Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szalmakutya

    tag

    válasz thomgrande #42301 üzenetére

    Nem veszem annak. Sokat ér egy ilyen figyelmeztetés.

    Nézd, nekem ez játék. Van saját szakmám, de az teljesen elméleti, és rákaptam, hogy fával csináljak mindenfélét. A mindenfélébe most bejött ilyen-olyan bútor, terasz, lugas stb megcsinálása. A katyvasz stimmel, de én így tanulok meg mindent. Vettem egy hegesztőt, és aznap hegesztettem. Szalagfűrész dettó, előtte egy konnektort nem kötöttem be. Láncfűrész, ugyanígy. Igyekeztem tájékozódni előtte, amennyire tudtam, és alapvetően óvatos természet vagyok. Most éppen fát szeretnék szárítani, és mivel imádom a vörösfenyőt, és nem érzem magam érettnek a tölgyhöz, hát azt.

    Teljesen el tudom képzelni, meg el is fogadom, ha ez a hozzáállás idegesít valakit. Vagy még inkább, hogy azt gondolja, hogy pár ujjal kevesebbel végzem, ha majd hozzányúlok valami igazán durvához (gondolom, erről szólt a figyelmeztetésed). Mondjuk belenyúlok egy egyengetőbe, vagy egy alsómaróba.

    Ti itt főleg asztalosok vagytok, mindenféle végzettséggel, szinten, és rengeteg tapasztalattal. Amiket felsorolsz, azok asztalos dolgok, és a szakmán belül vannak. Én meg elsősorban nem ebben gondolkodom. Hanem pl abban, hogy hogyan kéne tömbösíteni nem méregdrágán, de jól kinézően száraz faanyagot, amiből már tudok szobrászkodni, és nem reped szét a francba pont a legjobb helyen. Ez alap probléma famegmunkálásnál, és még angolul se találok sok anyagot hozzá. A jól kinézés a probléma, mert ha csak összeragasztasz stafnit, az pixeles és műanyagos lesz.

    Ezzel együtt, ha lenne értelmes famegmunkáló tanfolyam, ami nem arról szól, hogy végig kell unatkozni soksok időt, aztán egy papírt nyomnak a kezedbe, hogy mehess melózni, lehet hogy eljárnék rá. Kb ezeket mondták nekem, hogy a szakmát nem ott tanulja az ember, hanem az öregtől, műhelyben. Kerestem jó tanfolyamot, de nem találtam. Hobbi tanfolyamot igen, ahol szúrófűrésszel vacakolnak háziasszonyok.. az is jó poén, de nem nekem. Ehelyett youtube-ról meg tőletek tanulok.

    Ha valaki tud jó ilyen tanfolyamot, szóljon. Szóval, hol az a szakközép?

    Az adott esetben szerintem túl van tolva ez az ipari kombi gyalu cucc, és meg kéne vennem 80-ért a kis Scheppach-ot, aztán nyúzni fenyővel, kis tölggyel, bükkel, amíg bírja. De ha az ember nem tolja túl legalább gondolatban, hogy mit lehetne, akkor nem tud jó döntést hozni.

Új hozzászólás Aktív témák