Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
Valóban, rosszul fogalmaztam
Nem tudom, hogy a laminált és a natúr forgácslap keménysége között mennyi különbség van, szerintem semmi, mert miért lenne különbség? Az a plusz réteg rajta egy nagyon vékony réteg és kész (de ha nem így van javíts ki)► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
thyeby
őstag
Valóban ízléses, precíz, a kávéfőző alatti saroktér kihasználása pedig brilliáns.
Javaslom Föccer-nek, h nézze meg a képeket, és kérdezzen meg Téged, hogy bútorasztalos vagy-e? Figyelmet érdemel, hogy esténként dolgozva másfél hónap alatt miből mi lehet, ha van elég lelkesedés.
Egyébként jómagam sokszor elcsodálkoztam már azon a tévhiten, hogy a tömör fa ilyenolyan drága, és nemengedhetem meg magamnak népi tünetegyüttesen.
Gyerekek! A tömör fa bútor ugyanolyan olcsó, mint a faforgácslap! Én egy szál 2 fm-es asztalos minőségű 160 mm széles collos fenyődeszkát cca 500 Ft-ért tudok beszerezni (ERDÉRT - bárki számára elérhető az egész országban) Ugyanekkora bükk, tölgy úgy 30-40%-al derágább, mondjuk 800 Ft. Tessék utánaszámolni, hogy ez vífíl négyzetméter, és tessék összehasonlítani a pozdorja árával.
Elszomorít, amikor abban látom a "spóreszolás" megvalósulását, hogy a jó ócsó bútorlapot kézi körfűrésszel (abból is a teszkós billegősebbikkel) nyílegyenesen végigrepedezteti valaki, feleségével az ingébe belevasaltatja az élfólia műgyantáját, és beszámol arról, h annyiba került a homemade bútordarab, amennyiből én ugyanazt tömörfából már számtalanszor produkáltam.Jó: Kell hozzá derága gyalugép, meg műhely. De hát akkor csak a gyalulás részét asztalosra kell bízni, és bútorunk egy darab gyalulásnyival többe fog kerülni, mint az emdéef változata. Az olyan sok?
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
No, ez igen!
...én is valami ilyesmire gondoltam a "közben" felirat alatt.
És lám, milyen aktuálisan javít a topikon - Föccer épp ilyesmi miatt kutakodik. (hát még ha munkafázisok is le lettek volna fotózva - mondjuk a sablon melleti marás, a sarokkötések kialakítása, a fiókgörgők bemérése, etc - Ne is írd, tudom, az ember nem tudja magát munka közben fotózni, de még ha tudná is, elég türelmetlen lenne ilyesmivel húzni-nyúzni az időt)Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
"Az elkészítés hosszadalmas volt, mert nincs műhelyem, időm, sőt egy noname dekopírfűrész, felsőmaró és fúrógép az összes felszerelésem"
Így annál jobban érdekel. Ha készült volna munka közben is fotó, de jó lenne...
És a piktúr mennyit kért a végén?
-
thyeby
őstag
De baromi jó!
Ez három réteg, vagy csak kettő, amiből egy dimenzió ki van marva?
Nagyon pontosan dolgozol. Taníts!
Nekem sajnos nem volt időm ilyet készíteni. Egyszer néztünk egy hasonlót a feleségemmel, 130 ezerbe került volna egy piros Ferrari.
-
lentivator
csendes tag
Köszi!
Loobelt70-el közösen kiataláltátok nekem a megoldást!
Fent elég lesz a sín+a görgők,alul meg egyenlőtlen szárú "U" profil(azt könnyű oldalt csavarozni).
Viszont a zár oldalára is teszek,csak oda ajtólap vastagságnyit,kicsit szétfeszítve,hogy könnyen beletaláljon az ajtó lap.Úgy tán csukott állapotban is stabilan áll. -
thyeby
őstag
No, még kitanítasz!
Hogyan lehet a 621-esnek, meg a 0910-esnek kiakansztani a kapcsolóját?
Egy kivétel nélkül minden gépemen kábelkötegelővel akasztom ki. Csak így meg szúri a kezem, ha szorongatom. Sohse babráltam, hogy van-e olyan nyomkodási variáció, amikor úgy marad. Elsőre nem sikerált, lekötöztem.Könnyű gépnek a metebó 700W-osát veszem kézbe pici lemarásokhoz. Ezen két durva dolog van. Az egyik, hogy még reteszelve is bemozdul a csúszórész (egyszerűen pontatlan), de ettől még nem izgantottam túlságosan fel magam. Attól már annál inkább, ahogyan a reteszelést oldották meg. El kell csavarni a fogantyúját. Jó móka, amikor valahogy úgy fordul az ember, hogy sikerál kioldani pörgés közben. Ugyanoda visszaállítani viszont egy buddha nyugalma is kevés lenne talán. Jó sokféle marógépet használok, de emlékeim szerint egyedül ez tud bekapcsolódva maradni. Ha stabil kicsi gép kell, akkor pedig a Bosch 900-asát veszem elő. Ennek a fogantyúja annyira nem jön be, de maga a gép úgy mindösszesenben igen.
-
Winner_hun
titán
Nem csak lapszabászaton lehet fóliát beszerezni.. Duna élzáró. Lehet válogatni. Drágább bútorlapra meg nem is igazán illik (meg az olcsóbbra se) a melamin fólia. Sokkal jobb az ABS. Ha valahova mégis vékony kell akkor ott van a 0,4-es ABS. Az legalább színazonos a 2-essel, a melaminnál van néhány árnyalatnyi színkülönbség.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
epmd
tag
Megfelelő gépekkel nem lenne macera annak,akinek van fölösleges 10-15 millája arra hogy ha havonta beesne egy-két íves alkatrésszel valaki,akkor azt meg tudja csinálni.Vagy megfelelő célgépek nélkül az egyik alkalmazott nekiáll kézi gépekkel,marógéppel,dekopírral,szalagcsiszolóval sablont gyártani,utána ahoz hozzámarni a bútorlapot,és utána kézzel körbeélzárni Abs-el,ez mind idő,itt ezt kell megfizetni.Lehet hogy a te pár darab alkatrészeid elkészítése eltart fél napot,lehet ha az alkalmazott mást csinált volna ennyi idő alatt,mint a tiedet, a tízszeresét megtermelte volna a cégének,mint amennyit kértek volna tőled.Az hogy már nem forgalmaznak sok helyen vasalható fóliát azon nem érdemes rágódni,mert a környező országokban már rég nem használnak ,csak ABS-t,Ha a Németek,Osztrákok stb,nem használják akkor meg minek csinálják,a Magyar igényekkel nem foglalkoznak.
-
Speciali
tag
mi a cégnél ilyen gépet használunk ha kézi elzárást kell csinálni. goliat
Népszerü lehet ez a gép, mert az elözö cégnél is ugyan ilyen volt. E-bay-on 500 €-ért láttam használtat. Ha valakinek sok ilyen munkája van, akkor ez nem olyan oriási pénz talán.
Anno otthon én az ives dolgokat megcsináltattam a lapszabászatokban. CNC-vel kimarták, és valami kézi geppel, talán pont ilyennel tették fel az ABS-t. Sima élfolia....már évek ota nem használtam otthon (itt néha sajnos kell) , szerintem eljárt felette az idö.
Ha az ember nem pénzt keres vele, akkor persze minden forint számithat, de ha megrendölek készül valami, akkor szerintem egy bizonyos minöseg alá nem szabad menni. Persze volt sokszor amikor a megrendelö kért volna valami nagyon nivon aluli dolgot, akkor inkább nem vállaltam el a munkát.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- ÚJ - KRUPS EA8738 Intuition automata kávéfőző tejtartállyal
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest