Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    válasz ati888 #346 üzenetére

    Röviden: nyomásfokozót kéne tuningolni esetleg őrlőt, cserébe normális lefolyást kapnánk, kb. olyat amit a Delonghik produkálnak finom őrlésű friss pörkölésű kávéval.

    Hosszabban, lehet hogy irreális elvárás, hogy egy átlag felhasználásra készített cafe crema típusú kávéital-főzőből presszókávéra hasonlító alaplevet nyerjünk ki, de ha egyszer már lehetséges, nagyon nehéz visszafelé haladni és lemondani a lehetőségekről. Sajnos az őrlő a 3000-es, 5000-es sorozatban a gép szétszedése nélkül nem tuningolható, plusz SBS nyomásfokozó beépítése után pedig nem elegendő a gyári öblítéshez tartozó vízmennyiség, így őrölt módban zárom a főzéseket üresen, de ez kis ár azért a minőségért amit kapunk cserébe. Sokkal jobban kivonatolt, aromásabb, presszószerű kávé a végeredmény, ami mégsem keserű vagy túl erős. Sokkal jobb cappuccinok is készülnek ezekből a kávékból.

    (A módosítások garanciavesztéshez vezetnek, így senkinek nem ajánlom, de ha már lejárt a gari, esetleg használt gépről van szó, megér egy próbát.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák