Új hozzászólás Aktív témák
-
brian1974
tag
melyiket éri meg jobban?
-MSI R4870-T2D512-OC
-Sapphire HD 4870 512 MB GDDR5
a válaszotok sürgős lenne
előre is köszi!....mindenkinek van egy befejezetlen napja....
-
killer1203
senior tag
válasz killer1203 #6700 üzenetére
Asus 4870 glaciator -om van és nemvezérli a ventillátort, ha ilyen hibával visszavinném garanciába cserélnék, vagy elküldenének ?
Jobban járok ha lecserélem a hűtőt ? Én ezeket néztem ki:
Scythe Musashi
Accelero Twin Turbo
Accelero S1 + 2 12cm-es ventiNekem a Twin turbo a szimpatikus az ára miatt, Musashi-t nemszivesen vennék ha nemsokkal hűt jobban mint a Twin turbo.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
Depression
veterán
Melyik a legolcsóbb, halk hűtő sapphire 4850-re?
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Sapphire HD 4850 1 GB videókártya van az új gépemben. A legfrissebb drivert raktam fel. És a videók képe valahogy olyan pixeles, kockás, zajos, szóval a régi ATI 9600-am százszor szebb képet adott. A 3D settingsben optimal quality-re állítottam, azóta WMP-ben valamivel tűrhetőbb lett, viszont VLC, KMPlayer, stb, nagyon csúnya képet ad.
Ötlet? -
katt777
félisten
válasz 8nemesis8 #6688 üzenetére
Full HD-hoz ne feledd, hogy 1GB-os legyen!
A HIS 3870-emhez szépen adtak mindent, MSI szokta kispórolni az adalékokat, no meg ügyes srácok a nagyker raktárakban...szasanyi: Jó az a teljesítmény.
Picco: Az se rossz... De legalább gyűjtötted a hsz-okat...
grais: Valami nagyon szarul van megoldva hűtés szempontjából a gépedben (nem cak a ventik száma számít). Nekem 2 Glaciator-om is volt, és bár mindkettő hangos, a hűtésükkel semmi probléma nem volt (már amíg működtek ). ATT-szal próbálkozhatsz még, de az is lehet, hogy raktárban állt karit kaptál, és megszáradt rajta a hűtőpaszta; ez esetben egy újrapasztázás megoldja a problémát.
Djuree: Francot.
lsc: Hát, nem a RAM miatt...
killer1203: Hát, tényleg nem sok lehetőséged maradt. Ja, miért nem mondtad eddig, hogy Glaciatorod van? Nekem mind2-t ugyanezzel a hibával cserélték, csak nálam egyáltalán nem ment a venti. Szerintem inkább garos csere, mint hűtő, azokból viszont inkább Musashi, esetleg Auras Fridge, az a legjobb.
brian1974: MSI-t hanyagold!
Depression: A gyári fekete.
Mancsy: A soxor bevált: pucolj le mindent Driver sweeper-rel és reg pucoló progival is, aztán csak drivert installálj, codec-csomagot meg lehetőleg ne, ott van arra az AVIVO.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Tedd fel az RTM/OEM-et. Én azt telepítettem, és felismert a 4870-et, minden OK volt, videók, játékok is. Az már más kérdés, hogy az ATI driverével nem kicsit gyorsult az egész cucc, de továbbra is teljesen rendben megy rajta minden, leszámítva a Leadtek TV tuner saját codec-ét, amelyet muszáj feltenni a használatához, csak kilövi a hangot WMP-ből MPEG lejátszásnál, de ez a te problémádhoz nem bír jelentőséggel.
Esetleg vmi gányolt telepítőt kaptál? Ha KMPlayer benne volt, akkor nagy eséllyel.
AVIVO telepíti az ATI codecjeit videó lejátszáshoz és konvertáláshoz. Az nem okozhat gondot.8nemesis8: FullHD-be akkor is inkább 4870, mert hiába van + RAM-od, ha a kari meg relatíve gyenge a felbontáshoz, ha mégis találnál neked tetsző játékot. Ha nem, akkor egy 4770 is teljesen elegendő.
[ Szerkesztve ]
-
killer1203
senior tag
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6713 üzenetére
Hát bocsi, de ahány pü-t kapok, meg ahány topicban segítgetek, néhány apró infó el-elsikkad még az én mégoly hatalmas elmémben is.
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
válasz Depression #6717 üzenetére
32-est tettem fel.
Ezt a beállítást megtaláltam a KMPlayerben is (az jobban tetszik, megszoktam ), és ott is működik.
Nem értem miért állítódott el, és a különbséget se a beállítások között, amiket választani lehet, de így végre nem pixeles a kép. Köszönöm!!! -
ichi
csendes tag
ahoy ahoy povlacsek
-
ichi
csendes tag
hoppá bocsi a kis mellékesért azt hittem ez vmi bemutatkozó szöveghez kell.
Naszóval a probléma nálam is sapphire radeon 1gb-os videokártyával lenne..Tegnap vettem egy új mmorpg-t és játék közbe ha elérek vmi tóhoz vagy folyógoz,egyéb dolgokhoz amihez köze van a víznek teljes fehérséget látok csak a helyén a kamera forgatása közben..Uhh..Miért lehet,mi tévő legyek? egyenlőre eléggé illuzióromboló hogy most öltem bele 100ezret a játékélmény javítására erre csalódnom kell egyből..Szóval segítsetek légyszi..
Előre is köszi!Üdv Ichi
Ahoy
-
-
Djuree
félisten
-
ichi
csendes tag
haverom kipróbálta otthon a saját gépén és nem volt vele gond a másik dolgozt amit említesz nem tudom hova tenni miaz?
-
szasanyi
félisten
válasz killer1203 #6716 üzenetére
Sztem ne akarjál olyat, amit az országban esetleg egy helyen (sem) találsz... nézd meg ezt, és meglátod mennyire jó. Szinte bárhol beszerezhető, nem túl drágán.
-
DonEdHardy
csendes tag
Sziasztok,
Összeraktam egy új konfigot, 4870 van benne. Azt tapasztaltam, hogy a monitoromon (BenQ G2420HD) a kép valamiért úgy jelenik meg, hogy a kép körül egy jó 2cm-es fekete sáv van körbe, mikor fel akarom venni full HD-re a felbontást. Valahogy így néz ki. Sorry a ossz minőségű képért, azért remélem a lényeg látszik.
Azért ide írok, mert lehet, hogy köze van a kártya beállításaihoz (vagy lehet a kábelem rossz?), de már próbáltam Catalyst-el is, eredmény 0. -
szasanyi
félisten
válasz DonEdHardy #6728 üzenetére
A monitor menüjében nem találtál olyan beállítást, amivel korrigálni lehet? Esetleg a monitoron egy AUTO beállítás, miután a natív felbontást beállítottad?
-
BandiHUN
veterán
válasz DonEdHardy #6728 üzenetére
ajánlott a gyári monitorkábellel is a teszt,pl.nekem is a viewsonic monitorom kizárólag a gyárijával működik jól,más kábellel keret van,pedig az 1680x1050-es csak,nem gyári kábelből hiányoznak bizonyos erek,megmértem...és máris 1600x1200-at kényszerit rá a 4850-em,de olyan szinkronnal,hogy nem jelenik meg jól,"összenyomott" a kép.és a windows sem ismeri fel utángyártott kábellel(5!!!féle jóminőségű vastag bikacsök spéci kábelem van már a szekrényben....),és lehetséges,hogy telepitened kellene a monitorod driverjét is,az újabb monitorokat ugyanúgy új hardverként lehet már telepiteni,az enyémet sem ártott...bár igaz gyári kábellel tette a dolgát driver nélkül is.
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
smiti
veterán
Hello Mindenki!
Van aki képben van a Gigabyte 4850-es kártyákkal ? Ma lett egy ilyenem :
GV-R485ZL-512I. Próbáltam volna ráguglizni de sehol nem találtam ezt a változatot Pedig nem tűnik rossznak, van rajta D-Sub, DVI és HDMI kimenet is.Csak az a fránya Zalman hűtő ne lenne , de majd holnap orvosolni fogom a problémát egy S1-el -
szasanyi
félisten
válasz killer1203 #6731 üzenetére
Itt van jó pár VGA hűtő tesztelve, de egyrészt HD 4850-en teszteltek, másrészt mind2 nincs benne. Aztán van amit már linkeltem, azaz HD4870+Mushasi és van olyan, hogy HD4870 + Accelero TwinTurbo. Szvsz ezeket nézd meg, biztosan találsz bennük elég infót egy VGA hűtő megvásárlásához.
-
-
lujo10
aktív tag
Hali!
Üdv mindenkinek néhány napja beléptem a klubba egy ilyen kis szépséggel, mondhatni bagóért vesztegették a kicsikét.[ Szerkesztve ]
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
szasanyi
félisten
Hasonlóképp én is. Csak én az újabb hűtővel szerelt változatát vennem 2 napja. Még azt sem mondom, hogy drága volt (új, 38k, 2év gar.), de, hogy bagóért vesztegették volna... bár igaz, nem egyforma buxából gazdálkodunk.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Vettem a minap egy 4850-et sapphire gyártmányut, még az első szériából, referenciahütéssel.
Van egy kábelem, aminek az egyik vége Svideo, a másik SCART csatlakozású.Na most ha én ezzel a kábellel összekötöm, akkor csak fekete-fehér képet kapok.Próbáltam minden beállitást, de hiába.Tudtok segiteni?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6716 üzenetére
Jó kérdés, érdeklődj. Van, hogy árlistában nincs is kint, árgép sem hoz mindent, és persze az sem biztos, hogy ami egyik héten van, az akad még a következőn is.
8nemesis8: Ismerősöm 4870-ről váltott 4770-re, és még játszani is nyugodtan tud, pedig full HD tévéje van. Persze nem Crysis-ezik. His mindenképpen jó, és mindenképpen IceQ-s karit vegyél tőlük.
Djuree: Legalább emlékezhetnél rá, mit írtál. Arra válaszoltam, nem pedig azt mondtam, hogy nem lehet jobb hűtést elérni hűtőcserével. De akkor az érthetőség kedvéért leírom: Nem KELL hűtőt cserélni egy VGA-n csak azért, mert első pillanatban jobban melegszik a kelleténél. Van több megoldás is a hűtés javítására. Igen, ÉN valóban tudom.
Depression: Régóta minden "sima" Dapphire HD4870 ilyen. Külön persze nem árulják, esetleg apróban érdeklődhetsz, hátha valaki lecserélte a sajátját, ha valaki () esetleg megmagyarázta neki, hogy nem jó a gyári hűtő, és azt rögvest le kell cserélni.
Ace Ventura: Keress vissza erre, tutira a héten volt rá válasz is, csak én kihagytam.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom egy új VGA vételén, nézegettem és a legszimpatikusabb a 4850 és a 4870! Megéri 4870-est venni?? Vagy elég a 4850?? A ph teszten ugyanis az ajánlották! Mennyi a kettő közötti gyorsaság különbség?? Észrevehető a dolog?? Melyiket ajánlanátok és miért??
Illetve mostmár mind1 melyik gyártóét veszem???
Köszi!Üdv.
-
Djuree
félisten
válasz katt777 #6739 üzenetére
így van. de a legjobb megoldás egy jó hűtő vásárlása, akkor nem kell művészkedni a beállításokkal napokig. nem éri meg a sok szopást, venni kell egy hűtőt és kész. rengeteget szoptam én is anno a sok állítgatással meg home-made megoldásokkal, de nem éri meg, a végén mindenki rájön maga is...
eleve aki már rászánja a pénzt egy ilyen komoly karira, annak még egy kicsit illik rászánni egy jobb hűtőre is, hosszabb távon hidd el meghálálja[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
katt777
félisten
kb. 1000 válasz van a topicban a kérdésedre.
8nemesis8: Tudtommal van, nézd meg a HIS oldalán. 4850-ből és 30-ból is, ill. persze ezeket is le lehet szabályozni ATT-szal, szóval a fogyasztás miatt nem kell aggódnod.
Djuree: Mint mondtam: francot. Semmit nem hálál meg az a kártya, amelyik 120°C-ot kibír, azzal, ha 85°C helyett max. 75°C-ig melegszik. Aki meg drága kártyát vesz, eleve nem akar még külön hűtést is rá (főleg, hogy még ha akad is rossz hűtésű kari, abból is van ua. árért sokkal jobb). El sem tudod képzelni, hány embernek takarítottam meg a pénzkidobást az ATT cikkel.
Az meg, hogy valaki saját maga nem tudja beállítani a hűtést, vagy eleve szar házba teszi a VGA-t, mert minek arra költeni, az nem az ATI kártyák hibája, és nem kéne rögtön a hűtőcsere miatt érvelni, csak mert neked nem ment. A HŰTŐCSERE ugyanis AZONNALI GARANCIAVESZTÉSSEL jár, ami az ATI kártyák meghibásodási hajlandóságát ismerve nem kis kockázat.
-
szasanyi
félisten
A megéri itt nem éppen a legjobb kifejezés... klasszikus értelmezés szerint egyik sem éri meg. Nekem volt 4850 kétféle, meg NV kártyák is, de most 4870 van (igaz, csak 3 napja). Azt mondom, hogy ha megteheted HD4870 1GB VGA-t vegyél. Sztem jobb annyival, amennyivel drágább mint egy HD4850, és itt már van értelme az 1GB VRAM-nak, főleg ha 1680x1050 vagy afölötti felbontásban használod.
Saját teszt a sebesség összehasonlítására: HD4850 1GB majd HD4870 1GB Ugyanaz a rendszer csak a VGA más, és nagyobb felbontásban valszeg a különbség is nagyobb lenne. -
Satis
tag
Üdv!
Újra elő-elő jön a Zafír HD4850 Vapor-X-es problémám. Random kikapcsol a monitor, felpörög a kártya szörnyű hangot adva magából és kivilágít a piros lámpa rajta.
Még van vissza neki a garijából, de sehogysem tudnak rajta konkrét hibát találni (vagy csak nem akarnak). Lehet tönkre kéne tennem úgy véletlenül, akkor hátha kapok újat!
Valami ötlet vagy megoldás?Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest