Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Varoz

    őstag

    válasz FireKeeper #41284 üzenetére

    Marhaság!
    Egy 85%-os táp a teljes terhelési ciklus alatt tudja ezt. Igen, valamennyit ingadozik, de rohadtul nem érzékelhető, értékelhető mennyiségben. Aki emiatt költ nagyobb tápra feleslegesen, az hülye!
    Kb. 2-3%-ról beszélünk. Kb. a semmivel egyenlő.

    Legtöbbször egyébként nem ez áll a háttérben, hanem a felhasználók 80%-a azt hiszi, hogy csillió W-os táp kell. Erről persze a gyártók is tehetnek, de csak részben. Mert ráírja az nVidia mondjuk a 660-ra, hogy 500-as táp kell neki, holott 200W-ot eszik egy olyan konfig kompletten. De ha Vér Pistike vesz egy Akyga 300W-os szart, nem fog menni vele, sőt konkrét példa volt a napokban, hogy egy Akyga 500-assal se ment a 660. :DDD

    Plusz a fenti 1080-as konfig is egy 400-as táppal is kb. 50%-on van, tehát a 650-es neki hegeszteni kell ezek szerint. ;]

    Tehát, én se azt mondom, hogy ha egy adott konfig eszik nW-ot, akkor kereken akkora legyen a táp. Egyrészt valóban nem ott a legjobb a hatásfok, másrészt amúgy sem jó határon terhelni. De 2-3x táp teljesen felesleges.

    [ Szerkesztve ]

    hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

Új hozzászólás Aktív témák