Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz stupid user #3807 üzenetére

    Gondolom akkor csak azokkal a rajzokkal van probléma amibe berakod a már "fertőzőt" vagy az eredeti "vírusos" rajz elemeit ?
    - Mivel dolgozik az épületgépész ?
    - Mi lenne ha megkérnétek rá, hogy ő csináljon egy a tervéről készült másolat dwg-t amit ki purge-öl és lebutít majd azt küldi át nektek ?
    - Vagy ha van ilyen funkció akkor konvertálja át sima autocad fileba ha valamilyen héjjal dolgozik , mert akkor kiszedi belőle az összes fölös attribot, elemet, stb. amit a sima autocad nem tud kezelni.
    - Lehetőség lenne még mondjuk nem bemásolni hanem csak Xref-el beemelni így nem lesz szerves része az eredeti file-nak csak be lesz "hivatkozva".

    Amúgy van egy sanda gyanúm, hogy ti 3d-s állományt kaptatok amit 2d-s állományban szeretnétek használni. Értem ezalatt, hogy az épületgépész tervező mondjuk átküldi az alaprajzot, amit te bemásolsz a saját 2d-s alaprajzodba, ugyi mert látni szeretnéd merre tekereg a légtechnika. De ezzel együtt viszed vele az összes a neked "pontként vagy más geomatriai formaként" látszó elemet ami a felszálló, leszálló elemeket tartalmazza. Ezek az elemek a geometria szabályai szerint a te síkodra merőlegesek így "egymás" mögött vannak és mivel nagy valószínűség szerint egybe vannak kapcsolva ezért egy elem kijelölésével kijelölöd az összeset.

    Nekem hasonló akkor volt amikor Autocad MAP-ban készített file-t töltöttem be sima Autocadbe. Szinte alig volt rajzi elem de 30-40 mega volt a file és folyamatosan növelte az eredeti rajzom méretét.

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák