Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stupid user

    tag

    Sziasztok,

    remélem, valamelyik AutoCAD guru unatkozik és segít megoldani a rejtélyt, amivel küzdünk egy ideje.
    Előrebocsátom, nem olvastam végig a hozzászólásokat, ha volt korábban a téma szidjatok nyugodtan, csak linkeljétek ide a megoldást.

    A problémám az, hogy "vírus" terjed a rajzaink között. Egy ideje a rajzaink között előfordulnak olyanok, amiből, ha kimásolok bármit (akár a legkisebb vonalat) és berakom egy új rajzba, akkor az új rajz, az egy darab vonallal 9,5 mbyte lesz. Ha egy másik rajzba másolom be, annak is nő a mérete és "fertőzötté" válik, az onnan kimásolt elemek is viszik magukkal a láthatatlan csomagot.
    Ha új rajzba illesztem és kitörlöm az egyetlen vonalat, a quick select nem talál a rajzban objektumokat, nincsenek blokkok, nincsenek fóliák, nem lehet kijelölni semmit, mégis 9,5 mega a rajz mérete.
    Ha egy ilyen "üres" rajzot recoverrel nyitok meg, az talál benne kb.: 300.000 objektumot, de egyik sem hibás, nem javít semmit.

    Az a teóriám, hogy kaptunk társtervezőktől (pl.: épületgépészektől) olyan tervet, amiben az AutoCAD számára nem kezelhető elemek (attribútumok, adatbázisok stb...) vannak, amelyek valami miatt minden egyes rajzi elemhez hozzátapadnak és emiatt minden másolásnál visszük magunkkal.

    A fertőzött rajzzal borzasztó lassú dolgozni egy sima vonal kijelölése is 10-15 sec, vágólapra másolása kb.: fél perc, beillesztése kb.: 1 perc.
    Mivel lusták vagyunk mindent újra megrajzolni, a régebbi tervekből másolunk át dolgokat, így viszont valódi vírus sebességével terjed a fájljaink között.

    Amit eddig próbáltunk:

    purge,
    recover,
    mentés régebbi formátumba (mi 2014-et használunk)
    mentés dxf formátumba
    Eset smart security-vel ellenőrzés

    van bárkinek ötlete, mi lehet a megoldás?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    " ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "

Új hozzászólás Aktív témák