Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aszamóca

    aktív tag

    válasz Findzs #32625 üzenetére

    "és a fehér kenyér azért olcsóbb mert már nem lisztből van hanem javarészt lisztpótló adalékból
    hogy ezt honnan tudom? az unokatesóm 20 éve pék ő mesélte
    a barna kenyér meg azért drágább mert az tényleg jó esetben teljes kiőrlésű búzából van"

    Huhú! Ilyet se hallottam még! Mond meg az unokatesódnak, hogy egy molnár üzeni, lisztpótlószer nem létezik.
    Lisztjavító az igen, amivel a sikértartalmat igyekeznek növelni alacsony minőségű liszt esetében, de ez ugyanúgy búzából készült, csak jó minőségű liszt. Létezik még lisztből mosás szárítás, őrléssel készített sikér. Valamikor Tornado néven forgalmazták a sütőiparnak. A javítóliszt értelemszerűen drágább a silány minőségű lisztnél, a szárított, őrölt sikér meg pláne.
    A barna kenyér nem teljes kiőrlésű búzából készül, hanem BL 80-as, vagy BL-112-es, BL-160-as magasabb hamutartalmú, un. kenyérlisztből.
    Ami teljes kiőrlésű lisztet illeti, nevetni fogsz, ezt a legkönnyebb készíteni, mivel ebbe a korpa is beleőrlődik, nem kell olyan gondot fordítani a szitálásra, őrlésvezetésre, kevesebb energiát igényel stb. Ezért olcsóbb, egyszerűbb az előállítása.

    Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

Új hozzászólás Aktív témák