Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
thyeby
őstag
válasz Findzs #31318 üzenetére
Nos, megnéztem ezt a videón kihegyezett kotyogást a fúrógépeimen.
A Bosch GSR 10,8-asom kotyogása kevesebbnek tűnik, mint a filmbéliek - igaz, én csak egy hosszú behajtóbitet dugtam bele, ami rövidebb, mint a filmen látott fúrószár. Nyilván kisebb erőt tudtam így kifejteni, de szerintem így is ugyanakkora kottyanás látható, mint ha sokkal jobban megtépem. Kottyant a Makita, az AEG 12V, a zsírúj DeWalt DCD 710-es is. A Hiltit nem tudtam megnézni, mert Barinál van.
Az én megítélésem szerint ez a kottyanás nem befolyásolja sem a pontosságot, sem a gép/tokmány élettartamát. Elképzelhetőnek tartom - de nézzen utána robbantott ábrákon, aki mélyebbre akar ásni - hogy talpcsapágyra ül fel a tokmány fúrás közben. Ha így van, akkor fúrás közben elvileg megszűnik ez a játéka a tokmánynak.
Eddig fel sem figyeltem erre a jelenségre, dolgoztam a gépekkel lassan egy évtizede, és soha nem vettem észre, hogy használat közben akár csak kellemetlen lenne.Ahhoz, hogy médin Malajsya, meg csájna, annyit tudok hozzáfűzni, hogy ha egy cég korrektül meóz, akkor ugyan mindegy, hogy hottentottániában, vagy dzsepenben szerelték.
Arról nem beszélve, hogy könnyen kijátszható, hogy médin hol is. Vannak direkt ezért utazó összeszerelő hajók, hogy jól mozogjon a szőnyeg. Azt írják a gyártás helyére, amit épp akarnak. Nem lehet jogszabállyal egzaktul sarokba szorítani a gyártót. Ahol az utolsó csavart hajtották a helyére, de akár ahol csomagolták, az tekinthető a gyártás helyének. (Az élelmiszereknél ez nagyobb galiba, éspedig ott is játszanak vele erősen. Kétlem, hogy amely zöldségekre ráírják, hogy magyar termék, akár csak a fele is magyar lenne.) Meg aztán másik dolog, hogy szubjektív a megítélése annak, hogy valamit hol gyártottak. Ha elviszik a kecskeméti cefrét Stuttgartba kifőzni, az akkor is kecskeméti barack marad, és hiába a kecskeméti Mercedes szerelőüzem, senki nem úgy tekint egy mercire, hogy az magyar termék. Még csak az sem érdekli a vevőt, hogy mely helyeken szerelték. Merci legyen. Aki már felépített egy márkát úgy, ahogyan azt a Bosch tette a kék (G jelölésű) gépekkel, arra már igaz, hogy noblesse oblige.
Na, meg mára nem is annyira vicc ez, hogy ha valamit nem Kínában gyártottak, akkor az hamisítvány.Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- trek81 károsultjai
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kupon kunyeráló
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Tudományos Pandémia Klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Carista Evo autós hibakód olvasó 6hó jótállással/számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest