- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz Kamikazeman #44044 üzenetére
Igen jó erősítő...
Bár Fusion ládával nem aláznám meg...
-
PiciPeti
őstag
válasz mandras81 #45345 üzenetére
Metálhoz kevés a Raptor 6, tapasztaltból mondom. Fekazenéhez dettó. Kiegészítésre, akkusztikus, lágyabb zenékhez viszont tökéletes. Nekem jobban illeszkedik a Predatorok mellé, mint a Roki láda.
Ha Bp környéki vagy, szívesen megmutatom, kölcsönadom próbára. Cipősdoboz méretű, sliccelt ládában van.
-
PiciPeti
őstag
válasz geza844 #45463 üzenetére
És ezzel be is iktattál egy valamilyen ötvözetet a kábelezésedbe, aminek lehet köze sincs a hangszórókábeléhez, és lehet pont a saru (vagy a forrasztás) szűr meg valamilyen frekvenciát.
Hsz kábelt csak pőrén fogatjuk be, minden mással csak rontunk a hangon. (Hacsak nincs óriási szerencsénk, és pont abba a frekibe szűrünk bele, ahol a rendszer valamely eleme kiemel... )
-
PiciPeti
őstag
válasz opeter70 #45473 üzenetére
Én gond nélkül be tudom fogatni a 2.5-ös hsz kábeleket mind hangváltóba, mind erősítő csatlakozásra. Ha rövid a csavar, akkor ketté kell választani a vezető szálakat, és "körülölelni" a csavart velük.
A hangszóró oldalon pedig forrasztani szoktam, 5% ezüsttartalmú ónnal.
-
PiciPeti
őstag
válasz opeter70 #45667 üzenetére
El fog mászni a vágási, és a keresztezési frekid, jó eséllyel össze fog szólni a mélyközép a magassal, szóval ki fog emelni abban a tartományban. Ami lehet pont jól is jön, de lehet megbolondulsz tőle. Ki kell próbálni.
Ha az erősítő bírja, akkor kárt nem tudsz okozni vele.
-
PiciPeti
őstag
válasz twosixxx #45771 üzenetére
Ha szabad mind a 4 csatorna a fejegységen, akkor a mélyközepeket kösd be első-, míg a magasakat hátsó hangszórónak. Így a fader-el lehet állítani a magas-mély arányát, amire ebben a kategóriában szükség szokott lenni. (Lesípolja a fejedet a magas...)
Így talán a fejegység is később fog elkezdeni torzítani. -
PiciPeti
őstag
válasz walter70 #45873 üzenetére
Vagy olyan erősítőt kell keresni, amin van magas jelszintű bemenet. Jellemzően az idősebb erősítőkön lehet ilyet találni.
Erősítő nélkül biztosan nem lesz hallható mélytartományod. Gyári fejről csak rontani lehet az alsó tartományon hangszóró cserével.
Esetleg külső DSP, de ez magában annyiba kerül kb, mint amit az egészre szánnál...
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz walter70 #45877 üzenetére
Gyorsan átfutottam a jófogást:
Audio Gods - alsó-közép kat minőség, de erős, jellemzően dögös hangú erősítő
Alpine - közép kat, gyengébb, de első szetthez elegendő, kiegyensúlyozott hang
Viszont a legjobb az lenne, ha ki tudnád vezetékelni a gyári fejről az alacsony jelszintet. A dupla erősítés mindenképp minőségromláshoz vezet.
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz HUNNIA1920 #45898 üzenetére
Ha zsír új szett, akkor lehet még járatós. 20-30óra után tekinthető általában bejáratottnak, addig lehet ilyen, mint írod. Persze az is lehet, hogy szimplán nem szereti a helyét, vagy kevés neki az erősítő, esetleg jobban kidobja a rendszer hibáit/gyengeségét.
-
PiciPeti
őstag
válasz szintiboy920 #45912 üzenetére
Milyen autóba, milyen erősítőről lenne hajtva, mi a rendszer többi tagja? Milyen zenei stílushoz?
De ezek után se lehet biztos választ adni, max hogy merre nézelődj. A sub tipikusan próbálgatós-meghallgatós komponens, és mivel könnyű cserélgetni, ezt is szoktuk javasolni.
-
PiciPeti
őstag
válasz szintiboy920 #45914 üzenetére
Ha a kalaptartóban van ovál, akkor a mélyláda felejtős sajnos. Mivel az oválok is a csomi légterébe dolgoznak, így a csomiban kialakuló "nyomáshullám" is hatással van rá. Tehát a sub előbb-utóbb kinyírja az oválokat, ahogy lobogtatja a membránjukat, néha teljesen ellentétes fázisban, mint ahogy annak mozdulnia kellene, így mechanikailag károsulnak az oválok.
De amíg bírják az oválok, addig se fog jól szólni, mert torzítani fogja a sub a hangjukat a fent leírtak miatt.
Én egyértelműen NEM ajánlom sub beszerelését neked.
-
PiciPeti
őstag
válasz Grizzly79 #45915 üzenetére
Sajnos egy jobb, az általad felvázolt igényeket kielégítő fejegység 100-120e Ft, így a többi komponensre nem sok marad. A maradékból egy érzékenyebb első szett, illetve az ajtószigetelés jönne ki kb.
Ha használt dolgoktól nem zárkózol el, akkor egy egyszerűbb, alsó-közép kategóriás rendszer megépíthető egy 4 csatornás erősítővel + kábelezés, első szettel, szigeteléssel, és egy subbal.
-
PiciPeti
őstag
válasz szintiboy920 #45917 üzenetére
Sajnos ez a lényegen nem sokat változtat. A polaritás jelen esetben mindegy, hiszen nem azonos frekvenciákat sugároznak le.
-
PiciPeti
őstag
válasz szintiboy920 #45921 üzenetére
Ha a felsoroltak közül kell választani, akkor a Hertz-et mondanám én is.
-
PiciPeti
őstag
válasz Borisz76 #46006 üzenetére
Mutatom: 4800W vs. 98W
-
PiciPeti
őstag
válasz Borisz76 #46037 üzenetére
Szerintem a kevésbé rossz megoldás (Mert jónan sajnos nem lehet mondani) az, hogy egy RCA Y elosztóval elosztod a fejegység Front kimenetét az első, és a hátsó hangszórók között, és a másik kimenetet (Rear/sub) meghagyod a subnak. Így fejről tudod szabályozni a sub hangerejét, amire jó eséllyel szükség lesz hacsak nem egyazon stílusú zenékből hallgatsz gyári albumokat.
Az első-hátsó hangszórók hangerejét pedig az erősítő gain-jével tudod majd beállítani.
A jó megoldás az lenne, ha olyan fejet használnál, amin van 3 pár RCA, de ez ritka, és jellemzően a drágább kategóriák sajátja...
Viszont meg kell állapítsam, hogy különleges érzéked van a gagyi kiválasztásához...
Most próbálj meg olyanokat nézni, ami eddig nem tetszett, vagy nem vonta magára a figyelmet...
(No offense, de tényleg feltűnő... ) -
PiciPeti
őstag
-
PiciPeti
őstag
válasz Daywalker #46051 üzenetére
Félreértés ne essék, szeretem a Monacor dolgait, (lásd rendszerem: Predator, DT, Raptor) de amit írtam, azt az egyik magyarországi forgalmazó fogalmazta meg, és a sok garanciális probléma, vevői panasz hatására fel is hagyott a forgalmazással.
Persze ebből is ki lehet fogni tökéleteset, míg bármi másból is egy hibásat. Csak ugye az esélyek...
-
PiciPeti
őstag
Az szerintem jó lesz.
A hifo magasa szerintem kicsit sok, de azzal a kicx váltóval, biampban szépen vissza lehet venni.Jó páros lesz.
Amúgy ha a 30-ért hirdetett, félegyházi hifo az, akkor az enyém volt, kiszúrtam jófogáson.
Előfok panelen egyik poti kicsit kontaktos volt, de amúgy hibátlan darab. Legalábbis így adtam el... -
PiciPeti
őstag
válasz Akos1994 #46268 üzenetére
Hát igen, a fapad előnyei...
Nem olyan jó buli, amikor a gyári csati annyira tele van, hogy meg kell fúrni az A oszlopot, persze az csak úgy meg ha leveszed az ajtót...
Ugyanez igaz a szigetelésre, ha mondjuk nagyobb szerelőnyílások vannak...
Ilyen szempontból szerencséd van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest