- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
TeeBeee
tag
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon és nem tudom, hogy itt a helye-e a kérdésemnek.
Pár napja vettem új alaplapot (Gigabyte EP43-DS3) illetve procit (E7200) és összeszerelést követően Win XP telepítés jött volna. Csakhogy mikor boot-olok az XP cd-vel a hardver összetevők vizsgálata (vagy hasonló) megjelenésekor megfagy a gép....kékhalál.
Az "üzenet" szerint bios frissítés, illetőleg VGA csere (Gainward Bliss 9600GT).
A bios-t frissítettem F3-ról F8-ra, ám ugyanúgy kékhalál. Esetleg nemlehet, hogy a PCIe 2.0 csatoló a hibás? Hardvergond nem lehet, mert azóta Vista van a gépen, minden probléma nélkül, de én erősen XP párti vagyok és érdekelne mi lehet a probléma.Remélem tud valaki mondani valamit,a válaszokat előre is köszönöm.
-
Lenry
félisten
-
#TOTTI
őstag
Bocsi az OFFért de kicsit ide vág a dolog..!
Ha bárkinek bármiféle gondja van alaplappal videkártyával akkor igy talan könnyebb átvészelni..!Új de főleg régebbi tipusú alaplapok, videokártyák beszerezhetőek nálam!
Nagyon olcsón! -
félisten
-
#TOTTI
őstag
-
TeeBeee
tag
válasz Fire/SOUL/CD #11105 üzenetére
Megnéztem és "Disable" áll mellette. De ez miért lényeges? Nem kötekedés, hanem ahhoz én nem értek, és így nem is tudom hogy az mi.
-
san diego
tag
hali! tudtok nekem mondani vmi olyan progit amivel szoftveresen lehet feszt állítani tuningolni a lényeges az lenne h mem feszt tudjak állítani mert biosba nem csinálja meg mióta frissítettem
[ Szerkesztve ]
A szervezés az amit az előtt csinálsz mielőtt csinálni kezdesz valamit, hogy amikor csinálod ne keveredj bele.
-
félisten
válasz TeeBeee #11113 üzenetére
Hali!
Én is átnyálaztam a manualt, kerestem a neten, már kiégett a szemem, de semmi.
Azaz mégis. Amikor elöször felraktad a kérdést a pohardverre ezt írtad:
"Az "üzenet" szerint bios frissítés, illetőleg VGA csere"Ez így utólag, megütötte a fülemet.
Biztos, hogy nem inkább valami olyan volt kiírva, hogy be kellene állítani az elsődleges VGA-t a biosba?
Mert ha ehhez hasonlított az üzenet inkább, akkor van még esély hogy felmenjen az xp.
a bios "advanced bios features" menűben, az "initial display first" opciót át kell csak állítani PEG-re. Ezzel az elsődleges vga-t x16 Pci-e 2.0-ra állítod. A default az sima PCI, ha azon van akkor reklamálhat az xp érte. Mivel a PCI-e 2.0 ismeretlen az xp számára, ezért szigoruan ki kell jelölni neki a biosba.Halvány esély, de esély.
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
TeeBeee
tag
válasz Fire/SOUL/CD #11118 üzenetére
Uhh...van benne valami. Sajnos nem vagyok otthon, de holnap feltétlenül megnézem.
Gyanús, hogy ez lesz a probléma...én is a VGA-Bios kapcsolatra gyanakodom.
Köszönöm, hogy törődtél a problémámmal és holnap kiderül minden.[ Szerkesztve ]
-
Blaze71
őstag
válasz superecneB #11052 üzenetére
Nem a memóriát kell húzni, hanem a proci fsb-t. Annak a függvénye lesz a memória freki is.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
Tommmmka
senior tag
valaki meg tudná mondani h. mi a különbség az msi p45 neo2-fr és a neo3-fr között?
Előre is köszi
-
san diego
tag
nem a memóriát akarom húzni csak szoftveresen akarok több kraftot adni neki
A szervezés az amit az előtt csinálsz mielőtt csinálni kezdesz valamit, hogy amikor csinálod ne keveredj bele.
-
félisten
-
Tommmmka
senior tag
ezt a fázis dolgot hol tudom megnézni? mivel quad alá kéne a lap ezért nem ártana tudni q9300 proci alá kéne gondolom 6 fázis elég nei, csak azt nemtom h. specifikációknál hol kell megnézni a fázist
-
m1sk4r
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő alaplappal és procival szerelt gép:
gigabyte k8vm800mnf + Sempron 3100+A kérdés a következő:
Bekapcsolás után felpörög a cpu venti, de nem bootol tovább.
Mi lehet a probléma?
A többi alkatrészt egyenként kipróbáltam a saját gépemben, tehát azokkal nincs baj.Üdv. Robi.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
TeeBeee
tag
válasz Fire/SOUL/CD #11118 üzenetére
Na megnéztem:
Tényleg PCI-on volt alapbeállításként, de PEG-re rakva ugyanúgy kékhalál.
Viszont feltűnt, hogy a szöveg alján (kékhalál) le van írva a megállás oka, mégpedig az hogy pci.sys , gondolom ennek betöltésekor fagyott meg.
Szerintem ha átraknám a VGA-t PCIe x4-es slotra, akkor menne, csak mostmár kezdek megbékélni a Vistával
Na nembaj, ha álmatlan éjszakáim lesznek emiatt akkor megpróbálom.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
volvoguy
addikt
azt szeretném megkérdezni, hogy a különféle drivereket - hangkari, proci, stb - ami a laphoz kapott lemezen van. - lehet ugy frissiteni, hogy csak letöltö ma legfrisebbet, majd rátelepítem a régire? vagy ajánlatos előtte a régit letörölni, és ugy fel az újabbat?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
félisten
válasz TeeBeee #11129 üzenetére
Hali!
Sajnálom, hogy ez se jött be.
Azt viszont NEM JAVASOLT, hogy a x16 pci-e 2.0-ás kártyát bedugod a x4 pci-e 1.x portba!Az a pci.sys hiba két dologra utal, vagy van valami bedugva a PCI portok egyikébe ami nem kompatibilis az XP-vel, illetve(lehet furcsán hangzik) de memória is okozhatja. Tudom hogy vista alatt műxik minden, de egy próbát megérne, hogy kiszeded az egyik modult, aztán ha kék halál, akkor a másik modult.
Bár valószinűleg tényleg jobban jársz ha beletörödsz a VISTA-ba.
Még azon is átsiklottam, hogy milyen XP-t akarsz felrakni. Remélem minimum XP PRO SP2-vel próbálkoztál....Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
dannyl
addikt
Most biztos megkapom a hülyézéseket, de valami nem tiszta... Egy X1950pro PCI-E belemegy egy ASUS P5K3 Deluxe lapba? Mert ez a PCI-E 2.0 megkavar picit. Ezt tisztába kellene tennem.
-
san diego
tag
bios-t frissítettem mert nem volt jó a ht, most az jó viszont mem fesz szabályzás nem megy és 2.2 volt kéne neki (ez a gyári) most 1.90et kap és ha picit húzok fsb-n 2-3mhz már kékhalál
[ Szerkesztve ]
-
san diego
tag
azzal nem megy a ht próbáltam
-
TeeBeee
tag
válasz Fire/SOUL/CD #11131 üzenetére
A PCI portokban csak a VGA van. A memória az 1 db 2GB-os modul...megnézhetem másik csatornán.
Az XP telepítő meg egy csupasz, alap, régi, sima, mezei változat. Ebben igazad lehet, tényleg megkéne próbálni egy integrált SP2-s vagy SP3-s telepítőt.
Itt kompatibilitási problémák vannak, ez nem kérdés. -
killer2
tag
Igazából nem tudom, hogy itt van-e a legjobb helyen a kérdésem, de nézzétek el, először írok ebbe a fórumba
Szóval, az a helyzet, hogy egy új gépet rakok össze.
Régebbről van 2 DVD író, egy 250 MBos vinyó, 4x 1GB KINGMAX RAM, egy P5B deluxe alaplap és egy 560 Wos Hyper táp.
Az alkatrészeket innen veszem: [link]
Eddig a következők vannak kinézve:
CPU Core2Duo 3000 E8400 6MB So775 Box
VGA SAP2048MB RA HD4870X2
Cooler Master Hyper 212 CPU hűtő
A kérdésem az lenne, hogy ezeket elbírja-e a táp és érdemes-e új lapot venni a PCI-E 2.0 támogatás miatt, valamint, hogy mivel lehetne jól húzni az E8400at. Milyen alaplapot ajánlotok ehhez? -
bolic
őstag
válasz killer2 #11144 üzenetére
250 MBos vinyó? Gondolom, 250GB-ot akartál írni.
Mivel P5B alaplapod van, ez DDR2-es és jövőre már DDR3-as lapok lesznek. Ha húzni akarsz, felejtsd el a 2GB memória modulokat (4x1gb vagy 2x1gb jöhet szóba).
VGA SAP2048MB RA HD4870X2 miatt kevés lesz a tápod. Kb. 800W tápot igényelhet, 4870 X2 crossfire esetén optimálisan 1000W táp szükséges.
Ha nagyon akarsz húzni a procit és memót, P45 lapot keress, hátránya a CF. Ennyi.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
killer2
tag
Valóban elírtam, 250GBs a vinyó.
800W??? Az nagyon sok. Más fórumon ajánlottak 600Wos tápot, de ezt majd inkább egy tápos topicban tárgyalom ki.
Most a fő kérdés az alaplap. A procit (C2D E8400) úgy tervezem, hogy az alap 3 Ghzről max 4 Ghzre húzom és az említett Cooler Master Hyper 212 hűtené. Akkor ha jól értem a RAMom rendben van (4x 1GB Kingston). A HD4870X2nél mennyit számít az, hogy PCI-E 2.0ás lapban van? A P5B deluxe nem jó ekkora húzásra? Vagy ha nem, akkor kérhetnék pontos alaplaptípust maximum 30e Ftig (de inkább kevesebbért)? Sajnos az alaplapokban nagyon nem vagyok otthon :S -
killer2
tag
De azt a kártyát nem lehet, hogy félreértetted? Nem akarok crossfiret meg semmi ilyesmit, egy HD4870X2 kerülne bele. Amint láttam, az max 280 W körül fogyaszthat, nem?
--------
Ezt tényleg benéztem, az 448 Wot eszik maxmumon. de akkor nem elég egy 600Wos táp neki? Vagy a húzott proci+2 vinyó+2 DVD író esetén kell neki 800 W?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz killer2 #11147 üzenetére
Bőven elég. Csak legyen erős 12V-on.
bolic: Ezt a tápos baromságot honnan szedted? A CF miért hátrány?
-
killer2
tag
Köszi a válaszokat, de inkább az alaplapban segítsetek, egyenlőre az a fontosabb.
Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest