- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
dangerzone
addikt
újabb fejlemény a gépemmel....az proci órajlelet 12.5*191 ről visszavettem 12.5*133-ra. A 3d-mark 05 gond nélkül lefutott. Csakhogy 2800+os athlon xp-m van és annak az alaprajele 12.5*166. Ezért gondoltam ezzel is le kell futnia, de nem...ugyanúgy újraindult.
-Néztem egy tápcserét is, hátha az a gond. Nem, a másik táppal is ugyanúgy ujraindult 3d-s progik alatt.
-Visszatettem az eredeti tápot, aztán gépem nem akar már többé 166 fsb fölött bootloni...Pedig 30 perce még ment 191-en....érdekes....
-Alaplap, vagy proci hiba lesz?[ Szerkesztve ]
-
-bh-
aktív tag
válasz dangerzone #10901 üzenetére
szvsz haldoklik az Athlonod.... próbáld + egy feles szorzót vissza; egy kis fesz... de az se lesz örökélrtű..
"Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #10903 üzenetére
Gyakorlatilag sem. Kipróbáltam.
-
blacky36
tag
válasz dangerzone #10904 üzenetére
HI!
Valami elfáradt, ez az átka a tartós tuningnak! Nézd meg azért a ramokat is, szinkronba menjenek a procival! -
dangerzone
addikt
válasz blacky36 #10905 üzenetére
Szinkronban vannak, ramokkal minden rendben. Memtest semmi hibát nem észlelt...Szóval vagy az alaplapom a kis huncut vagy a procim....
De akkor inkább már be se indulna, de hogy így hibázzon mindig...3d-s progik alatt mindig ugyanazon a helyen....váá..nagyon bosszantó -
Sanyix
őstag
Na most beraktam mind a 4 memot. Mostmár minden ok, azt az interleaves marhaságot sem írja ki, valszeg a biosfrissítés miatt. Annyit ír, hogy DDR2 800Mhz Dual Channel 128bit 6144Mb OK
Bár érdekes mert a hosszú memóriaellenőrzésnél azt csinállja, hogy elmegy 33xx mb-ig, megáll 2 secre, majd 4100 tól folytatja, elmegy 6900mb-ig (holott annyi még videorammal együtt sincs), majd visszaugrik 6144mb-re, és kiírja hogy OK.
Viszont a vindóz ugyanott kékhalálozik. Memtest most megy 30 perce, nuku hiba, fesz emelés nem segített semmit (egyébként alapon 1,8 volton mennek).
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
-bh-
aktív tag
válasz Sanyix #10907 üzenetére
igy megoldódtak a mem.kezelési gondjaid. szvsz emiatt nem indult a win (íráshibák) - ezért kell ujrarakni...
a memtest is csak 32bites - max 4gb-ot lát 1szerre , ugyhogy kettéosztja (azért még kiteszteli a cellákat rendesen..) ne aggódj.."Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
Sanyix
őstag
Nem oldódtak meg, még mindig csak 3 gigával megy. Majd újratelepítem, de nemhiszem hogy megoldaná...
másfél órát ment a memtest, semmit sem talált. Többször végig ment mind a 6 gigán.
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
nash1
tag
Sziasztok, vettem ma 2 db GIGABYTE GA-MA78GM-S2H alaplapot.
De egyikkel sem akar elindulni a gép
Amikor bekapcsolom a ventilátorok felpörögnek, de utána semmi.A pc speaker meg se nyikkan.Nem hiszem, hogy mind a 2 alaplap rossz lenn.Ha kivettem az alaplapból mindent, akkor sem sípolt.Most ott tartottam, hogy kivettem az elemet is a lapból, és akkor is addig jutott, hogy felpörgette av entiket, és utána nem tudtam kikapcsolni a power gombbal.Valami ötlet?
-
gps76
őstag
Sziasztok!
AMD 780 chipsetű alaplappal akarok Ghosttal win-t menteni Hiren's boot cd-n levő ghost 11-el,de mindenféle driver töltögetése közben megakad.
Régebbi alaplapon ment.
Mit lehet csinálni? -
Szojkodi
csendes tag
válasz Szojkodi #10914 üzenetére
És egy fontos kérdés!!!! Gépem valami oknál fogva semmilyen vinyot nem akar normálisan kezelni mert telepités után nem tud ujra indulni és nem tudja a gép rendesen kezelni +két vinyoval meg el se indul habár az egyiken stabil rendszer van!Vajon kábel hiba vagy agép fosta össze magát?????HELP
Ha kérdezel ötpercig butamaradsz ha nem kérdezel örökre az maradsz!!!!!
-
sucre
csendes tag
A minap vásároltam össze gépet, és egy P5Q Pro-t vettem. Ma már össze is szereltem de nem találom a hangszorót amivel kiadja a bippelést. Ezért amikor bekapcsolom nem tudom mi a baja mért nincs kép. Találtam egy 4 tűs csatlakozojú cuccot ami úgy néz ki hogy can az a csatlakozó része és abból jön ki két vezeték és azon van egy doboz. Az van ráírva hogy RFSR tube. Na szerintem ez lesz az a hangot kiadó cucc, de ha ez is nem tudom hova kell kötni. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni vagy esetleg még képet is küldene. Előre is köszi.
-
Szojkodi
csendes tag
válasz juliabrilke #10917 üzenetére
Hali megint !! A vinyoprobléma miatt javitanák a kérdés egyVNF3-250(Nvidia)ami nem tudom hogy vagy csak avinyót cseréljem.Probléma hogy két vinyobol egyet se tud norm kezelni vagy nem ismeri vagy nem tölti .
Ha kérdezel ötpercig butamaradsz ha nem kérdezel örökre az maradsz!!!!!
-
The_gamer
csendes tag
Hello! olyan kérdésem lenne, hogy van 2x1Gb corsair cm2x1024 6400 DDR2 800MHz memoriám egy K9N Diamond alaplapban de nem látja duálként, mi lehet a baj? előre is köszi
The_Gamer
-
The_gamer
csendes tag
megnéztem a foglalat kiosztását 1-3, 2-4-es de egyik ben sem látja duálban
The_Gamer
-
spirit007
senior tag
Sziasztok !
Van nálam egy táphibás gép . (serc-pukk-füst ...és ez Chieftec 420W volt )
Tápot cseréltem , de a gép nem indul , csak "megrebbennek" a ventik .
Ha a 12V ATX (4pin) lehúzom , akkor felpörögnek, de nem indul ugye , mivel így nuku 12V ...
Hasonlóval találkozott már valaki ?Öööö... esetleg vitte magával a táp a lapot is
-
The_gamer
csendes tag
már mindent kiprobáltam, látni látja a 2Gb memóriát de nem duálban
The_Gamer
-
The_gamer
csendes tag
lehet alaplap hiba?
The_Gamer
-
The_gamer
csendes tag
everestel is néztem hátha többet lát, de semmi
The_Gamer
-
-bh-
aktív tag
válasz The_gamer #10931 üzenetére
memtest? próbáltad már? (lehet,h hibás a ram - erre hivatkozva gariztathatod..) még 1 ötletem van (bár elég ritka ez az eset): lehet, hogy a BIOSodban le van tiltva a Dual channel/memory bank interleaved (v hasonló néven...)
ha memtest sem talál hibát, nézd meg vmi haverod gépében, ott is memtest; v a lapodat más ramokkal. lehet kezelési hiba is (BIOS frissítés talán megoldja...)[ Szerkesztve ]
"Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
The_gamer
csendes tag
hát akkor marad a bios mert zsir új a memória és van még itthon 4db 512 memória párban és azokal sem irja ki
The_Gamer
-
The_gamer
csendes tag
a biost megnézem azért és köszi a tipeket
The_Gamer
-
Dagaddt
aktív tag
Hi!
verfying DMI pool data és utána semmi!
Ez szerintetek mi lehet???
Köszi!D°°ci
-
Sanyix
őstag
Na erre varrjatok gombot. Ugye a hatalmas hudejo vista x64 3 giga ram folott kekhalal ahogy irtam. Ujratelepites mar a telepito betoltesenel ugyanugy kekhalal. Raadasul a telepito az mar az osszes frissitest tartalmazza augusztusig.
De eloregondolkodtam, szereztem egz xp x64 et, es lam az felmegy elindul es szepen ki is irja a rendszernel, hogy memory: 6,00 GB...
Kar hogy ez nem sufnituningos xp most allitgathatom be normalisan.
[ Szerkesztve ]
-
Dárci
csendes tag
Helló, sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
össze raktam egy konfigot és azt szeretném ha minden stimmelne bent egy ütős kis gépet szeretnék a közeljövőben!lap: GigabyteGA-MA790FX-DS5
proc: AMD PHENOM 9850 X4 AM2+ BLACK E. BOX
ram: KingMax 1024 Mb PC8500 (4db)
vga: Sapphire HD4870 512MB GDDR5 FULL
vinyó: WD 320GB
táp: Chieftec DT560 A12Esetleg valakinek ilyesmi gépe lenne szívesen várom az infokat!
Előre is köszi!!!
-
rybank
senior tag
sziasztok alaplap teszteket szeretnék olvasni, de nem találok, sok alaplapot lehet kapni, de csak kevésről olvastam!
-
troly
tag
Sziasztok!
Félig merevlemez kérdés de szerintem összefügghet az alaplapom energia szabályozásával.
Van egy 160-as SataII uj vinyóm 3 napos bolti!
Berakom a gépbe felmegy a vista és elkezd kettogni.Mintha ki be kapcsolgatná magát nem mindig ez függ a vinyó terhelésétől is.Ebben megnéztem van fejlett energia gazdálkodás esetleg az alapla ami P5E Asus és annak az energia szabályozásal függ össze vagy szimplán szar a vinyó?
Működni működik csak kurvára idegesitő mert azt hiszem hogy bajvan a géppel.
XP alatt nem csinálja bár ott leterhelni a vinyót.
Vista alatt főleg megy az indexelés és amellett eléggé sűrün szokta.
Van ötleted.Mert elkell döntetnem hogy visszavigyem holnap és kicserélik vagy halgassam tovább vagy hozzás másik márkát vinyóban.WD vagy akármit.
Előre is köszi a segítséget!"Ha poros a PC, ne mosd ki slaggal !"
-
-bh-
aktív tag
-
juliabrilke
veterán
Vidd vissza a boltba. (de előtte nem árt letesztelni másik gépben is, mert pár bolt képes felszámolni tesztelési díjjat is, ha mégis működne náluk a winchester)
Nálam még akkor volt iylen, amikor a táp molex csatlakozója nem volt jó, de ha átdugtam másira, akkor stimmelt minden.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest