzá. Ha elindítom a gépet, néha elindul normálisan, néha nem. Általában a windows töltőképernyőnél újraindul, esetleg előtte kékhalálozik is egyet, vagy a bejelentkező képernyőt nem tölti be sose, ilyesmik. Ilyenkor az újraindítás nem segít, ugyanaz a probléma előjön. Ki kell kapcsolni, és újra bekapcsolni, ilyenkor már mindig elindul normálisan. De van olyan, hogy elsőre normálisan indul. Már 3x volt formatálva, eredeti a windows (msdnaa) és próbáltam már mindent, startup repair, bootsect /nt60 C:\ , meg még ezer féle dolgot amit neten találtam. De a mostani format előtt olyat csinált, hogy néha egyszerűen nem műödött USB-s egér, és olyankor új slotba kellet dugni, meg a pendrive-ok nem működtek normálisan, mindig kiírta, hogy usb 2.0-ás hardvert dugtam lassabb slotba, vagy valami hasonlót, és tényleg marha lassú volt a másolás, ergo régi usb slotként működött. Most egyébként megint jól működik. De többek közt ezért kezdek alaplapra gyanakodni.
Adatok:
-win7 64 bit
-msi 770-c45 alaplap
-amd phenomII 550
-telepített progik: ati driver, 10.4-es, MPC home cinema, ac3filter, MSXML, realtek hd driver, és egyéb progik, amiknek sok közük nincs a rendszerhez.Valakinek ötlete
-
-
rudeee
senior tag
válasz atesss #29476 üzenetére
Rákerestem ilyen jellegű problémára, de nem találtam eddig semmit.
Az op. rendszer Windows XP 32bit, magyar. SP3-al és az összes elérhető frissítéssel rendelkezik.Win 7-re egyenlőre nem szeretnék váltani. Aligha lehet az op. rendszer hibája, mert más is használja ezt a lapot XP alatt C&Q-val, csak kérdés hogy milyen procival és melyik biossal.
-
drachos
tag
válasz #65675776 #29488 üzenetére
A kékhalál nagyon kevés ideig volt látható, épp csak felvillant, épp most kapcsoltam ki automatikus újraindítást. VGA egy ati HD5750-es, tuner nincs, hangkártya integrált. Van még benne egy 500gigás és egy 1 terrás vinyó. Előlre kivezetett panel, 2 usb-vel meg hang ki/be menettel, és elől hátul 12 centis venti, közös csatlakozóval alaplaphoz. És még egy dvd író. Azt hiszem már már nincs.
Ja, és nincs semmi húzva.
Még valami. Most hiába is indítgatnám újra, ha már egyszer elindult normálisan, restartkor mindig jól fog indulni, érdekes... ki be kapcsoláskor szokta ezt csinálni, de akkor sem mindig. És ilyen rövid időre kikapcsolva se nagyon szokta csinálni. Mintha akkor lenne baja, ha "hideg" a hardver.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz drachos #29489 üzenetére
Hát ez leginkább alaplap vagy táp.
Mivel a tápod megbízható márka, így annak kisebb az esélye.
De azért abból sem árt, ha kipróbálod egy másikkal.
Illetve mérj rá multiméterrel a feszültségekre.De legvalószinűbb hogy az alaplap haldoklik, próbálj meg valakitől kölcsönkérni.
Illetve a te összes hardverelemedet letesztelni máshol.
Videókártyát, vinyókat, tápot. Mivel a procira és ramra azt mondod, hogy az biztosan jó.
De először a vinyót nézd meg HDSentinel-el. -
axes
csendes tag
Sziasztok!
Beírtam már másik topicba is, de beírom ide is, hátha hamarabb kapok választ, és végülis alaplaphoz is igencsak köze van a dolognak.
Asus P5Q3 Deluxe alaplapom van (wifis verzió), és Q9550 procim. Mióta megvettem a gépet, rossz beállításokon mennek a ramok, de nem mertem eddig hozzányúlni, mert nem értek túlzottan a BIOS komolyabb beállítágatásához. Jelenleg minden automatikus beállításra van állítva. Most megelégeltem ezt az állapotot, úgyhogy a kedves segítségeteket kérném a dologban!
Everest nyomán a RAM-ok pontosan: Corsair XMS3 DHX CM3X2G1600C9DHX, ebből van kettő stick
Az értékek amiket ad hozzájuk:
Memória sebessége DDR3-1066 (533 MHz) mindkettőnél, ennek 1600-nak kéne lennie
@ 533 MHz 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-59-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-4-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)és szerintem a BIOS alapból 1.5V tápot állít nekik. A gyári adatok alapján 1.8V táp kéne nekik, és 9-9-9-24 timing. Miket kell ahhoz átállítanom a P5Q3 Deluxe biosában, hogy ezeket az értékeket kapjam?
Köszi szépen előre is!
-
Szlopa
tag
Sziasztok!
Ma este internetezés közben furcsa szagra lettem figyelmes. Gyorsan leállítottam a gépet, mert onnan jött. Amikor szétszedtem és belekukantottam, akkor először nem vettem észre semmi furcsát, azonban később feltünt, hogy a processzor mellett egy kis fekete valami megégett. Szerdán költöztem be egy új házba, mert gondoltam, ha már mATX-es lapom van, akkor legyen mATX házam is. Lehet, hogy nem szellőzött eléggé és azért melegedett túl?
Az alaplap egy ASROCK 790GMH/128M és elvileg még garanciás. Túlmelegedésre vonatkozik a garancia?
Üdv:
Szlopa -
Lenry
félisten
válasz Szlopa #29492 üzenetére
egész pontosan mi az a "proci melletti kis fekete valami"?
ha mutatsz egy képet a lapodról, és megmutatod melyik...egyébként nem, égésre nem nagyon vonatkozik a garancia, ha te rakod össze a gépet, akkor a hűtés is a te felelősséged.
azért megpróbálhatod visszavinni a boltba, de kétlem, hogy átveszik.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
sgergi
veterán
Bios/ Ai tweaker menü:
Dram timing control: Manual, majd az első 4 helyre beírod azt az időzítést, amit szeretnél (1066-nál ez 7-7-7-20 1600-nál 9-9-9-24)
Dram voltage menüpontnál beállítod a feszültséget
A dram frequency-nél pedig a frekvenciát tudod beállítani.
Viszont, ha fsb-t nem akarsz tuningolni, akkor csak az 1333MHz-et fogod tudni belőni ramnál, ha minden igaz.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Sziasztok,
Tegnap procit cseréltem a gépben (E5200 -> E8200) felismerte a windows 7,
EP35-DS3 a lap F4 bios amit még az E3200 miatt raktam fel anno.
Azóta a gép nem hajlandó kikapcsolni, mikor nyomok neki leállítást a HDD
hallom hogy leáll a monitorra nem ad jelet de az összes venti forog tovább a gépben.
Remélem nem hw gond van, a táp eddig is bírta (fsp455paf)Ha lenne valakinek ötlete azt megköszönném!
https://howbad.info/
-
Szlopa
tag
Az a kis fekete cucc égett meg. Hát megpróbálom visszavinni aztán, majd kiderül. Azért gondolom, hogy túlmelegedés okozta, mert az előző gépházban vígan ment a cucc hibátlanul. Ennek a háznak meg van oldalt egy légbeömlő tölcsére, és így a procihűtő kívülről szívja a levegőt. Lehet, hogy ez okozta a vesztét az alaplapnak.
-
syberia
veterán
válasz sgergi #29497 üzenetére
Már tegnap este bios reset volt mert tuning után kifagyott
(480*8 miatt, de a 450*8 alapfeszen ment 90 percet a Prime95)Most már minden alapon van bios-ban de ugyanúgy nem áll le
Esetleg tegyem vissza a régi procit, hátha azzal rendesen leáll a win?
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
todie
tag
sziasztok!
tudnatok mondani egy bios beallitast asus p5k se, 2*2 gb kimgmax 1066 ddr2, e8400-hoz?
ha minden alapon van, akkor nem all fel a gep. jelenleg 400-as fsb-n megy, a dram frequency meg 887.
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest