Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • stupid user

  tag

  Sziasztok,

  remélem, valamelyik AutoCAD guru unatkozik és segít megoldani a rejtélyt, amivel küzdünk egy ideje.
  Előrebocsátom, nem olvastam végig a hozzászólásokat, ha volt korábban a téma szidjatok nyugodtan, csak linkeljétek ide a megoldást.

  A problémám az, hogy "vírus" terjed a rajzaink között. Egy ideje a rajzaink között előfordulnak olyanok, amiből, ha kimásolok bármit (akár a legkisebb vonalat) és berakom egy új rajzba, akkor az új rajz, az egy darab vonallal 9,5 mbyte lesz. Ha egy másik rajzba másolom be, annak is nő a mérete és "fertőzötté" válik, az onnan kimásolt elemek is viszik magukkal a láthatatlan csomagot.
  Ha új rajzba illesztem és kitörlöm az egyetlen vonalat, a quick select nem talál a rajzban objektumokat, nincsenek blokkok, nincsenek fóliák, nem lehet kijelölni semmit, mégis 9,5 mega a rajz mérete.
  Ha egy ilyen "üres" rajzot recoverrel nyitok meg, az talál benne kb.: 300.000 objektumot, de egyik sem hibás, nem javít semmit.

  Az a teóriám, hogy kaptunk társtervezőktől (pl.: épületgépészektől) olyan tervet, amiben az AutoCAD számára nem kezelhető elemek (attribútumok, adatbázisok stb...) vannak, amelyek valami miatt minden egyes rajzi elemhez hozzátapadnak és emiatt minden másolásnál visszük magunkkal.

  A fertőzött rajzzal borzasztó lassú dolgozni egy sima vonal kijelölése is 10-15 sec, vágólapra másolása kb.: fél perc, beillesztése kb.: 1 perc.
  Mivel lusták vagyunk mindent újra megrajzolni, a régebbi tervekből másolunk át dolgokat, így viszont valódi vírus sebességével terjed a fájljaink között.

  Amit eddig próbáltunk:

  purge,
  recover,
  mentés régebbi formátumba (mi 2014-et használunk)
  mentés dxf formátumba
  Eset smart security-vel ellenőrzés

  van bárkinek ötlete, mi lehet a megoldás?

  Előre is köszönöm a segítséget!

  " ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés