Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz pacman_123 #46338 üzenetére

    Köszi a rengeteg infót!

    Akkor elsőnek egy korrekció, a csapolást eredetileg rosszul értelmeztem, mert valójában tiplizésről van szó. Egy furat ide-oda és közzé kerül az a hengeres dolog. Nem létfontóságú de opcióban jó lenne mert ha nem egy nagy dolog akkor adna egy határozottabb tartást az illesztéseknél. Elsősorban ezen furatok kiképzéséhez kellene egy ideális eszköz akkor. És az olyan vágott felületek elmunkálásához ahol valamiért nem körfűrésszel lett kivágva - hangszóró kivágások. Valamint 1-2mm élletörésekhez MDF anyagokon.

    A Makita azzal az 1400mm egybe-sínnel nekem tökéletes lesz. Rövidtávon valszeg ez a legjobb. Hosszabb távon, időnként lehetséges sorozatgyártáshoz viszont elkelhet a Bernardo féle asztali fűrész is...

    A bútorlap és MDF lap nem egyben jön el. A szabászatnak annyi feladata van hogy 4 egyforma részre vágja, vagy négy olyan részre ahol valamennyi levágott rész hosszabb éle megegyezik a kialakítandó dolog leghosszabb élével. Ez számítógépes tervezés a hulladékok minimalizálása mellett, így erősen változó adat és felosztás, de a lényeg hogy semmikép se egybe jönnek a táblák :D

    A dekopír a leírtak szerint fixálható. Hozzáadott fűrészlapokban van különbség?

    A megtérülés úgy értendő hogy ezek után közepes munkánál nem fogok asztaloshoz menni. Nagy munkánál igen, de kisebbeknél nem. Az élzáró vasalás nekem pálya minden olyan helyen ahol nem fekszik rajta a karom.

    Jelenleg csak egyetlen eset van ahol ez a módszer csütörtököt mond (klaviatúra tartó), de annak a hosszútávú megoldása asztalost kíván majd. MDF-ből néhány hangdoboz épül majd. Némelyik festve némelyik kárpitozva lesz. Az elsőosztályú festés nem szempont. Aztán később minden olyan dolog amit még nem találtam ki.

    Deszkából ritkábban dolgoznék, de hosszútávon megeshet.

    A fűrészlap fajtája ha jól értem optimális esetben különbözik deszka és MDF/bútorlap esetén?

    1ébként csak itthonra, magamra gyártanák a gépekkel.

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák