- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
robag72
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, van egy p5ql-vm epu lap q9400-as proci hyper-x 1066 ram.
De a biosban 344 Mhz-nél feljebb nem tudom állítani az órajelet, mert ezt írja ki "cpu over voltage" már próbáltam, hogy levettem az auto voltaget de csak ezek vannak auto +50mv +100mv +150mv.
Esetleg valami ötlet? -
törölt tag
-
aLstaR
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, az XFX X58i XT Edition nevű alaplapon olvastam, hogy 3db PCI-E foglalat van. Ami érdekelne, mind a 3 foglalat 16X csatolók, illetve PCI-E 2.0 slotos?
Üdv: Gábor
-
temes69
aktív tag
sziasztok!
ilyen lapom van: Asus p7h55-m pro. az a gondom, hogy frissítettem a hangkártyás driverét és azóta sokkal halkabb lett a hang. win7 64bit prof az oprendszer. a hangerő ikonra kattintva előjövő hanerőszabályzón minden maxon van. mindenhol minden maxon van, de alig hallok valamit. mi lehet a gond?
-
Klon
aktív tag
Üdv
hozzátok fordulnék segítségért, remélem tudtok segíteni...gyorsítani szeretnék meglévő gépemen a proci és a memória cseréjével, ill. bővítésével.
jelenlegi alaplapom: Gigabyte GA-EP35-DS3
jelenlegi Ram: kingmax 2x1GB DDR2
jelenlegi CPU: E2180 (LGA 775)az alaplap maradna!
milyen procit tudnátok ajánlani a régi helyett, ami nem a legdrádább, hanem jó ár/gyorsasággal bír?
3D munkára kellene!előre is köszi!
-
-
temes69
aktív tag
válasz Szab02 #29213 üzenetére
nah visszaraktam a régi drivert, de ugyanolyan maradt. realtek alaplapi hangkártya van a lapon. megnéztem a beállításokat is, lövésem nincs. az előző lapomon is (gigabyte p31) előjött már ez egyszer, de ott magától megoldódott. alapvetően az a rossz benne, hogy fejhallgatót használok, és csak a gépről tudom a hangerőt állítanbi, így halk. ha rátolom a 2.1es hangrendszert akkor nincs gond mert a mélynyomón tudok neki még hangerőt adni, de mint mondtam bulik kivételével mindíg a fejhallgatót használom.
-
Teasüti
nagyúr
Az alaplapod támogatja a Core 2 család összes tagját.
Ezek közül nézz egy 4 magosat, az megteszi rendereléshez.
Pénztárcádtól függő a választás.Én a helyedben ilyesmit keresnék: C2D (kétmagos) avagy C2Q (négymagos - így tüntetik fel leggyakrabban) valamint a Q9xx avagy QX9xx (előbbi "sima" négymagos, utóbbi az extreme tuningos változat jelölése). Vagy a kétmagosok közül E8xx a jelölés.
Hajrá! Meg nem szégyen kérdezősködni az eladóktól.[ Szerkesztve ]
-
Flashrider86
tag
Hello all !
Egy olyan problémám adódott,hogy vettem egy új alaplapot. Nevezetesen Egy Gigabyte Ep45-ud3lr-t. A Régi gépemből beraktam a kártyaolvasót,ami egy gyári siemens scaleo l házból van. A gond bekötésnél van. a kártyaolvasó vége ilyen: az alaplapon ott vannak az usb csatik,oda nem fér be
Találtam még egy com nevű csatlakozást,na oda betudom illeszteni,de nem működik[ Szerkesztve ]
-
temes69
aktív tag
válasz Flashrider86 #29216 üzenetére
sztem ezt nem fogod tudni belerakni. a gyári ház miatt sztem speciális csatlakozót raktak rá. vegyél egy másik kártyaolvasót, vagy a kábelt próbáld meg benne lecserélni. nálunk a cégnél pl fujitsu szerver van, és az meg nem hajlandó menni csak fuhitsu rammal. illetve megy másikkal is csak vergődik hogy a garancia nem lesz érvényes meg ilyenek.
a comportra meg hiába dugod ott nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
temes69
aktív tag
válasz temes69 #29214 üzenetére
rájöttem hogy mi a gond a hanggal: amikor bedugom a fejhallgatót hátra akkor kiirja hogy egy jack csatlakozót csatlakoztattak, csak a felugró panel nem jelenik meg ahol be tudnám állítani fejhallgatónak. (ez az előző gigabyte lapnál megjelent.) így a szerencsétlen első hangszóróként állítja be, ezért halk. azt mondjuk simán nem értem hogy ha az első panelbe dugom akkor miért nem szól....
a t*köm televan ezzel a fos realtek audio managerrel. most azt találtam ki, hogy meló után a régi giga lapom audio managerét rátolom a mostani rendszerre. -
P.Zoli22
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy kölcsönadtam az alaplapom, s a kedves ismerős valamilyen úton módon a processzorfoglalatban 3 helyen "összeborzolta" a kis tüskéket ahol a proci érintkezik az alaplappal! (gigabyte lap, lga775 foglalat)
A kérdésem az lenne, hogy ezeket ha műszerész visszahajlítja mehet e tovább a lap, vagy esetleg kompletten le lehet e cserélni a lefogató részt, vagy kuka?
köszi előre is a segítséget!Zoli
-
Morphipapa
csendes tag
Sziasztok!
Következő problémám van a laptopommal:
A napokban szétszedtem a laptopot, mert táp problémája volt, de az megoldódott. Összeszereltem, mindent gondosan, úgy, ahogy volt. Majd bekapcsoltam a gépet, és baromi lassú volt bootolás után (amikor a windows 7 elkezdett tölteni). CPU-Zvel megnéztem és a szorzó 0,5x.
Ezen kívül minden stimmel. Mi lehet a probléma? Valamit elszartam összeszerelésnél és a gép valami safe mode-ba állt?Előre is kösz a választ.
Üdv -
hun_tcs007
csendes tag
Sziasztok. Nekem adott egy asrock p4v88-as alaplap,namost olyanokat csinált a gép hogy egy idő után (hol egy óra hol 4 hol 20perc) újraindult,vagy kékhalállal meghalt.Gondoltam ujratelepitem a windowst,ami nem jött össze azon a gépen mert vagy egy fáljt nemtalált vagy valami más hibát irt ki.Másik gépen felraktam a windowst a vinyóra minden stimmelt,vinyó vissza a régi gépbe és azóta már akkor helyböl ujraindul mikor a windows elkezdene betölteni,de volt hogy ha pl megnyomtom egy gombot az usb-s billen már attol ujraindult a biosban a gép.már mindent kicseréltem:proci,memória,vinyó,táp,videókártya,ide kábel. ebböl gondolom h az alaplap a hibás,mert mindig ugyan azt csinálta h mikor rányomtam h normáls modú inditás,vagy épp csökkentett mód akk egyböl ujraindult. a kérdésem h tudok ezzel mitkezdeni,vagy új alaplap? :S előre is köszi
-
Lenry
félisten
válasz hun_tcs007 #29224 üzenetére
először is baromi jól esett volna valami szövegtagolás, vagy ilyesmi, mert nehezen olvasható, amit írtál
na de: olyan nincs, hogy egyik gépen felrakom a Windowst, áttolom másikba a vinyót és menni fog. nem tudom ezt a marhaságot honnan veszik az emberek, de jó lenne már elfelejteni. ha nem tök ugyanaz a konfig, akkor nagyon nagy az esélye, hogy nem fog menni, kár szórakozni is vele.
egyébként meg légyszíves írd le a konfigodat, meg hogy milyen Windowst akarsz telepíteni, mert infók nélkül max egy látnok boldogulna, itt meg senki sem az.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
hun_tcs007
csendes tag
bocsi h nincs tagolás :$
A configom:
Asrock p4v88
Celeron 2.8ghz
Kingmax 512mb ram
Winfast a7600 gt videókariXp-t telepitettem
Akkor lehet az a probléma h nem azon a gépen tettem fel,csak ha meg azon probáltam,hol egy fáljt nemtalált,hol ujraindult,vagy épp a partíciót nem tudta formázni,pedig 2 windows cdvel is probáltam.A másik gépen meg egyböl felrakta ugyan azal a cdvel ugyan arra a vinyóra.
[ Szerkesztve ]
-
a000
őstag
Sziasztok
Van egy kérdésem. A gond a következő. Adott az alábbi lap: asrock 775g31
Namost a gép azt csinálja, hogy a dátumot eddig állandóan 2020-ra állította át. Ekkor lett az alaplapon cserélve az elem. Egy ideig jó volt, aztán most azt csinálja a gép, hogy 2001-re állítja vissza magát.A kérdésem az, hogy az alaplappal van gond, vagy valami mással? Vírust nem találtunk.
-
Lenry
félisten
válasz hun_tcs007 #29226 üzenetére
tápegység?
egyébként ilyet memóriahibánál szokott csinálni, vagy ha rossz a CD-olvasó, esetleg a kábelje, cseréld ki őket.a memóriát pedig ezzel a programmal tudod tesztelni. letöltöd, kicsomagolod, CD-re írod az ISO-t, bootolsz róla, és hagyod legalább egyszer végigfutni. ha nem dob hibát, akkor valószínűleg nem hibás a memória.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Hunter2
addikt
válasz Flashrider86 #29216 üzenetére
USB lesz az csak nem ugyanaz a kiosztás mint a lapodé. Át kéne kötni a ház csatiját de ahhoz tudnod kellene a kiosztását.
-
temes69
aktív tag
az xp-t be lehet indítani másik gépen is. csak mielőtt kiveszed a vinyót abból a gépből amin telepítetted az eszközkezelőben a merevlemez vezérlőt átállítod szabványos pci ide vezérlőre. ezután ha ugyanazt a winyót berakod egy másik gépbe akkor bootol a win. persze ilyenkor még kiirhatja hogy a számítógépbne sok alkatrész cserélve lett és kér egy újraaktiválást. persze a tört xp az nem
de sztem a srácnak tényleg szar a lapja. -
temes69
aktív tag
válasz hun_tcs007 #29226 üzenetére
nézd meg a lapon a kondikat. ha valamelyiknek pufós a teteje akkor a lap kuka.
-
pikámer
tag
Üdv!
Leselejteztek a cégnél egy rakás Intel D865GBF és D915GEV alaplapot mind uazzal a hibával,alaplapon ég a stand by led (zölden) de nem csinál semmit nem kapcsol be ( esetleg bekapcsol de nem lehet kikapcsolni-ebben az esetben is semmi más csak a proci venti pörög) kondik nem púposak,ramot kivéve nem csipog egyik sem,bios elem ki-be semmi változás,-merre tapogatozhatok?
Kösz elöre is.Ami azelött a tiéd volt,az most a másé.Ami azelött jò volt ,az most rossz.Ami ezelött okosság volt,az most lopás,s ami azelött lopás volt,az most törvény.S mindezt együtt ùgy nevezik,hogy Szocializmus. "Wass Albert".
-
-
temes69
aktív tag
válasz pikámer #29234 üzenetére
megmondom őszintén és már találkoztam ilyen esettel, de ott az lett a vége hogy kicseréltem a gépben az alaplapot. az is ugyanezt csinálta. ha megindult akkor is csak a prociventi ment, viszont ha kicsit megmozgattam a lapot akkor néha megindult. tőlem okosabbak azt mondták hogy lehet valmelyik forrasztás, vagy ilyesmi fáradt meg a lapon.
-
xrvman
őstag
Melyik a jobb alaplap?
Asus P6T
vagy
Gigabyte GA-EX58-UD5[ Szerkesztve ]
-
zs-mate
tag
Üdv Mindenkinek!
Kérdés a következő:
Dell GX260
alaplap: intel brookdale g-i845gBeleraktam egy winchestert, szűz xp-t tettem rá, és feltelepítettem a dell.com-os drivereket (igen 32bites, windows, jót választottam, nem vagyok madár). chipset audio lan video, tökéletesen megy.
Most jön a gond: belerakok ide-s 40es vinyót(előző 80as ide), ugyanaz a szűz xp, ugyanazok a driverek, és nincs net. Hardver hozzáadásánál az ethernet vezérlőt NEM TELEPÍTETTNEK írja ki?
Minden ugyanaz, csak a winchester a változó. Segítsetek rajtam!
-
-
kisvonat
csendes tag
Segítséget kérnék......!!
Két hónapja vettünk egy gépet játékokhoz (a kicsi-régi csak netes lett), beüzemeltük, de a 320 GB-ból csak 131 GB lett használatba véve.(A fiúk sajnos gyorsan fel is tették a játékokat.)
Egy hete Parition Magic 7-el a maradékot beformáztam és az egészet egybecsaptam, így csak C: lett.
Ezután kezdődtek a bajok, hosszú percekig betöltés, időnként kék halál (érdekes, hogy viszont játékok közben nem jött elő)
Tegnaptól viszont bootolás után kék halál. Újra akartam tenni az XP-t, formázás után még betölt, utána újra kezdi az egész formázó ciklust. Ezt akár a végtelenségig ismételné.
Ki kellett lőnöm resettel. ezután már csak: bootolás eleje (kiírja a konfigot és a paramétereket,az alaplap képerője "beköszön" a Win már nem tölt be: csak katt, monitor kiírja: "nem érzékel jelet", újrakezdi az egészet újra és újra.....
Amin meglepődtem, hogy betettem egy másik vinyót, pont ugyanez a hibajelenség.
Lehetséges, hogy az alaplap szállt el..??. Asus M4A78-VM
Kivettem az elemet az alaplapból, de nincs változás....
Szerintetek én szúrtam el, vagy "önként" romlott el? -
atti_2010
nagyúr
válasz kisvonat #29240 üzenetére
Megnövelted a partíció méretét és nem ismeri fel a Bios, kell frissíteni vagy újra lecsökkenteni az előző méretre.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
a000
őstag
Sziasztok
A kérdsem az, hogy van-e valami hátránya a matx-nek az atx-el szemben?
Miben ér hátrány ha matx-et veszek? Merzt ugye a lap kisebb az atx-nél.
-
kisvonat
csendes tag
válasz atti_2010 #29241 üzenetére
Sajnos nem ad beavatkozási lehetőséget a rendszer....Csak a BIOS-ba tudok belenyúlni.
VISZONT ami nagyon nem illik a képbe: lehúzom a SATA-vinyót (tápkábelt), feltettem egy IDE-vinyót, a hibajelenség nem változik.
Esteleg BIOS sérülés?
Elem kivétellel is próbálkoztam, egyedül a rendszeridő nullázódott. -
-
betyarr
veterán
üdv!
a biosos topik haldoklik,úgyhogy talán itt nagyobb szerencsével járok.végülis az alaplaphoz szorosan kötődik a dolog.
munkahelyemen a gépemen villámgyorsan feláll a w7,a biosos screeneket nem is látom csak az alaplapi logót egy másodpercre,de idehaza meg fél percet bámulom a biosos képernyőket.nem lehet valahogy lerövidíteni a dolgot?a manuálban csak a logóról meg a post screenről írnak.konfig az adatlapomon.előre is köszi!
-
Lenry
félisten
válasz betyarr #29245 üzenetére
ezzel nem tudsz mit kezdeni. nem tudod rövidíteni, és nem is volna ildomos, rengeteg fontos dolgot néz át a BIOS induláskor.
az irodai géped meg gondolom valami integrált csoda gép, azért nem szutykol sokat a BIOS-szal, mert úgyis minden alkatrészt ismer, fölösleges mindent újra lecsekkolni indításonként.
-
Denes550
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy mikor leállítom a gépet, a kikapcsolás előtti pillanatban a winyó újra felpörög és kattan egyet. Ráadásul mikor a mobilrackes winyó is benne van, akkor ugyan így kikapcsolás előtt nem 1x hanem 2x pörög fel és kattan.
Az alaplapom Asrock AOD790GX/128M és a winyó 500gigás Samsunk F3. A mobilrack lényegtelen. Korábbi alaplapommal ezt nem csinálta, csendben kikapcsolt.
Miért lehet ez, vagy mit kellene állítani? Win7 x64 a rendszer. Thx előre is!
Üdv mindenkinek! -
zs-mate
tag
Üdv Mindenkinek!
Kérdés a következő:
Dell GX260
alaplap: intel brookdale g-i845gBeleraktam egy winchestert, szűz xp-t tettem rá, és feltelepítettem a dell.com-os drivereket (igen 32bites, windows, jót választottam, nem vagyok madár). chipset audio lan video, tökéletesen megy.
Most jön a gond: belerakok ide-s 40es vinyót(előző 80as ide), ugyanaz a szűz xp, ugyanazok a driverek, és nincs net. Hardver hozzáadásánál az ethernet vezérlőt NEM TELEPÍTETTNEK írja ki?
Minden ugyanaz, csak a winchester a változó. Segítsetek rajtam!
-
Scherier
csendes tag
Sziasztok!
Egy asus M4A78-EM alaplapom van, már lassan 3/4 éve. Nem vittem vissza, mert működik csak kicsit furcsán, most fogyott el a türelmem. Leírom a tüneteket:
Bekapcsolni a gépet csak úgy lehet hogy:
1.lépés: sima bekapcs, utánna halgan duruzsol, de nem történik semmi, hagyhatnám életem végiéig ez lenne.
2.lépés: táp lekapcs, egy perc szünet
3.lépés: táp be, gép be
4.lépés: miután a gépet bekapcsoltam kb 2perc múlva elkezdenek a dvd-rom és az író villogni, majd még a fiókokat is ki be huzigálja de nem tejesen csak fél centit, ez tart még 2 percig, aztán gyakorlatilag 5 perc után egy csippanással indul a gép.
Minden egyes bekapcsolásnál ez van.A gépben egy 4 magos amd am2+ van 9850es, 4gb geil a memória az alaplap füzetében is mind tesztelt szerepel és ajánlja. Egyik ram sem hibás cserélgettem, teszteltem ide oda rakosgattam stb. Az író ide, a rom sata, ha lehúzom mind 2őt akkor is ugyanilyen lassú, csak nem villogtatja a ledeket és nem húzogatja a tálcát.
A gépen Vista van, és kikapcsolással állítom le nem hibernálással meg hasonlók.
A biosban gyakorlatilag mindent állítottam már, semmi változás (először acpi-re gondoltam), ki van kapcsolva minden teszt, még a smart is.
Most már teljesen tanácstalan vagyok, vki tapasztalt hasonlót kérem írja meg nagy segítség lenne. Köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor