Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • agent_k

    őstag

    Sziasztok!

    Ma kezembe került egy igen elhanyagolt 3-mas bmw. A feladat adott volt így, legalább kipróbálhattam amit vettem:
    7" szivacsok és felfogató

    Dodinak igaza volt a bőség zavara lépett életbe. Keménytől a puháig 5 lépésben. Csak próbából használtam mindegyiket. Pót szivacs lesz majd a kevesebbet használtakból.

    Viszont megjött a menzerna mintacsomagom, amiből a sokat emlegetett 400-ast próbáltam ki, de itt meg is álltam. Az írás szerint ez a mattító után a legnagyobb vágási értékkel rendelkező paszta. Nem teljesen értek egyet ezzel. Hologramot tényleg kevesebbet hagy, mint a HB body SuperCut, de nem is vág annyit.
    Egyszerűen vissza kellett váltanom az előbb említett pasztára, mert nem tudtam haladni.
    Viszont ezzel együtt jegyezném meg, hogy lehet elszámoltam magam a 7"-os szivacsokkal, mert nagyon fogják a kis Einhellt. Főleg a durva paszták/durva korongok. A finommal szépen lehetett haladni és gyorsabban is, mint az eddig használt kisebbel a nagyobb méretből kifolyólag illetve valami értelme lehet a gyémánt mintának is, mert tényleg nem melegedett a felület annyira. A felfogató korong viszont könnyű és a felhelyezést is segíti a szivacsokon a kis bemélyedés.

    Ma nem volt időm többet kisérletezni, úgyhogy a durvázás után jött a HB body FineCut majd fekete autóról lévén szó az UltraDeepShine a legfinomabb koronggal. Szép tükrös lett a felület, mint szokott. De hogy az UDS mennyire porol, arra nincs szó. Lehet legközelebb SuperResinPolish lesz a befejező és az UDS csak kézzel megy rá. A következő próba két hét múlva lesz, akkor a befejezésként a 4000-ret fogom használni a finom koronggal és a menzerna wax is terítékre kerül.

    Egyszóval, a korongok tetszenek(a gépem gyenge talán), de a menzernától többet vártam. Nem tudom, hogy mit. Inkább úgy fogalmazok, hogy nem erre számítottam.

    Fotók most nincsenek így is 8 órát tartott a polírozás a gyurmázást és a takarítást nem számolva. Azért csak ennyi, mert a becsiszolás költségét nem vállalta az autó tulaj.

Új hozzászólás Aktív témák