- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Blaze71
őstag
válasz Márton #28099 üzenetére
Belemegy.
BudaiZoli! Most néztem a profilodban, hogy Inteles lapról van szó. Próbáld meg valamelyik AMD-s deszka audiodrivert. Elvileg ha Realtek, akkor jónak kell lennie. Hátha jobb belátásra bírja. Nekem 770-es deszkám van, keress rá.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
enemy107
senior tag
A pipát beletetted az előlapi csatlakozó tiltása menüpontba?Mert az enyém is csak úgy indult el.
http://cpu-tuning.joruska.com/
-
akhilleus86
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék! Van egy MSI K8T-NeoV alaplapos configom és majdnem tökéletesen müködik! A kis hibája amikor rányomok a kikapcsolásra windows-ban kikapcsol és mire majdnem teljesen leállnak a ventik, ujra bekapcsol és ujraindul! A kikapcsológombot ha megnyomom persze lekapcsol de ez szerintem nem normális! A biosban lehet a megoldás? Előre is köszi! Üdv mindenkinek! Laci
[ Szerkesztve ]
Utálom azokat akik nem képesek legalább 1 települést megadni az adataikban....
-
enemy107
senior tag
válasz akhilleus86 #28108 üzenetére
Meg van húzva?A sógor asus p5b je tette ezt amikor megpiszkáltuk de kevés volt a procc hűtése.Cseréltünk hűtőt rajta azóta ok
-
akhilleus86
csendes tag
Hali! Majdnem új AMD gyári hűtővel egy 3000+ sempron 1800 at pörög! Minden alapon van! Üdv! Laci
-
neo756
tag
válasz akhilleus86 #28110 üzenetére
Nem ott nem a ventivel lessz gond,nem lehet h be van állítva vmi ébresztő funkció vagy stb?Másra nem tudok gondolni!
-
neo756
tag
Tippet valaki!
Ha adott egy alaplap,amin van standby led(Ami világít ha áramot kap a lap)de ez a led ki sem villan mi lehet a hiba?A táp tutira jó meg lett nézve máshol is,más lappal és frankó!
Az alaplapon biztosíték esetleg vagy hasonló van ami miatt lehet ez a gond? -
fulee.9999
csendes tag
válasz akhilleus86 #28108 üzenetére
Nekem is volt ilyen parám, cmos reset, load bios default, azóta nincs.
-
akhilleus86
csendes tag
Hello! Volt cmos reset is! A táp is jó más gépben és más táppal is csinálja habár az egyikkel nem de az meg kell a gépembe!
[ Szerkesztve ]
-
neo756
tag
válasz akhilleus86 #28114 üzenetére
Cseréld ki az elemet,az is okozhat gubancot,nincs lemerülve stb de néha ökörködött nekem egy ilyennel,kicseréltem és megjavult!
-
enemy107
senior tag
válasz akhilleus86 #28114 üzenetére
Hát ha van táp amivel jól megy,akkor táp gond lehet
-
enemy107
senior tag
válasz akhilleus86 #28110 üzenetére
Az tényleg nem venti!Passz a bios elem csere lehet tényleg segit
-
enemy107
senior tag
-
akhilleus86
csendes tag
Hello! Ha a bios elem rossz lenne nem kellene elfelejtenie az órát is vagy a beállításokat? A táp az jó mert más géppel hibátlanul müködik!
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz BudaiZoli #28124 üzenetére
Hali!
Adott az aláírásomba lévő konfig, bekaplolom, néha kiírja, hogy BOOTMGR hiányzik jobb esetbe elkezd bebootolni.
Bebootol bejön a win7 telepítő nagyjából félóra 1 óra alatt, rámeek h telepítés, újjabb óra...
és itt van a bibi mert 2 hdd-t is rákötök de 1et se érzékel:S:S
nem látja, tehát nem lehet hova feltelepíteni az OS-t...
lehet hogy az alapali sata csatlakozók szarok??:S:S:S -
Vares
csendes tag
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene
Mikor bekapcsolom a gépem, elkezd csipogni: Ti - tá - tá - tá - tá, és elhallgat.
Videókártyát és memóriát már cseréltem. Ha véletlenül elindulna akkor a windows vagy alapból kifagy, vagy egy rövid idő után.
Tudna valaki segíteni mi lehet a baj? Talán alaplap?
Köszi!
-
mmdms
addikt
Heló!
Valaki okos ember megmondhatná nekem, hogy pontosan hány, és mekkora fsb:ram arányt jegyeznek a jedec! szabványban (ami ugye csak 800 MHz-es ramokig van), 775-ös lapoknál?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
-
enemy107
senior tag
válasz akhilleus86 #28123 üzenetére
Nem feltétlen nekem egyszer csak rendre lejelszavazta magát.Mást nem csinált.Más alkalommal meg ujraindulgatott a gép.
-
kapu
csendes tag
Üdv!
Alaplapcsere után (asrock k7s41 es lett berakva a asrock k7s5apro helyett)
Nem raktam még újra az op rendszert (egy windows nt van rajta) betölt a windows indító képernyőig és amikor jönne az asztal újraindúl a gép.
Egy ezredmásodpercre felvillan egy kék képernyő, de nem lehet elolvasni ilyen rövid idő alatt, de valami hiányzik neki azt látom.
Létezik, hogy mivel új chipset lett rakva ezért a driverek megzavarodtak és csak újra kellene rakni egy, akár másik op.rendszert? -
elistvan
őstag
Gigabyte lapokhoz adott Energysaver szoftverrel gyűlt meg a bajom (lehet bios beállítási baja van) de ha áramszünet van, és újraindul a gép, nem megy tovább a post screen után magától, azaz nem tölti be a windowst mert valami hibaüzenetet ír ki, hogy figyelem a D.E.S. ki lett kapcsolva, kapcsolja vissza és nyomjon egy billentyűt a folytatáshoz. Számomra elég idegesítő, ittahogy a gépet, hogy vegyen fel sorozatokat aztán ha áramszünet van áll napokig a masina a post-nál mert nem nyom senki egy gonbot és így csak az áram megy feleslegesen. Valakinek van hasonló problémája?
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
bishopx2
tag
Ha véletlenül letöröljük a biost, egy alaplapról akkor nem lehet visszahozni már ?
egy flash alapú bios volt rajta, m2n-ról van szó...van ilyen..
-
elistvan
őstag
válasz bishopx2 #28142 üzenetére
Az eprom az elektronikusan programozható azaz árammal. Ez nem egy mappa vagy egy fájl, hogy csak úgy véletlenszerűen del-t vagy f8-at nyomsz, ugyanis az lehetetlen. Valamennyire csak sejtetted, hogy mi csinálsz, meg frissítéskor is van 1 rakás figyelmeztető szöveg, hogy inkább hagyd a fenébe ha nem értessz hozzá. Ha dual biosos a lapod akkor automatice visszaállítja a tartalék biosból a rendszer az eredetit. Ha nem az szívás: azaz 2 lehetőség: Megkeresed pl: Dryman-t itt a fórumon vagy olyat akinek van eprom égetője, ki kell forrasztani a lapról a bios chipet és ő visszaégeti neked. Avagy keresel itt az aprón egy halott ugyanolyan lapot mint a tied megveszed és átteszed/teteted a bios chipet.
[ Szerkesztve ]
-
netseft
aktív tag
válasz bishopx2 #28142 üzenetére
GigaByte lapoknál van Dual BIOS, az M2N specifikációjában nem láttam. Viszont ha a gyári vagy a legfrisseb BIOS-t tudod használni, nincs nagy probléma. Elrontott frissítéshez ott van még a "ASUS CrashFree BIOS 3".
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
Grabovsky2
tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes hibám.
Elszenvedö:
A bios a legfrissebb.
Asus a7n8x-e deluxe alaplap, benne egy 2800+ os barci és 1Gb ddr1@333
Seagate baracuda sata vinyó
Nec-soni dvd íro szintén sata 1 es
Nos bármit próbáltam nem tudtam telepíteni az xp sp 3-at. Mindig elszált az első ujraindítás kor a fileok felmásolása után...
Persze beolvastattam a telepítővel a sil AHCI-t is...
Kipróbáltam ata dvd-ről sata winyóra, az sem sikerűlt.
Valamiért nem tudok telepíteni satára..
De, linux és a win xp pe simán betőlt a satás dvd-n keresztül.....Miért van ez?
-
elistvan
őstag
válasz Grabovsky2 #28145 üzenetére
Lehet jumperelni a vinyót, hogy sima sata-nek lássa a rendszer? Akkor próbáld ki illetve próbáld meg valami buhera xp lemezzel is amibe a lehető legfrissebb sata driverek vannak integrálva. Hátha megoldódik.
[ Szerkesztve ]
-
Grabovsky2
tag
A winyó is sima sata I nem kell jumperelni.
Vagy mire gondoltál? -
bishopx2
tag
válasz elistvan #28143 üzenetére
Nem én csináltam, csak hozzám hozták, hogy mi a baja, közben elárulták hogy biost akartak frissíteni és ez lett belőle, de el sem indul, szóval ehhez tényleg égető kéne.. sikerült megtudnom a bios cseréjét, amúgy még garanciás kicserélik szerintetek ? mert akkor megveszem a sráctól 2k-ért és kicserélem
[ Szerkesztve ]
van ilyen..
-
Grabovsky2
tag
Utána néztem a wincsi jumpereknek.
Nos, lehet jumperelni, hogy csak 1,5m/s el olvasson, de tudtommal ez a sata 1 interface elvi maximumja... a vinyo is sata I es, de azért kipróbálom.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor