Aktív témák
-
LamehTheDark
csendes tag
Sziasztok!!!
Tanácsot szeretnék kérni!!! AGP-s slotom van csak, egy X1950 Pro-t szeretnék venni, ez FIX!!! A nagy kérdés, hogy MELYIKET??? Először is 256MB vagy 512MB rammal? és melyik márkát érdemes???
Amiket néztem: Sapphire, Club3D, HIS, Asus, Excalibur.... Szerintetek melyik ezek közül a legjobb? na és a második???
A Tagan 420W-os tápom el fogja bírni a kártyát 1 HDD, 1 FDD és 1 DVD-ROM mellett?
Gyors válaszotokat nagyon megköszönném!!!
Üdv:
Péter
Ha érdekes, egy 478-as PIV, 3.0 Ghz és egy Abit IC7 lennének a társai."Do not waste time, that is the stuff life is made of!"
-
Televan74
nagyúr
válasz Quentin Ruby #252 üzenetére
Igazad van. De én a GPU -ra gondoltam.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Nikkel
tag
válasz Quentin Ruby #251 üzenetére
Hát fasza ennyit az X2-ről.Egy 3Ghzra húzott A64 4000+ al csinált 10007 pontot bek@ph@tja az Amd az X2-jét az Am2-jét meg aDdr2 támogatását is
A legfontosabb dolog a világon az akit legjobban szeretsz!!Szeretlek Manó
-
brd
nagyúr
válasz LamehTheDark #253 üzenetére
Én még nem láttam olyan játékot, ahol 256 MB elfogyott volna a kártyáról (az ATI Tray Tools ki tudja írni 3D közben, hogy mennyi szabad RAM van még a kártyán), de biztos van ilyen. A Tagan-t nem ismerem, de nekem egy FSP 350 W-os szolgál ki 5 HDD-t és egy húzott X2-t az X1950 mellett (AGP, szintén); tehát, ha jó minőségű, akkor mindenképpen elbírja.
The only real valuable thing is intuition.
-
szjoci
őstag
válasz LamehTheDark #253 üzenetére
tagan nem valami jó márka, de szvsz nem lesz vele gond. nekem 350-es FSP-m van az is bőven elég
[Szerkesztve] -
Harti
senior tag
Hát privizgettem itt a többiekkel ezügyben, a Zalman tűnik a legjobbnak, mert a mosfet-ekre ráfér a hozzá adott hűtőborda! Bá nem mindre szal kell egy kis otthoni barkács állitólag!
Az X2 se tökéletes állítólag...
Szóval én ezek után most ott tartok hogy sz@rok rá, menjen fel olyan 70fok-ig terhelésnél,és tűröm a venti nagy zaját!
Végülis ki lehet bírni, nekem a levett ház oldala miatt okoz ez problémát!
Egy HIS iceq lenne a best de most azért nem adok ki még plusz egy 10est!
Sztem megvárom amíg kijönnek a DX10es kártyák és kinézek egy komolyabb hűtéssel elátottat ami teljesítményben ott van mint a mostani x1950pro!
Plusz addig veszek egy normális házat! -
LamehTheDark
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat skacok...de most akkor MELYIK márkájú x1950 Pro-t vegyem?????
Az eredeti dilemmám itt rejtőzik ugyanis! Szerinted a mostani gamek nem használják az 512 Mb ramot....de akkor esetleg a későbbiek még lehet, hogy igen.... Persze azokhoz meg már kevés lesz ez a kari...vagy neem???
Kellemes 7végét:
Pjotr"Do not waste time, that is the stuff life is made of!"
-
plukacs7
aktív tag
válasz Lóránt74 #232 üzenetére
Gondolod, hogy a futuremarknak ilyen emberbaráti elképzelései vannak? Haha
Ott figyel az Alienware logo alul, továbbá a home változatoknál már ott tartanak, hogy az eredményt csak online látod, egy csomó funkciót és tesztet eleve nem érsz el, és az online miatt már a baromi lassú CPU tesztből se tudsz kilépni, hogy koábban lásd az eredményt
És még csodálkoznak, hogy feltörik még a tesztprogramjukat is''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
-
plukacs7
aktív tag
válasz mikk2000 #241 üzenetére
Ez igaz, és ráadásul az Athlon X2-esekre ugyanez a gondolatmenet igaz.
Ellenben a Conroe szerintem nem parasztvakítás, elég meggyőző. Arra meg pont jó, hogy lenyomja az X2-esek árát, mert mindenki kórót akar meg Allendet
Majd ha sok párhuzamosított játék lesz, vagy kijön a Fotóbolt Céeshárom, akkor megfontolom a két magot.''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
-
Ebit
addikt
válasz LamehTheDark #263 üzenetére
-Árkülőnbőzet a meghatározó a 256-512 MB kérdésben. egyes játékok már most is szeretik a több vga ramot
-márka kérdése, szerintem elsősorban a jó hútés,csendes, nem melegedő verzió stb -
plukacs7
aktív tag
válasz Televan74 #246 üzenetére
Tényleg nem bántani akarlak, de ezt mondd az én 8-10 ezret érő 3000+ Venice-emnek, amelyik a gyári órajelhez képest 45%-os túlhajtást visz stabilan (és ezzel egyébként elég átlagos). És akár hiszed, akár nem, meg lennék lőve nélküle bizonyos játékokban.
Amúgy kíváncsian várom az első olyan játékot, amiben egy azonos sebességen járó kétmagos és egymagos AMD proci között drámai különbség lesz. (Conroe nem ér, mert más architektúra mint a Pentium D-k, nem a két magot használja ki, csak simán kurva GYORS :d ).''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
-
plukacs7
aktív tag
Nikkel!
Egy 2700-ra húzott 3000+ Venice-szel meg csinált 10250 pontot.
Az 1900GT, ami ugye rosszabb az 1950 Pro-nál, kb. húzva tud annyit, mint a Pro alapon.
Ja, nálam! Úgyhogy szerintem kurvára nem használja a második magot a Mark, ezt tkp monitorozhatnád is közben.
Viszont Mark06 alatt gyorsabbnak kell lennie két maggal! Szerintem.''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
-
LamehTheDark
csendes tag
Köszi Ebit!
Igazából a zsé nem Annyira meghatározó.... Ha az 512-es lényegesen gyorsabb, ráköltök plusz 7-10ezret....
A legjobb hűtés vszinű az ICQ3-as a HIS-en...de az 74ezerbe lenne 512-vel, mig a Sapphire szintén viszonylag halk Fan-nel megvan 57ezer körül is! (szintén 512-es).
Nna, ez a dilemma!!!
Köszi a választ!"Do not waste time, that is the stuff life is made of!"
-
brd
nagyúr
válasz LamehTheDark #270 üzenetére
Akkor én a következőt javaslom: vegyél Sapphire-t és ha te úgy érzed, hogy hangos, akkor vegyél rá ICQ3-ast. Szerintem egyébként abszolút nem az terhelés nélkül, terhelés alatt pedig elnyomja a játék hangja.
The only real valuable thing is intuition.
-
Televan74
nagyúr
Van egy kérdésem. Garanciális probléma az, hogy kerreg a ventillátor?
Nem állandóan.De mikor elkezdi akkor elég zavaró.
Ezért rendeltem meg ma Artic Accelero X2 -ét.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Krobi79
tag
többen kértétek a Sapphire karit zalmannal és plussz bordával.
itt az enyém: [link] -
Krobi79
tag
találtam egy nagyon régi panelt, már nem tudom honnan volt, azon volt egy chipsetborda és fűrésszel kivágtam belőle ezt a darabot.
de lehet kapni is hasonlót: [link] Micro cool Chipsink-nek hívják
az alsó zalmikon lehet kellene egy kicsit faragni, mert 100% nem fekszik fel, de egyenlőre stabil a kártya, nem fagy, a bordák jól ragadnak
[Szerkesztve] -
Osynho
addikt
Szevasztok
Lehet nem egészen ide vágó téma, de egy Thermal Master tm-350es táp elbir egy Sapphire Ultimate x1950pro-t, 4000+ sandiegot huzva meg 1hdd-t, 2opt meghajtót? Tudtok vmit róla? -
Hooper
őstag
olvasgatom h akadnak gondok a kari hűtésével..alapjáraton is megesik, vagy meghúztátok a VGA-t?
[Szerkesztve] -
Hooper
őstag
pontosabban a memoriákra mag a FETekre gondolok...
-
brd
nagyúr
Nekem 620-on pont olyan meleg, mint 580-on, úgyhogy szerintem alapjáraton is. Bár a gond annyi, hogy szemre meleg a cucc (nekem pl. olyan max. 75 C), de ez nem biztos, hogy hosszútávon is problémát jelent.
A FET-et sajnos nem hűti pl. a Sapphire AGP-s verzióján a turbina, így azt külön kell megoldani, ha melegnek ítéli valaki (mint pl. én is).
[Szerkesztve]The only real valuable thing is intuition.
-
Hooper
őstag
bár én eddig nemsokat használtam még az uj konfigot..de eddig az MSI hűtése nem bizonyult trének..ha kiléptem pl játékbol akkor pillanatok alatt visszahült a GPU, ha jol emlékszem olyan 38-40 fokra.. inkább a memoriákon lévő bordákat hiányolom..bár elég lehetetlen az elhelyezésük a későbbi plussz bordák felrakásához..a FETek hűtése csak húzásnál lényeges nem?
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
Megnézed a hőmérő kijelzéseit,és megfogod kézzel is, is biztos, hogy nem szúkséges barkácsolni.
Az Asus és az Msi korrekt hútést épitett a kártyára,még a tuningot is birja.
Természetesen az is kérdés, hogy a Sapphires kollégák által beirt értékek a valóságot tükrőzik./ 70 fok felett/.érdemes lenne infrával rámérni: -
Televan74
nagyúr
Ha a FET -ekre veszek vga ram hűtőborda (aluminium süniket) és rászabom őket ,akkor annak elégnek kell lennie?
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
DoxaM
aktív tag
válasz Lóránt74 #232 üzenetére
''Én a magam részéről a core2Duot is annak tartom. Nem csináltak mást, mint hogy a 4Ghz-es procit elnevezték 2Ghz-snek.
És lőn csoda.....azta hogy megy az intel, pedig csak 2Ghz-es.''
jézus mária.... az ilyenek miért irnak kommentet????Ez nem az Radeon x1950pro topik? azonkivűl , h oriási offtopik, bődületes nagy baromság is.... Ha alapjaiban fingod sincs a 2-4 magos rendszerek felépitéséről, és egyes processzorok teljesitményéről, miért nem nézel utána?akkor nem irnál ekkora baromságokat.... -
Soni
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy 9602 pont 3dmark05ben(konfig az adataimnál) az kevés vagy még elmegy?A másik kérdésem,3dmark06-ot hogy kell futtatni,milyen felbontásban(1280,ahogy be van állítva,vagy ugy ahogy a 05-öt 1024-ben)?
Mégvalami,a chipset drivernek van köze a 3dmark eredményekhez?
Előre is köszi. -
plukacs7
aktív tag
1. Ha nem húztál semmit, akkor teljesen OK. Ha a kártyát megrántod, simán 10 felett lesz. Ha a procit is, pláne. Ez alapon egy 2.2 Ghz-es proci, de a Mark05 nem igazán foglalkozik a két maggal, szóval a 3500+ szintjén van a teljesítménye 05-ben.
2. Mark 06 eredményeket defaul 1280-on közli mindenki, már csak azért is, mert a demo (nem pro vagy nem crackelt - ahogy tetszik) - változatot csak és kizárólag így tudod futtatni.
3 - abszolút van köze a chipset drivernek, mivel a vinyótól kezdve a memórián át a PCIe kezelésig sok mindenbe beleszól. A legfrissebbet tedd fel, és előtte a régit takarítsd le DriverCleanerrel, eltávolítás után. Ez a video driverre is vonatkozik.
+ Ezen kívül nyerhetsz pontokat, ha jól lebutítod a driverben a Direct3D grafikai beállításokat (textúra, mipmap). Nem lesz jelentős, de ha markra gyúrsz, akkor ne hagyd ki az apró részleteket.
Játéknál viszont tessék szépen visszatenni''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
-
mikk2000
őstag
válasz Lóránt74 #249 üzenetére
Kiemeltél egy részletet. Nem hiszem hogy állítottím, vagy ha a gondolatmenet végén kérdést teszek fel, minden mondatot kérdőjellel kéne hogy írjak??
Nézd, itt az emberek írásban kommunikálnak, tehát nagyon fontos az, hogy a nyelvi és helyesírási szabályokat tartsuk be. Ha ezeket nem tartod be, akkor nehogy már te legyél felháborodva Kis butus. Fogd szépen vissza magad, és legközelebb igyekezz érthetőbben kommunikálni kisfiam. -
DoxaM
aktív tag
válasz plukacs7 #295 üzenetére
áhhh, lóturót Ez alap intelligencia nálam, h ha nem tudok valamit biztosra, akkor nem kiabálok hülyeségeket össze-vissza, hanem inkább utána nézek/kérdezgetek stb.Na de mint mondtam, ehhez azért kell egy alap intelligencia
Egyébként, a wazzzeee stimmel csak a szuperskalár nem
Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest