Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pali923

    aktív tag

    válasz Soká #53800 üzenetére

    Az emlegetett makita 3612C rászolgált a jóhírére, legalább 15 évig gyártották változatlan formában, ami más területen elképzelhetetlen állandóságot jelent.

    Furcsa világ ám ez. Mostanában futottam bele hifis témában hasonló esetekbe. A hifis fórumokon ma is áradoznak, és a tulajdonosok féltve őrzik az első Philips cd-játszókat, sőt, azokat is, amik más gyártók gépei, de amikben az első CDM1, 2 stb. nevű lézer-egységek vannak. Nem csak azért, mert múzeumi ritkaságnak számítanak, hanem mert sokkal jobban szólnak a legtöbb mai, szupermodern eszközökkel felszerelt készüléknél, ráadásul azóta sem tudtak elromlani sem. A különböző tucattermékekről ne is beszéljünk, pedig annak idején ezek a régi gépek nem csúcskészüléknek készültek.
    Csakhogy a marketingesek és a pénzügyesek rákényszerítették a gyártást, hogy csináljanak új néven új készülékeket, tegyenek bele mindenféle új alkatrészt, ami elvileg valami fejlesztés eredménye. Csakhogy ez a fejlesztés nem eredményezett jobb gépet, legfeljebb olcsóbban előállíthatót. A nép meg mégis megvette, mert a régi, jobb gépeket már nem gyártották, muszáj volt megvenni az újat, akármilyen is a minősége.

    A mai Makitákkal biztosan ugyanez a helyzet. Miért álltak le 15 év után a gyártással? Az új fejlesztések mivel tudnak többet? Gyanítom, hogy ez is a marketing és a pénzügy ugyanolyan kreálmánya, mint azok a cd-játszók. Példa meg van ilyen ezresével, bármilyen műszaki területen.

    A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Új hozzászólás Aktív témák