Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    válasz Chal #2080 üzenetére

    Keserűhöz hőfokot maxra, őrlést legfinomabbra, aromát legalacsonyabbra (~7g), a kávé hossza legyen legalább 40ml. De ez meg is dögleszti.
    Keserűt cukorral, savanyút tejjel lehet kompenzálni, azért jó az alulextraktált főzet cappuccinonak. Másnak nem is használom pl. a Bellarom Biot, mert az meg pokolian savanyú tud lenni normál hőfokon, 1:3 aránnyal. A Bellarom Crema egész jó presszónak is, persze itt is a végletekig kell menni.
    Ami segíthet még, a főzőegységen upgrade-elni a nyomásfokozót, SBS szeleppel. Nálam bevált.
    Vannak olyan típusok ahol gyárilag van plusz nyomásfokozó, egy kar az orrmányon, lehajtva presszó, felhajtva kávé mód (EP4010). No meg a régi jó Talea meg Odea típusok.
    Amúgy meg friss pörkölésű Honduras, Colombia vagy Brasil és meg van oldva a probléma, csak a döglött bolti kávékkal kell ennyit vacakolni.

Új hozzászólás Aktív témák