Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz szetcsuszott #39638 üzenetére

    Hali!

    Nem tudom az árát. (Azért fontos ez, mert jó használt ipari géppel általában érdemes az ilyesmit összevetni.)

    Nos:
    Volt lidis excentercsiszolóm. Egész jól tudtam vele dolgozni (az árához képest). Ám mivel nekem elég sokat kellett csiszolnom, bajban voltam, ugyanis fél óra munka után minden ujjam zsibbadt, annyira kiegyensúlyozatlan volt. A gép viszonylag jól bírta a strapát, csak a kezem nem. Lehetséges, hogy ha hosszabban fogod munkára, magad is panaszkodni fogsz, de a munkát valószínűleg el fogja végezni.

    Nem hobbista vagyok, ezért számomra egy ilyen lidis csodán külön negatívum, hogy az excenterfék jellemzője, hogy hamar el szok kopni, hogy a tányér szintén gyakorlatilag fogyó alkatrész. Egy ipari gép esetén ezek könnyen, gyorsan pótolhatók, javíthatók, de hogy a lidis géphez miként jutsz alkatrészhezm az szerintem találóskérdés.

    Lényeg a lényeg:
    Vettem 30 ezerért újszerű, de használt 125-ös kék Bosch gépet, és 25 ezerért 150-es használt metebót. Utóbbira úgy 10 ezer forintot otthagytam a szervizben, hogy tegyék teljesen rendbe (fék és tányércsere). Ezek a gépek sokkal hatékonyabban csiszolnak, mint a lidis, van hozzájuk alkatrész, és igazi igáslovak. Ja, és órákon át is tudok zsibbadás nélkül dolgozni velük. Persze, ha vesszük, hogy az általad soroltakban teljesen ki is merül, hogy mire tudod használni, akkor nem igazán jó alternatíva kicsivel többért hosszú távra berendelkezni csiszolásügyileg.

    Magánvéleményem, hogy szerszámgépekben ritkán jó ez a sok az egyben megoldás. Neszkávéban jó, abban nem tudják elrontani, csak ha akarják, de a szerszám az más - nem csak annyi, hogy összeöntjük a cukrot, a tejet és a kávét, és máris háromazinegyben. Legtöbbször azt jelenti, hogy a sokból egyetlen egyet sem tud igazán. Ettől még lehet épp ominózus gép kivétel ez alól persze.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák