Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz tom956ster #4568 üzenetére

    Hello!

    Én azt mondom cad-ben az ívelt monitor nem igazán jön be. Elsősorban talán azért mert az ívelt monitoron lévő vonalak nem csak matematikailag hanem valósan is a végtelenben metszik egymást :( vagyis a torzulás zavaró lehet.

    Nekem nem volt max 1 hétig "mega uw" 29"-es széles az sem jött be. A mostani konfigban 24"-ról 27"-re majd 30"-ra váltottam a fő monitort. Alapjában én nem szeretem a össze mergelt képernyőket nekem minden képernyő külön entitás de én azt javasolnám, hogy ha teheted sík és mondjuk 2-3 monitor használj. A fő monitoron a munkatér, mellete álló - fekvő monitoron pedig fólia, tulajdonságok, külsőref palleták, meg ami kell. A harmadik meg munkaanyagok: pdf, excel, word doksik futatására szolgál vagy levelezés, stb.
    Kitérő: hagyományos vagy pivot , én azt javasolnám, hogy erőforrás gazdálkodási szempontból ne nagyon állísd az élére a monitort még ha a palleták jól jönek is ki nekem érzésre sokkal nagyobb a monitor kártya erőforrás igénye így mint normál állásban.

    A kérdés még, hogy milyen képarány a jó, én azt mondanám a 16:10 -es jobb , arányaiban nagyobb a terület mind a 16:9-es vagy másnál és cad-re szvsz jobb az arányosabb nem szélesített képarány. Az persze probléma, hogy mostanában a szélesváasznú fetisizmus dívik így nagyon nehéz 16:10 -eset találni, én is használtban vettem.

    Nem tudom milyena szemed - nekem most kezdett el nagyon szar lenni vagyis a 2560 x 1600 -as felbontás a max felette már annyira kicsik az ikonok , hogy lehet hogy bazi nagy lesz a munkaterület de kifolyik a szemed a pirinyo méretektől.

    Használt vs. új: nekem szerencsém van a monitorok 95% használt - de problémám nincs velük - mert így arányaiban persze kompreomiszumosan de kisebb pénzből jöttem ki és igaz 5-6 éves "csúcs" monitort vettem de nem látom azt amiért ez rosszabb lenne. És inkább nagyobb régi szvsz mint új kisebb. Bár az igaz, hogy mostanában már elégé ocsitva vannak a nagy monitorok is.

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák