Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • poganytamas

    senior tag

    válasz poganytamas #1680 üzenetére

    Telefon átpartícionálása

    Ez a módszer a belső tárolót teljes egészében megszünteti, és hozzácsapja a /data-hoz (ide települnek a programok), ami így nem kevesebb, mint 2,5 giga méretű lesz. A szokásos szöveg, mindenki saját felelősségre, bla bla. A leírás csak MT6577-es telefonhoz jó! Kis szépséghiba: a Beállítások / Tárhely az telefon memóriának mondja az sd kártyát. Ettől még tökéletesen működik, próbáltam buherálni, csak úgy nem csatolja fel a gépen a partíciót.

    Első és legfontosabb dolog mielőtt nekifogsz: teljes mentés a telefonról!!! Ezt lalszi nagyon szépen leírta, nem ragoznám.

    Aztán fel kell telepítened a Clockworkmod recovery-met innen, és ezzel is csinálnod kell egy mentést.

    Ha van valami a belső tárhelyeden, azt külön mentsd le Windows alól, ezt nem menti a cwm, el fog veszni ami rajta van!

    Aztán le kell töltened a partícionáló zipeket és felmásolni az sd kártyára. Ha 2,5 gigás data partíciót akarsz, akkor az ebr_modositott.zip-et és a particio_beallit.zip-et, ha vissza akarsz állni 512 mega data-ra és 2 giga belső tárolóra, akkor a másik kettőt.

    Menj a clockworkmod recovery-be, install zip from sd card, choose zip, kiválasztod az ebr_modositott.zip-et, felrakod, és újraindítod a recovery-t (advanced/reboot recovery). Majd ugyanúgy felrakod a particio_beallit.zip-et. Ha végzett, akkor vissza kell állítanod a data-t, hiszen az most teljesen üres. Backup and restore menü, advanced restore, kiválasztod a mentésed amit az elején csináltál, és restore data. Ha végzett, újraindítod, és öröm boldogság.

    Visszaállítani az eredeti állapotot így kell: ebr_eredeti.zip feltelepítése, újraindítás, particio_visszaallit.zip felrakása, data visszaállítása a backup and restore-ban, és újraindítás.

    Teszteltem oda-vissza 2x, remélem senkinek sem lesz vele gondja

Új hozzászólás Aktív témák