Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz lela #48439 üzenetére

    Ez ugyan nem hangfal, hanem motorháztető. De...

    Rövid előtörténet: vizsgára kellett mennie a gépsárkánynak, de viszadonbták, mert a motorháztető nem volt egyszínű a karosszériával. Najó, régen ez átment, ott nem szerették, pénzem akkor nem volt sok a vizsgadíjon felül - öcsém mondta hogy egy ún. filler + festék (tud autóm színében szerezni) is megfújhatom. A kettő együtt vmi 3800 Ft volt, két palackban. Viszont nekem kellett megcsinálni. A motorháztetőt (utángyártott, mattfekete színben) sajna fémtisztára kellett csiszolnom, mert addig húztam a nem festést, hogy elkezdett halványan átrozsdálni :(. Ezután a "fillerrel" megfújtam. Az szinte azonnal megszáradt, vizes 1200 majd 2000-es papírral megcsiszoltam, és utána rögtön a kék festékkel. Igen jól takart, és ami nagyon meglepett: sikerült folyásmentesen, narancsbőr nélkül és gyak "tükrösre" fújni, úgy ott a garázsban, semmi festőkamra, stb, nulla festős tapasztalattal. Tesóm is igen meglepődött hogy életem első ilyen fújása milyen szépen sikerült. Ja, lakkréteget azt nem kapott. Csak az volt a lényeg, hogy minél olcsóbban átmenjen a vizsgán.

    Ezt csak azért írtam le, hogy egy ilyen festékkel sztem egy hangfalat is meg lehetne szépen fújni, ha megfelelően van előkészítve, aláalapozva.

    A fémtiszta állapot az nincs meg, de a filler után és a festés után (sajna ez nem túl sikerült fotó) így nézett ki és persze a műszakin is simán átment. Ez tavaly májusban volt és egyelőre lakk nélkül is állja a sarat, de nyilván lakk az kell rá. Majd a szakértők kijavítanak ha nem így van de szerintem ez a fajta festés jó lehet a hangfaladra is és nem is kerül csillagászati összegbe. Majd csinálok fotót a fillerről meg a festékről, ha jól emlékszem még megvannak a dobozaik valahol a műhelyben - már ha érdekel.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák