Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Formaster

    Topikgazda

    válasz h1mpi #33583 üzenetére

    Nem tudom mennyire vagy műszaki beállítottságú, de egy villanyautóban nagyságrendekkel, kb 100-adával annyi létfontosságu alkatrésszel van kevesebb, mint egy robbanóban. Nem akarok listát írni, vagy tudod, vagy nem, csak kiemelnék néhány horror költségű cserét/javítást, mint turbó, befecskendezés, kettőstömegű, kuplung/automata, lánc, de sorolhatnám a kis biszbaszokat is, amihez meg kell bontani a teljes motort.

    Ehhez kepest egy villanyautó áll két létfontosságú fő egységből, villanymotor és akku. Előbbiek elnyűhetetlenek és a végtelenségig egyszerűek egy robbanóhoz képest, utóbbiak szintén megbízhatók, valamint mérésekkel diagnosztizálhatók.

    A villanyautózás most valahol ott tart, mint mikor bejöttek az első színes/kamerás telefonok és ha valaki azt mondta volna, hogy egyszer jön majd a smartphone meg az iphone akkor kinevettük volna, hogy miaz, hogy nem lesz rajta gomb, meg egy kijelző lesz az egész. Na valahol a tesla tart most ott, mint mikor az iphone kirobbant, azota eltelt bő 12 év és a csapból is ez folyik. Az autógyártók nagy része kijelentette, hogy 2025-2030 között leállnak a robbanóval, ők már tudják/látják mi lesz a jövő.

    BMW001: pedig a teslábol kell kiindulni, mert anno sem volt mindenkinek okostelefonja, ma meg a nyugdíjasoknak is ott figyel a zsebében. Elon Musk utat mutatott és ha beindul a Model 3 gyártása, akkor a többi autógyártónak is lesz hova felzárkózni. 15 év és eljutunk oda, hogy le lesz nézve aki pöfögő autóval jár. Remélem 15 év múlva még meglesz ez a hsz ;]

Új hozzászólás Aktív témák