Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
passatgt
aktív tag
Erről mi a véleményetek? HYUNDAI HYD-254
Nem sok infót találok róla, de 32.000 Ft-os ár elég barátinak néz ki.
Eredetileg az Aldi-s Workzone körfűrész lett volna tervben, de sajnos nem kapható. Felhívtam őket és úgy néz ki, nem is lesz belőle több Kb ua a kettő, csak az aldison volt 3 év gari, 2 lap + lézer ha jól tudom.
Ha valaki tud ajánlani valamit hasonló árban, azt is megköszönném, természetesen csak hobbi célra kell.
-
passatgt
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásokat. Jelenleg egy baromi régi orosz körfűrésszel szenvedek, ezért gondoltam, hogy kicsit beújítok mert nem lehet vele normálisan vágni, nagyon üt. Otthoni használatra lenne, pl paradicsom mellé deszkából vékony léceket vágni és kihegyezni, szóval nem feltétlen nagyon pontos asztalosmunkára. Csináltam apácarácsokat meg korlátot is, oda is jó lett volna egy normális gép, mert sima körfűrésszel hiába álíltottam be a szöget, nem tudtam olyan pontosan az illesztéseket levágni. Piros Einhellt néztem még ami asztal nélkül van hasnló árban, de hogy őszinte legyek még mindig az Aldis verzió tetszene a legjobban, arról jókat olvastam itt a topikban is, úgyhogy lehet megvárom, hátha árulják majd valamikor megint.
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
Black & Decker körfűrészem kicsit zörgött. Szétszedtem, és a hűtőlapát(?) közepe ki van törve és lötyög a tengelyen. KS865N típus. Szerintetek lehet ezt javítani és venni hozzá pót alkatrészt? Ha igen, mi ennek az alkatrésznek a pontos neve? Köszi
-
passatgt
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
Szerintetek sima bramac tetőlécből lehet munkalapot csinálni? Van egy csomó maradék és unatkozok Úgy gondoltam, hogy egyforma méretre vágnám körfűrésszel hosszában(így egyúttal gyalulva is lenne kb, nincs külön egyengető vagy vastagoló gyalum) és egyesével összeragasztva, csavarozva lenne egy 50x1500x600-as tábla a végeredmény, amit lecsiszolok és valamilyen munkalap olajjal lekezelnék.
-
passatgt
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Bosch GTS 635-216 körfűrészt. Próbáltam vele vágni, de nem volt egyenes, remegett az egész. Jobban megnézve az egész motor felfogatással együtt mozog picit. Van esetleg ötlet, hogy ez mitől lehet? Nyilván tudom garanciában javíttatni, csak ha valami apróság, legalább idén még tudnék vele barkácsolni...
Videók: https://www.dropbox.com/sh/b9h4inzssy43qb7/AABzf6ON1EqPixf-hNeaY92Va?dl=0
Ez a rész gyanús, mintha hiányozna egy csavar. Ha valakinek van ilyen fűrésze, megnézné, hogy van e ott valami?
-
passatgt
aktív tag
válasz kavalkád #55539 üzenetére
Az íves műanyag lyukban van egy másik íves műanyagdarab, az csúszik benne. Ez a 94-es a képen, csak nem kör alakú, hanem egy ívelt műanyag darab(special washer néven van az alkatrész, gondolom csak az illusztráció miatt egy sima alátét van a képen).
Csavarhúzóval nem férek hozzá
szétbontásnélkül, de kézzel megpiszkálva nem mozog a csavar, az a része elég fix. Elküldtem Bosch supportnak a videót, meglátom mit mondanak.(mert ha ez így jó, akkor gondolom kifizettették volna velem valami bevizsgálást vagy futár díjat, szóval rákérdezek előbb inkább). -
passatgt
aktív tag
Bosch GTS 635-216 update: meghozta a futár a bontatlan új cseregépet. Ez is ugyanúgy lötyög
-
passatgt
aktív tag
Csináltam egy videót, csak hogy itt a hozzáértők megnézzék, valamit rosszul csinálok e. Lehet hallani, amikor beremeg és olyankor szélesebb lesz a vágás. Sima 18mm-es fenyő polclap, szóval nem keményfával erőltetem.
