Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pali923

    tag

    Karácsony alatt nem voltam netközelben, így csak utólag olvastam a porelszívós történeteket. Már belinkeltem ide a Fulfilter Kft honlapját, amik mindenféle szűrőket gyártanak. Én tőlük rendeltem a porszívómhoz anyagot, küldtek is 2 maradék darabot, abból varrattam zsákot. Ez nem a szokásos vászonzsák, hanem 3 rétegű, olyan, mint a filc, elég vastag is. A belső fele meg mintha valamilyen műanyag bevonatot is kapott volna, teljesen sima. Mérni ugyan nem tudom, de szubjektív benyomásom alapján ebből gyakorlatilag nem távozik semmiféle por. A matibo zsákhoz képest ez maga a tökély lehet. Én bátran ajánlom ilyen célokra.

    Hogy ne csak szidjam a Metabot: már karácsony előtt megjött a vastagoló gyalum, végül a Metabot vettem meg. Első benyomásom az volt, hogy nehezebb és nagyobb, mint gondoltam, majd 40 kg. (Pl. a Makita 11 kilóval könnyebb.) Kénytelen leszek egy állványt készíteni neki, vagy kicombosodni az állandó pakolástól. :) A mellékelt dokumentáció, és a tartozékok is nagyon profi benyomást keltenek, még robbantott ábrát is mellékeltek alkatrész listával. Itt is működik a regisztráció a 3 éves garanciához, mint a Makitánál.
    Persze ki is próbáltam, és meg vagyok elégedve. Nincs ugyan összehasonlítási alapom, de ez a gép nagyon szép eredményt produkál, meglehetősen gyorsan. Talán még a hangja is kisebb, mint számítottam. Az elszívás is elég jó, de azért röpül némi forgács a bemenő oldalon. Az első deszkától, amit átküldtem rajta, teljesen el voltam bűvölve, csiszolás nélkül is használható szinte. Méricskéltem a pontosságát is, azzal sincs problémám.
    Vagyis annak ellenére, hogy Metabonak hívják, meg voltak fóbiáim, nem bántam meg, hogy megvettem.
    Lehet, hogy egy Makitáról, vagy a Tritonról is ezt írnám, de ez már sosem fog kiderülni.

    A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Új hozzászólás Aktív témák