Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz #22145024 #19384 üzenetére

    Fel sem merült bennem, hogy párnapos OKJ-s jeditanfolyamon elsajátíthatom azt a restaurálási tapasztalatot, amit mások évtizedek alatt szedtek fel.
    Mivel manapság nem igazán tanítják talán egy-két helyen Mo.-n, de inkább sehol csak szakembereknél, ez fel sem merült bennem.
    A javításra meg nem tapaszt kell használni, hanem a sellakot kell rongyba csomagolni majd forróvízbe mártani amitől megolvad és össze kell gyúrni egy tömbbe. Ha ez kikeményedik akkor ezt kell hosszúkás formára kialakítani és belenyomni egy forró vassal a kívánt lyukra/hibákba.
    Ez a szakszerű/ősi/régi megoldása ettől független próbálkozhatsz tapasszal csak nehogy a több napi munkádat tedd tönkre azzal hogy nem válik be a tapasz.
    Ez is alap dolog.

    Ha nem lesz tökéletes, ennél nem gond, valahol el kell kezdeni.
    Nagyon sok helyen ellehet rontani így én még a helyedben olvasnék mondjuk fórumokat ahol ezek a kérdések már egyszer fel volt téve és vki már válaszolt rá.

    Amúgy mi annak idején kromofággal szedtük le, de ésszel kell csinálni hogy minél kevésbé szívja be a fa. Max kétszer kell beecsetelni(bár ez a régi használható kromofág volt) de ha vastag a polítúr lehet többször a lényeg ha elérted a fát már csak kevésbé szabad kenegetni.
    Viszont nem tudom ez csak most jutott eszembe hogy meg kellene nézni a kromofág maró hatására van e vmi szer ami közömbösíti. Anno ilyet nem csináltunk de lehet, hogy lehet kapni vmit ,bár mi nem használtunk régen, meg ez a mostani kromofág sem az ami régen volt lehet nincs is rá szükség.

Új hozzászólás Aktív témák