És ilyen szép a végeredmény:
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
válasz pacman_123 #55781 üzenetére
Az a problémám, hogy még nyár végén vettem az OBI-ban, de csak most álltam volna neki dolgozni vele, szóval nem hiszem, hogy így visszavennék. De akkor megnyugodtam, hogy nem én vagyok béna. Elküldöm a videót a bosch szerviznek, hátha mondanak valami okosat. Ha nem, akkor megpróbálom valahogy meghackelni, hogy ha döntést nem is tudok állítani, legalább normál egyenest lehessen vele vágni. Amúgy maga az ügyintézés eddig korrekt volt, jött érte futár, elvitte, 2 napra rá írtak, hogy küldik az újat. Ráadásul kérte, hogy csak azt küldjem, ami nem jó rajta, így az asztal toldást, párhuzamvezetőt levettem, úgy küldtem el(csomag is kisebb/könnyebb volt így), úgyhogy most minden tartozékból kettő van...
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
Bosch válasz:
"Sajnos az utóbbi időben több ilyen reklamációt tapasztaltunk, az ügyet már továbbítottuk a minőség ellénőrző osztály részére.
Mivel az új készülék a központi raktáron keresztül kerül kézbesítésre, ezt az új készüléket sajnos nincs lehetőségünk ellenőrizni.
Természetesen a készüléket Ön is beküldheti, de sajnos amennyiben a készüléket újra cserélnénk, a szervizünk részéről nem tudjuk garantálni, hogy az új készülék már hibátlan lesz-e, vagy sem.
Az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk."Szóval ha valaki ilyet tervezett volna venni, inkább ne.
-
passatgt
aktív tag
100e volt "csak". Szívem szerint én is lecseréltem volna, csak nem volt türelmem megvívni ezt a csatát az obi-val...
-
passatgt
aktív tag
Asztali körfűrészhez és gérvágóhoz milyen fűrészporgyűjtő megoldást ajánlanátok? Hobbi cél elsősorban. Ezt néztem és mellé egy ipari porszívó, pl Bosch GAS 15 PS?
-
passatgt
aktív tag
Valaki használt már ilyen fúrósablont? Próbálgatom egy teszt bútorlapon és az a gondom, hogy a csavar feje egy picit kilátszik a lyukból, nem tűnik el. Mit csinálok rosszul? Vagy ez ilyen? 18mm-es a bútorlap amivel próbálom, a sablonon 12 és 19-es beállítás van, mindegyikkel ezt produkálja.
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
Kis érdekesség, ilyen rendezett és nagy asztalosműhelyt még nem láttam soha:
11:16-nál mondja, hogy akkor bemegyünk az asztalosműhely első részébe... baszki eddig hol voltunk?
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
Ezt a márkát ismeri valaki? Ár alapján gondolom ez semmire nem jó?
Olyan nútmarót keresek, aminek 8mm-es befogatása van és minimum 24mm a munkahossz. A Makita marókések beváltak eddig, de abból nincs ilyen hosszú 8-as átmérővel. Ezt találtam még, de ez valami noname cuccnak néz ki, ez meg elég drága.
-
passatgt
aktív tag
Sziasztok! A képen látható játszóházat próbálom reprodukálni:
Lenne pár kérdésem:
1. Anyagméretek, én a kép alapján ezekre gondoltam:
- az oszlopok 100x100-as gerenda(a hinta A-hoz is)
- a felső hintatartó 2db 50x200-as palló összeragasztva/csavarozva
- szarufa 50x100-as palló
- fogópár(amin a járófelület van) 50x150-es palló
- karpánt 50x100-as palló
- tetőre deszka(+zsindely)
- korlát tetőlécből + 30x100-as palló
- járófelület/mászóka pedig valamilyen teraszburkolat.
Amerika kép, terv nincs hozzá, do gondolom a szokásos "2 by X" anyagból van, az alapján próbáltam belőni. Ez így kép alapján jó lehet? Igazából azon gondolkodok, hogy talán túl sok is... 140x140cm lenne az alapméret, a vízszintes hintatartó gerenda pedig 450cm, így 100cm-t kilóg jobb oldalra, ahova lehet mást akasztani, bal oldalt meg marad 200cm a két hintának. Az oszlopok magassága 250cm, a tető csúcspont kb 300cm.2. Anyag: a képen ugye az amerikában szokásos treated lumbernek néz ki, ami nálunk talán a telített/impregnált a megfelelője. Érdemes ilyenben gondolkodni, vagy sima gyalult fenyő fűrészárú normálisan vékonylazúrova(pl fénylakk v)?
3. Kötések. A képen ugye nincs semmilyen csapolás, lapolás, átmenő csavarkötés. Ez azért jó, mert a gyerek nem fejeli le kapupántcsavart, illetve könnyebb is a szerelés talán. De kérdéses, hogy szerkezetileg elég e sima süllyesztett fejű ácsszerkezeti csavarokkal összerakni egy ilyet?
-
passatgt
aktív tag
Igen, 150cm-re mértem. Ablak lesz persze, csak már nem volt türelmem berajzolni, annyira nem vagyok még pro sketchup-ban
-
passatgt
aktív tag
Van egy ilyen asztallap, amire megkértek, hogy át kéne csiszolni és újra festeni. Beltéri étkezőasztal, tölgynek néz ki. A képen látható helyen van rajta nagyobb, mélyebb sérülés, többi helyen csak a lakkozás kopott. A terv az, hogy teljesen lecsiszolom natúr fáig. Utána hogyan lenne érdemes felületet kialakítani? Én arra gondoltam, hogy színezett AB alapozóval(tölgy szín mondjuk, hogy kb a képen látható kinézet megmaradjon) egyszer, utána meg selyemfényű PA parkettalakk 2-3 rétegben, csiszolva közötte. Vagy elég lenne valami olajjal kezelni csak?
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
Bosch GTS 635-216 asztali körfűrész(állvány nélkül) siófoki OBI-ban 90e Ft, ha esetleg valaki akarna venni. Árukeresőn a legolcsóbb 172e. Tegnap volt még 1db.
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
Elkészült a játszóház:
Borovi fenyő, Remmers Deckfarbe festékkel 2 rétegben. Mindennel együtt 460e ft...
Ha valakinek tetszik és akar esetleg hasonlót, sketchup terv: https://app.sketchup.com/share/tc/northAmerica/1c7o00KlTRY?stoken=_9rMX5QgOIOpJDojDXiew-wCcIFvxB14U9s6Eo0xFKhwWIuJ4208rYrnZJde84uQ&source=web
-
passatgt
aktív tag
Gondoltam jelzem, hogy még ma lehet az amazon.de-n venni rohadt sok bosch professional cuccot nagyon jó áron. Árukeresőn nézem és minden 20-30-40-50%-al olcsóbb. Amazon Prime tagság kell hozzá, de az meg 30 napig ingyen van, vásárlás után le lehet mondani
Én ezeket vettem:
A marófej készlet pl nálunk 26700 Ft, itt meg 18775 Ft. A kis légfújó is kb 10e-el olcsóbb.
De az összes többi baromi jó áron van. És a szállítás is ingyenes. Van 2AH meg 5AH akksi is, még gondolkodok, lehet berendelek 1-1 db-ot abból is. Meg van jópár körfűrészlap is, azok is mindegyik olcsóbb, mint nálunk, átnéztem.[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
válasz Winner_hun #67413 üzenetére
Jól néz ki! Elrendezés nem tetszik annyira(pl a fal mellett lévő főzőlap/sütő, vagy a főzőlap mellett rögtön mosogató), de az meg az ügyfél baja Utolsó képen meg a fogas lehetett volna valami modernebb design, ha már a többi is az, de gondolom az is ügyfél választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motoros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!